Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2020 - Beste superheldenserie

Serie van het jaar 2020 - Beste superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie superhelden. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
2020. Wat een bijzonder jaar was dit. De helft van de geplande series zijn niet in première gegaan, hebben een aangepast schema gekregen of zijn half afgekapt hun winterslaap in gegaan. Ondanks dat alles zijn er toch wat pareltjes van Superhelden-series uitgezonden in dit jaar. En laten we eerlijk zijn, zouden we niet stiekem wat superhelden kunnen gebruiken nu?

Op volledig alfabetische volgorde vertel ik je hieronder de genomineerden. Met dit jaar slechts twee nieuwe series is het toch een aardig lijstje met best wat mogelijke kanshebbers. Toch zijn er, naar mijn bescheiden mening, twee échte kanshebbers voor de titel dit jaar. Ik laat het aan jou als seriekenner over welke twee dat zijn!

Hieronder dus in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series in de categorie Superhelden uit 2020;

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.Veel gehoord: eigenlijk hadden ze aan het einde van seizoen vijf moeten stoppen. En wat was ik het daar mee eens, totdat seizoen zeven begon. Want deze slimme, vrolijke en leuke rit had ik voor geen goud willen missen. De karakters van Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. zijn inmiddels uitgegroeid tot ware culthelden binnen dit genre. Alleen al daarom wellicht jouw stem waard?
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D..

ArrowWe beginnen meteen met eentje waarvan de nominatie veel stof doet opwaaien. De ene helft vind het krankzinnig dat Arrow 'weer genomineerd is' terwijl de andere helft het terecht vindt. Je kan zeggen over Arrow wat je wilt, maar het is dé serie die de grondlegger is van het moderne superheldenserielandschap. Het laatste seizoen van Arrow kon op verrassend positieve reacties rekenen, dus nog eenmaal staat Arrow trots in deze categorie!
Lees de recensies die geschreven zijn over Arrow.

BatwomanNa al twee jaar in de crossovers van The CW te zijn verschenen, kreeg Batwoman in 2019 eindelijk een eigen serie. En wel eentje die meteen uniek was, aangezien voor het eerst een lesbische vrouw de hoofdrol kreeg in een superheldenserie. De nicht van Batman slingert in deze serie door Gotham en heeft vele harten veroverd.
Lees de recensies die geschreven zijn over Batwoman.

The BoysIn 2019 overtrof deze glasharde superheldenserie alle verwachtingen. De Prime Original verpletterde niet alleen menig karakter, maar ook allerlei records. En daar hield het niet op. Want ook het tweede seizoen van The Boys wordt door de meeste liefhebbers gezien als een waar, zij het intens bloederig, kunstwerk.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Boys.

Doom PatrolPschychedelisch, hysterisch, vreemd en bizar. Beter kun je Doom Patrol niet omschrijven. De serie kijkt weg als één grote trip. En daar stopt het in seizoen twee niet. De mate van de rariteiten neemt alleen maar toe. En eerlijk gezegd kan niemand daar wat op tegen hebben...toch?
Lees de recensies die geschreven zijn over Doom Patrol.

The Flash (2014)Barry Allen rent eigenlijk ieder jaar deze categorie weer bliksemsnel binnen. Hoewel de algehele consensus is dat de kwaliteit van The Flash (2014) toch iets af lijkt te nemen, vonden de meeste mensen het toch nog steeds terecht om hem in de top tien op te nemen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Flash.

HelstromEerlijk gezegd is dit de enige serie in dit rijtje waarvan ik nog geen enkele aflevering gezien heb. Deze horrorserie kan toch rekenen op een groeiende fanbase, en dat betekent vaak maar één ding: er moet kwaliteit in Helstrom zitten! (Of een knappe acteur, maar dan slaat m'n gemaakte punt nergens meer op...)
Lees de recensies die geschreven zijn over Helstrom.

DC's Legends of TomorrowAls je naar pure 'lol' in de jas van een superheldenserie wilt kijken, is DC's Legends of Tomorrow jouw serie. Ik ken weinig series die zoveel plezier uitstralen als deze. Ze weten dat het soms nergens op slaat wat ze aan het doen zijn, en dat maakt het soms des te ingenieuzer. Een bijzondere serie die absoluut een poging verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Legends of Tomorrow.

DC's StargirlEigenlijk begon deze serie een beetje als een muurbloempje. Best mooi, maar niemand had het door dat de serie er was. Toen bleek dat DC's Stargirl best een unieke stijl had die veel mensen konden waarderen, groeide het uit tot een van de verrassingen van dit jaar!
Lees de recensies die geschreven zijn over DC's Stargirl.

The Umbrella AcademyTja, laten we eerlijk zijn. Veel woorden hoef ik niet te wijden aan deze Netflix Original. Het acteerwerk, de cinematografie, de humor en de visuals zijn allemaal van topkwaliteit in The Umbrella Academy. Dit is misschien wel de absolute kanshebber voor de titel. Maar ach, wie ben ik?
Lees de recensies die geschreven zijn over The Umbrella Academy.

Wat een lijst hebben we dit jaar weer! Ga je voor kwaliteit? Of toch meer voor het nostalgische gevoel? Wat je ook stemt, laat in de reacties even weten waarom. Ben ik persoonlijk heel erg benieuwd naar. En tot slot; uitkijkend naar volgend jaar voorspel ik dat deze lijst er waarschijnlijk heel marvelous gaat uitzien. ;)

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

Tamino
Tamino 21 december 2020, 14:00
Weer fantastische series!
anonymous
anonymous 21 december 2020, 15:34
Wordt The Boys voor mij. DC's Stargirl heeft me trouwens wel aangenaam verrast.
DAVE2804
DAVE2804 21 december 2020, 16:29
Allereerst: ontzettend leuk geschreven, Henk. Mijn complimenten! On topic: Met de DC-series heb ik niks, Agents of S.H.I.E.L.D. is voor mij een 'guilty pleasure' en The Umbrella Academy en Helstrom staat nog steeds op mijn te-kijken-lijst. The Boys vond ik echter een van de meest verrassende en verfrissende superheldenseries in tijden. Mijn stem gaat dus naar The Boys.
BlackBiker
BlackBiker 21 december 2020, 16:55
Ik heb steeds minder met het superhelden genre. De DC series ben ik na Arrow helemaal mee gestopt. Van de rest vond ik Doom Patrol en The Boys erg leuk. Vooral omdat dit geen van beiden traditionele superhelden series zijn.
Doom Patrol zijn eigenlijk pure antihelden die ondanks zichzelf zomaar de wereld kunnen redden.
The Boys gaat eigenlijk helemaal niet over de superhelden maar juist over de mensen die hen proberen te stoppen omdat deze "helden" nogal corrupt zijn.
Gaat nog moeilijk kiezen worden tussen die twee...
tweemaalh
tweemaalh 21 december 2020, 17:54
Mijn stem in deze categorie gaat voor The Boys. Meer omdat ik dit jaar niet zo heel veel series in dit genre heb gezien. De meeste Marvel-series zijn nu afgelopen en met het Arrowverse ben ik zelf een paar jaar geleden afgehaakt. En tsja, tussen Agents of S.H.I.E.L.D. en The Boys is de keuze voor mij heel snel gemaakt.
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 21 december 2020, 17:59
Goh, Agents of S.H.I.E.L.D. omdat het de laatste was of Arrow uit pure nostalgie! Moeilijk...
Tjuz
Tjuz 21 december 2020, 19:53
Tussen Agents of S.H.I.E.L.D., Doom Patrol en The Boys wordt het toch makkelijk AoS voor mij. Een erg goed laatste seizoen!
Log in om een reactie achter te laten