Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2020 - Beste niet Engelse-/Nederlandstalige serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie internationale series. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres

Ook dit jaar weer aan mij de taak om tien niet Engelse- of Nederlandstalige series te nomineren. En voor mij was het lastig dit jaar. Zelf heb ik namelijk zeer weinig in deze categorie gezien. Ik moest dus meer dan ooit gebruik maken van de keuzes van de schrijvers en lezers van MijnSerie. Maar ook kijken welke series er populairder waren dan andere in 2020. Maar ik denk dat ik weer een mooi lijstje heb kunnen maken, waarbij opvalt dat er een aantal series ook vorig jaar in de lijst stonden.

Zal La Casa de Papel er weer met de prijs vandoor gaan, of worden we in 2020 verrast in deze categorie? Het is afwachten want de andere series in de lijst zijn misschien net zo goed of zelfs beter, maar halen het qua populariteit niet bij de Spaanse misdaadserie. Gelukkig zitten er ook een paar nieuwe series tussen, maar er zitten ook naast La Casa de Papel wat andere oude bekende tussen. Aan jullie de keuze wie er dit jaar de beste niet Engels/Nederlandstalige serie gaat worden.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste niet Engelse-/Nederlandstalige series uit 2020;

BarbarenDe historische Duitse serie Barbaren ging op 23 oktober in première bij Netflix. De serie, ook wel Barbarians genoemd, werd al meteen door enkele MijnSerie-leden getipt om mee te nemen in de nominatielijst. En dat is dan nu ook gebeurd, de zes afleveringen over de aanloop naar, en het verloop van, de slag in het Teutoburgerwoud in 9 na Christus, is genomineerd. Barbaren krijgt op MijnSerie een 7.7/10 en wordt gevolgd door 527 leden.
Lees de recensie die geschreven is over Barbaren.

La Casa de PapelWat valt er nog te zeggen over de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel. Ook dit jaar is de serie genomineerd in de categorie niet Engels/Nederlandstalig. Waarschijnlijk zal deze enorm populaire serie weer hoog gaan eindigen. Al heeft het dit jaar wel wat meer concurrentie van een aantal nieuwe series. De vraag is dit jaar niet of er op deze serie gestemd gaat worden, maar op welke plek het terecht zal komen in de top tien. La Casa de Papel wordt gevolgd door 12.655 leden en daarvan hebben er 4.619 gestemd met een gemiddelde van een 8.5/10.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel.

Las Chicas Del CableLas Chicas Del Cable of Cable Girls is ook dit jaar weer één van de genomineerde series. Het vijfde seizoen dat in februari van start ging was dan ook meteen het laatste. Volgend jaar zullen we deze Spaanse Netflix-serie dus niet meer terugvinden in deze lijst. Of dat genoeg zal zijn om op nummer één terecht te komen is afwachten. 693 Leden volgen Las Chicas Del Cable en 226 stemmen zorgde voor een 8.3/10 gemiddeld.
Lees de recensie die geschreven is over Las Chicas Del Cable.

DarkDark is de vierde Netflix-serie in deze lijst. De Duitse serie had ook dit jaar zijn laatste seizoen. Op 27 juni ging het derde en allerlaatste seizoen van start bij de streamingsdienst. Verleden jaar eindigde deze mysterieuze serie als derde, of het dit jaar hoger zal eindigen is afwachten. Dark wordt gevolgd door 2.639 leden en het krijgt een 7.9/10 gemiddeld van 1.020 stemmers.
Lees de recensies die geschreven zijn over Dark.

EliteVorig jaar eindigde deze Netflix-serie op de vijfde plaats. Elite is een Spaanse misdaadserie die al drie seizoenen te zien is bij de streamingdienst en waarvan een vierde en vijfde seizoen al zijn aangekondigd. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat de komende twee jaar deze serie genomineerd gaat worden. 2.295 Leden volgen Elite en 812 stemmen geven een 7.9/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Elite.

El EmbarcaderoThe Pier of El Embarcadero dankt zijn populariteit voornamelijk aan het feit dat Álvaro Morte (El Profesor uit La Casa de Papel) één van de hoofdrollen speelt. In de verkiezing verleden jaar kwam de serie niet voor in de top vijf. Wellicht was het niet genoeg om een bekende hoofdrolspeler te hebben. Maar ook dit jaar zit de Spaanstalige Movistar+ serie El Embarcadero weer bij de lijst genomineerde. 889 Volgers stemde 243 keer voor een gemiddelde van 8.1/10.
Lees de recensie die geschreven is over El Embarcadero.

NorsemenDeze Noorse dramedy ging al in 2016 in première, maar ik denk dat Netflix ervoor gezorgd heeft dat deze serie na drie seizoenen voor de eerste keer genomineerd is. Het zal wel meteen de laatste keer zijn want het derde seizoen was ook gelijk de allerlaatste. 336 Leden volgen Norsemen en 157 stemmen geven een 7.1/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Norsemen.

The RainThe Rain zal voor de derde en laatste keer genomineerd worden. Het derde seizoen was tevens het allerlaatste seizoen. De Deense Netflix-serie, waar regen de grote vijand is, kwam in 2018 op de tweede plek en in 2019 op de vierde. Op welke plaatst de sciencefictionserie dit jaar gaat eindigen is afwachten. The Rain kreeg van 923 stemmers een 7.4/10 gemiddeld. 2.178 Leden volgen de serie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Rain.

La RévolutionLa Révolution is de tweede nieuwe serie in deze lijst. De Franstalige Netflix serie heeft slecht 191 volgers maar werd zeer vaak genoemd in de nominaties. De historische fantasyserie heeft dus zeker indruk gemaakt. Met een gemiddelde van 7.0/10 van 73 stemmers is La Révolution de laagst scorende in de lijst.
Lees de recensie die geschreven is over La Révolution.

Vis a vis: El oasisVis a vis: El oasis is de derde nieuwe serie in de lijst en een spin-off van Vis a Vis. De serie heeft slechts één seizoen gehad en ging in april 2020 in première. De serie heeft beduidend minder volgers dan Vis a Vis, 613. En ook de gemiddelde score is minder 7.2/10 van 244 stemmers. Maar toch hoort Vis a vis: El oasis thuis bij de genomineerden volgens de schrijvers, poll en nominaties van de leden.
Er zijn geen recensies geschreven over Vis a vis: El oasis.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,
Mandy
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_Inter
22 dec 2020 15:00 -
Sowieso Dark!
Reageer
avatar_BlackBiker
22 dec 2020 17:03 - 22 sep 2021 04:49
Norsemen is de enige uit dit rijtje die ik heb gezien, maar die vond ik maar zo zo. Ik denk dat ik mijn wildcard in zet voor Ragnarok.
Reageer
avatar_Tamino
22 dec 2020 17:17 -
elite WHOOP WHOOP!
Reageer
avatar_tweemaalh
22 dec 2020 18:12 -
Ik vond La Révolution en Barbaren wel leuk. Maar ik heb nu ook Hjem Til Jul ontdekt en die vind ik ook erg vermakelijk
Reageer
avatar_anonymous
22 dec 2020 19:40 -
Alleen Barbaren gezien van dit lijstje. Het zal deze worden of een wild card voor Hjem Til Jul.
Reageer
avatar_Mandy1966
22 dec 2020 19:55
Volgens mij staat Hjem Til Jul (nog) niet in ons database.
Reageer
avatar_tweemaalh
22 dec 2020 20:33
Hij staat op MijnSerie onder de Engelse titel Home for Christmas. Maar op Netflix staat hij onder de originele Noorse titel
Reageer
avatar_Mandy1966
22 dec 2020 23:31
Top dank je wel. Ik zal het wijzigen.
Reageer
avatar_anonymous
23 dec 2020 10:08
Inderdaad hier stond hij onder de naam Home for Christmas. Duurde even voor ik hem had gevonden :)
Reageer
avatar_knepper69
22 dec 2020 23:43 -
Dit wordt voor mij de moeilijkste categorie. Heb eigenlijk nog geen idee op welke te stemmen maar de Spaanse titels hebben toch mijn voorkeur. Denk ook aan een wild card voor "22 juli" of "Tehran".
Reageer
avatar_DAVE2804
23 dec 2020 10:23 - 22 sep 2021 04:49
Mhm, dit vind ik een moeilijke. Ik heb het afgelopen jaar pas seizoen 1 van La Casa de Papel gezien en dat vond ik ok, maar meer ook niet. Soms zelfs behoorlijk langdradig. Het had wel een bevredigend einde. De volgende seizoenen laat ik aan me voorbij gaan. Ook gestart met The Rain, maar dat valt eigenlijk ook erg tegen. Ik zal de overige twee seizoenen nog wel kijken, maar dat is meer omdat het toch maar korte seizoenen zijn. De rest heb ik niet gezien. Ik heb dus geen idee op welke serie ik hier moet stemmen. Ik denk dat ik deze categorie (die trouwens een behoorlijk onnodige lange titel heeft) maar oversla.
Reageer
avatar_Mandy1966
23 dec 2020 13:39
Je kunt altijd een wildcard inzetten.
En onnodige lange titel, hmm als je internationaal in gedachten had, dat dekt helaas de lading niet. Want bij sommige internationale series wordt Engels gesproken. Of half Engels, half Jiddisch (bij bv Unorthodox) of half Italiaans bij The New Pope. Dus als jij een goede andere titel hebt, we staan ervoor open.
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst