Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: damhoorn

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 76ste Onbekende Seriekijker is Daniëlle Hoorn (25).

Daniëlle Hoorn


Aantal serie-uren per week: Dat verschilt echt per week. Wanneer ik het rustig heb en ik een goede serie volg dan kijk ik gerust een seizoen in één week af. Maar wanneer ik het druk heb, bijvoorbeeld met mijn studie of ik veel in mijn agenda heb staan dan is het aantal uren uiteraard veel minder. Toch probeer ik minimaal één aflevering per dag te kijken. Het kijken van series is namelijk een vorm van ontspanning voor mij en na een drukke dag kan ik dan echt even mijn gedachten op nul zetten.
Allereerste serie ooit gezien: Toen ik jong was keek ik op televisie zo af en toe wel eens een aflevering van Gilmore Girls, maar hoewel ik de serie erg leuk vond, volgde ik het niet per aflevering. De allereerste serie die ik echt van episode op episode keek was Gossip Girl. Ik woonde op dat moment in Italië voor mijn studie en mijn moeder stuurde elke maand een dvd-box naar me toe zodat ik kon genieten van de bruisende wereld aan de Upper East Side. Na Gossip Girl volgde al snel ook The Vampire Diaries en dat was het begin van mijn verslaving aan series.
Beste serie ooit: De series die ik als zéér goed beschouw hebben allemaal drie dingen met elkaar gemeen. Eén: Ik heb geen besef van de tijd en aan het eind van de gekeken aflevering kan ik niet wachten op de volgende aflevering. Twee: Ik wordt niet geprikkeld door allerlei prikkels in mijn omgeving, zoals mijn telefoon. En drie: De acteurs spelen niet alleen de personages in de serie, maar ze zijn de personages in de serie. De series Outlander, Sherlock, Game of Thrones en The Crown hebben dat allemaal naar mijn mening en vandaar dat zij met kop en schouders boven de andere series uitschieten.
Beste serie op dit moment: Outlander. Deze serie bestaat uit een mix van mijn favoriete genres: geschiedenis, romantiek en een vleugje fantasy. Daarnaast zijn de personages met een zeer goede zorg geselecteerd, wat erg fijn is als je de boeken leest en het personage in je hoofd er ook echt uitziet zoals de acteurs. Maar buiten dat is het verhaal spannend, meeslepend, liefdevol en wordt je samen met Claire even mee naar het verleden genomen, iets waar iedere geschiedenisfanaat wel eens naar verlangt.
Serie die op de planning staat: Op dit moment kijk ik eerst alle series af waar ik aan begonnen was, maar nog niet heb afgekeken. Nieuwe series waar ik aan wil gaan beginnen zijn Person of Interest, La Casa de Papel en Peaky Blinders.Daniëlle Hoorn, haar gebruikersnaam is damhoorn, 3 jaar en 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Daniëlle Hoorn en ik ben 25 jaar. Ik ben nu iets meer dan 3 jaar lid van MijnSerie.nl maar ik ben fanatiek seriekijker sinds mijn zeventiende/achttiende jaar. Mijn MijnSerie naam is damhoorn.”Zoals altijd beginnen we met je persoonlijke Top 5. Hoe ziet die eruit?: “Lastig, Outlander staat standvastig op één en Sherlock en Game of Thrones volgen al meteen daarachter. Maar hoewel Gossip Girl niet zozeer met kop en schouders boven andere series uitsteekt, heeft deze serie toch een speciaal plekje voor me en kijk ik de serie zo nu en dan weer helemaal opnieuw en geniet ik er net zoals de eerste keer van. De vijfde plaats gaat daarna naar The Vampire Diaries om dezelfde reden (maar dan eigenlijk alleen de eerste drie/vier seizoenen, daarna wordt de serie naar mijn mening uitgemolken).”Heb je naast goede series ook wel eens slechte series gekeken. Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Series zoals Wynonna Earp en Zoo. Het zijn series die wel een boeiend verhaal hebben, maar waarbij de juiste snaren gewoonweg niet worden geraakt. Ik kan het niet precies aanwijzen, maar mijn tenen krommen te vaak als ik de serie volg en daardoor kan ik het niet afkijken.”Er zijn heel veel genres in serieland. Wat is jouw favoriete genre?: “Erg lastig, ik weet niet of ik er één kan kiezen. Zoals ik al eerder zei houd ik van series waar een vleugje fantasy in zit. Maar ik heb ook een zwak voor Britse dramaseries die te zien zijn op zenders zoals BBC.”

Benedict Cumberbatch uit Sherlock
Over Britse series gesproken. Maakt het jou wat uit uit welk land een serie komt?: “Nee dat maakt mij niet uit. Zolang de serie mij aanspreekt volg ik de serie ongeacht de taal die ze spreken. Zo heb ik erg genoten van de Spaanse serie Grand Hotel, de Deense serie Forbrydelsen en ook de Duitse serie Dark staat nog op mijn lijstje.” Genres en landen weten we nu. Maar heb je ook een favoriete acteur m/v?: “Nee dat heb ik niet. Ik waardeer het werk dat ze doen, maar ik ben nooit iemand geweest die alles opzoekt over een bepaald persoon en waarbij ik kan zeggen dat ik een ‘fan’ ben. Er zijn acteurs die hun werk beter doen dan een ander. Zo is Benedict Cumberbatch in mijn ogen de enige echte Sherlock en niet Jonny Lee Miller van Elementary.”Welke series volg je op dit moment*?: “Op dit moment ben ik The Bold Type aan het kijken, en zeer leuke vrouwelijke serie die elke afleveringen onderwerpen die vandaag de dag veel besproken worden op een leuke manier aankaarten. Ook kijk ik naar The Handmaid's Tale en het vierde seizoen van Poldark.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ja, soms wil ik alleen maar series kijken en bezwijkt mijn schoolwerk eronder. Om dit te voorkomen maak ik een planning in mijn hoofd of op papier en dat moet ik eerst af hebben voordat ik een serie ga kijken. Ook mag ik van mezelf soms een tijd geen series kijken en dan lees ik graag in mijn vrije tijd.”Hoe kijk jij naar series? Waar zit je en met wie?: “De meeste series kijk ik alleen. Maar met mijn beste vriendin kijk ik ook veel series, maar dat zijn vaak de series die ik al een keer heb gezien en haar vervolgens ook aan raad.” Wat betekenen series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Ja zeker een vorm van ontspanning.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik kijk eigenlijk nooit televisie. Ik stream alles en ik heb een Netflix account.”Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Zeker een dikke 10. MijnSerie is daarbij van grote invloed geweest. Vooral de seriesuggesties vind ik erg fijn, zo kom ik altijd nieuwe series tegen die op mijn lijstje komen te staan. Ook volg ik mensen die dezelfde interesses hebben in series als dat ik heb, en zij hebben vaak series in hun lijst staan waar ik nog nooit van gehoord heb. Altijd erg handig.”

Daniëlle Hoorn (damhoorn) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 21 december 2018 komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Daniëlle, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 25 september 2018
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Alle zes de seizoenen van de Amerikaanse dramaserie Dawson's Creek zullen in januari verschijnen bij Netflix.
Vandaag, 14:00
Netflix begint het nieuwe jaar met het elfde, tevens laatste, seizoen van Modern Family. Het seizoen zal begin januari bij de streamingdienst verschijnen.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) en Hulu werken opnieuw samen aan een dramaserie, de nieuwe serie Candy gaat daar namelijk in productie.
Gisteren, 10:00
1
Barry Levy (L.A.'s Finest), Josh Berman (The Blacklist) en Original Films (The Boys) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Vantage Point uit 2018.
Gisteren, 09:00
2
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Tiffani Thiessen ook op haar cv heeft staan.
donderdag, 14:00