Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 46

Weekoverzicht 46

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 12 tot en met 18 november voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


We zijn nog steeds op zoek naar schrijvers die het leuk vinden om één maal per maand een recensie of column te schrijven. Lees hier wat we zoeken en wat je ervoor terug krijgt.

Datums Series


Game of Thrones


Het laatste seizoen van hitserie Game of Thrones wordt uitgezonden in april 2019. Dat heeft Ziggo, die in Nederland de rechten van de serie heeft, dinsdag gemeld.

A Series of Unfortunate Events


Ben je klaar om afscheid te nemen van de avonturenserie A series of Unfortunate Events? Netflix heeft de datum aangekondigd wanneer het allerlaatste seizoen te zien zal zijn bij de streamingdienst.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

The CW


Na FOX is The CW aan de beurt om de datums van het komende winterseizoen aan te kondigen.

Trapped (2015)


Trapped (2015) is een IJslandse thrillerserie van de zender RUV. De serie ging in première in december 2015 en is vanaf 24 november te zien op NPO 3. Op diezelfde dag worden alle afleveringen van het eerste seizoen tevens beschikbaar gesteld op NPO Start.

Travelers (2016)


De Travelers (2016) komen terug bij Netflix. De serie die bij Showcase startte gaat bij de streamingdienst verder.

Versailles


Versailles is een Franse dramaserie van de zender Canal+. De serie ging daar in première in november 2015. Er zijn drie seizoenen gemaakt.

Nieuwe Series


1899


Jantje Friese en Baran bo Odar, producenten van de hitserie Dark, gaan voor Netflix een nieuwe horrorserie maken, getiteld 1899.

The Bone Collector


Er is een televisieversie in de maak van The Bone Collector, de thriller uit 1999 waarin Angelina Jolie en Denzel Washington de hoofdrol speelden.

Jack Reacher


Jack Reacher komtterug in een reboot. Niet in de bioscoop, maar in een serie voor een streamingdienst en met een nieuwe acteur.

The Mandalorian


- Het nieuwe streamingplatform Disney+ komt in 2019 onder meer met de liveactionserie The Mandalorian. Die wordt geregisseerd door Jon Favreau en Dave Filoni.
- De liveactionserie The Mandalorian verschijnt in de loop van 2019 op het nieuwe streamingplatform van Disney. Na de verhalen van Jango en Boba Fett duikt er een nieuwe strijder op in het Star Wars-universum.

The Protector


De eerste Netflix Original van Turkse afkomst is vanaf 14 december te zien. Het eerste seizoen van The Protector bestaat uit tien afleveringen.

Redbad


De speelfilm Redbad komt als vierdelige serie op televisie. Het betreft een geheel nieuwe montage met vier afleveringen van 50 minuten.

The Undoing


Hugh Grant gaat samen met Nicole Kidman een rol spelen in The Undoing, een nieuwe HBO-serie van zes afleveringen, geschreven door David E. Kelley en geregisseerd door Susanne Bier.

Gecancelde Series


The Good Cop


Netflix heeft in een verklaring laten weten geen tweede seizoen te gaan maken van de komedieserie The Good Cop.

Vernieuwde Series


Agents of S.H.I.E.L.D.


Het zesde seizoen zal in de zomer terugkeren, maar daarna mogen de Agents of S.H.I.E.L.D. nogmaals heldendaden blijven verrichten. Een zevende seizoen is aangekondigd.

Bosch


Amazon heeft nog voor de datum van het vijfde seizoen bekend is gemaakt de politieserie Bosch nu al vernieuwd met een zesde seizoen.

Afleveringen


The Chilling Adventures of Sabrina


De horrorserie The Chilling Adventures of Sabrina van Netflix krijgt een speciale kerstaflevering. In oktober was het eerste seizoen te zien en er wordt gewerkt aan een tweede seizoen.

Cross-over The CW superhelden


Er komt weer een cross-over aan tussen de drie superheldenserie van The CW. The Flash (2014), Arrow en Supergirl zullen drie avonden achter elkaar bij elkaar op bezoek gaan.

Doctor Who


BBC heeft aangekondigd af te gaan wijken van de normale routine van Doctor Who. Dit jaar geen kerstspecial maar een nieuwjaarsspecial.

Casting Nieuws


The Big Bang Theory


Drie hoofdrolspelers uit Young Sheldon, de spin-off van The Big Bang Theory die sinds vorig jaar wordt uitgezonden, krijgen een gastrolletje in de komedieserie.

Designated Survivor


De acteurs Lauren Holly en Benjamin Watson krijgen terugkerende rollen in het komende derde seizoen van Designated Survivor van Netflix.

Veronica Mars


Acteur J.K. Simmons, die een Oscar won voor zijn rol in de film Whiplash, is te zien in de doorstart van de serie Veronica Mars.

Nominaties en Prijzen


People’s Choice Award 2018


Voor de 44ste keer werden de People’s Choice Awards uitgereikt. De ceremonie werd voor het eerst door E! uitgezonden, die nam het stokje over van CBS.

Overlijdensberichten


Katherine MacGregor


Katherine MacGregor, de actrice die een vaste rol had in alle negen seizoenen van de dramaserie Little House on the Prairie, is op 93-jarige leeftijd overleden.

Stan Lee


De Amerikaanse schrijver en stripauteur Stan Lee is overleden. Dat heeft zijn dochter bekendgemaakt. Lee had de afgelopen tijd een zwakke gezondheid.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Dogs of Berlin


Vorig jaar was Dark, de eerste Duitse Netflixserie, een doorslaand succes. Dogs of Berlin moet dat succes evenaren.

LOIS


De thrillerserie LOIS is vanaf woensdag 28 november, in drie afleveringen van 90 minuten, te zien bij AVROTROS op NPO 1. Er is nu een trailer beschikbaar.

The Magicians


The Magicians is een Amerikaanse fantasyserie van Syfy. Op 23 januari gaat het vierde seizoen van start. En is een trailer verschenen.

Mrs Wilson


De BBC heeft de eerste trailer uitgebracht voor de serie Mrs Wilson met Ruth Wilson als haar grootmoeder Alison Wilson.

MijnSerie nieuws


Column


- De gevolgen van series: prachtig, toch?
Is het niet opmerkelijk hoe veel we uit series kunnen leren? We kijken een serie die we denken goed te vinden, blijven er naar kijken omdat hij ons bevalt en op het einde zijn we onbewust een klein beetje veranderd als individueel persoon. Prachtig, toch?

- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we damhoorn gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

Afgelopen weekend te zien (17/18 november)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 45


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 5 tot en met 11 november in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 21 november kans op het tweede seizoen van Billions.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Berlin Station; Naast de titelsong (I'm Afraid of Americans), horen we David Bowie nog een keer voorbij komen in het eerste seizoen van Berlin Station. Met welk nummer horen we Bowie in aflevering vijf?, was Under Pressure – David Bowie & Queen. Weetje: Under Pressure was een samenwerking met Queen uit 1981, het nummer heeft 10 weken in de Top 40 gestaan waarvan 1 week op de eerste plaats. In 1999 kwam er een remix uit van hetzelfde nummer die zes weken in de top 40 heeft gestaan en niet verder kwam dan plaats negentien. Vanaf 1999 komt het nummer elk jaar terug in de Top 2000.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Affair; In elke seizoen wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van een karakter. In het derde seizoen komt daar een vertelperspectief bij, van welk karakter?, was Juliette le Gall. Weetje: Juliette le Gal wordt in het derde seizoen gespeeld door Irène Jacob. Helen en Cole hebben in het tweede seizoen al een vertelperspectief gekregen. Vik krijgt een vertelperspectief in het vierde seizoen.
- Het antwoord op de prijsvraag van The Expanse; Het eerste seizoen is gebaseerd op een boek die thuis hoort in een reeks van boeken The Expanse. Hoe luidt de titel van het eerste boek?, was Leviathan Wakes. Weetje: Leviathan Wakes is een boek geschreven door James S.A. Corey, het pseudoniem van Daniel Abraham en Ty Franck. Het werd geschreven in 2011 en het boek is genomineerd voor de Hugo Award for best Novel en de Locus Award for Best Science Fiction Novel in 2012

- Het antwoord op de prijsvraag van Zoo; Zoo is ook uitgezonden in Nederland. Welke twee Nederlandse zenders hebben de serie Zoo uitgezonden?, was SBS6 en SBS9. Weetje: De serie werd in Amerika goed ontvangen, maar in Nederland werd het eerste seizoen van Zoo na slechts twee uitzenddagen (vier afleveringen) van SBS6 verhuisd naar SBS9 vanwege teleurstellende kijkcijfers.

- Het antwoord op de prijsvraag van Channel Zero; Channel Zero krijgt in het derde seizoen een Nederlands tintje. Welke Nederlandse acteur speelt de rol van Joseph Peach in het derde seizoen van Channel Zero?, was Rutger Hauer. Weetje: Rutger Hauer is sinds de jaren 80 voornamelijk actief als acteur in de Verenigde Staten. Hij won, tot nu toe, als enige Nederlandse acteur een Golden Globe.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht november 2018 die in week 47 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 19 november


20.40 – Hoe Zal Ik Het Zeggen? – Seizoen 2 (VTM)

-

Woensdag 21 november


21.30 – Andre Hazes ik haal alles uit het leven – Seizoen 3 (SBS 6)
22.00 – Hollywood Game Night – Seizoen 6 (NBC)

-

Vrijdag 23 november


Sick Note – Seizoen 1 – 2 (Netflix)

-

Zaterdag 24 november


Killing Eve – seizoen 1 (Videoland)
20.25 – Trapped (2015) – Seizoen 1 (NPO 3/NPO Start Plus)

Wist je Dat?


We ook nog steeds graag jouw lijst van nominaties horen voor de Serie van het Jaar Verkiezing 2018. Lees hier hoe je de genomineerde series kan doorgeven in welke categorieën.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

sarlottje
sarlottje 20 november 2018, 13:20
De link naar the protector is de verkeerde
Mandy1966
Mandy1966 20 november 2018, 13:27
Ik heb het verwijderd, dank je wel.
Log in om een reactie achter te laten