Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 51

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 18 tot en met 26 december voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes


  Weekoverzicht


  Vanwege de kerstdagen is het laatste weekoverzicht van 2017 twee dagen later dan normaal gepubliceerd. Het weekoverzicht gaat ook even met kerstvakantie, op 2 januari komt er geen weekoverzicht uit. Het eerste overzicht van 2018 wordt op 8 januari gepubliceerd. Uiteraard houdt MijnSerie het nieuws tussen 27 december en 7 januari scherp in de gaten, zodat de MijnSerie-lezer niets hoeft te missen van het nieuws dat uitkomt in die periode. Alvast een fantastisch oud en nieuw en tot in het nieuwe jaar!

  Datums Series


  De 12 van Oldenheim


  De spannende dramaserie De 12 van Oldenheim was tot nu toe alleen te zien op Videoland. Daar komt vanaf 1 april 2018 verandering in. RTL 4 gaat de serie vanaf zondag 1 april 2018 om 21.30 uur uitzenden. In De 12 van Oldenheim volgen we de levens van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen. De schrik is groot wanneer de inwoners van het dorp geconfronteerd worden met een reeks mysterieuze verdwijningen.

  Het Huis Anubis


  Het Huis Anubis zal opnieuw te zien zijn bij Nickelodeon. Op 8 januari 2018 zal elke schooldag een aflevering worden uitgezonden van de jeugdserie. Maar de serie, dat twaalf jaar geleden te zien was, krijgt ook een reünie op MTV (6 januari 20.00 uur) en Spike (6 januari 20.20 uur).

  5 dagen geleden was er #anubisreünie op 6 januari er de reünie te zien op #mtv

  Een bericht gedeeld door Het Huis Anubis(tv-serie) (@het.huis.anubis) op 9 Dec 2017 om 11:37 (PST)


  Krypton


  Heel precies is de datum nog niet, maar je kan maart 2018 vast in de gaten houden als de premièremaand van de nieuwe Syfy-serie Krypton. Twee generaties voor de vernietiging van de thuisplaneet van Superman, volgt Krypton Seg-El (Cameron Cuffe), de legendarische grootvader van de Man of Steel - wiens House of El verbannen was. Als Kryptons leiderschap in chaos verkeert, komt Seg-El de tijdreiziger Adam Strange (Shaun Sipos) van de Aarde tegen, die hem waarschuwt dat hij tegen de tijd racet om zijn geliefde wereld van chaos te redden. Strijdend om de eer van zijn familie te herstellen en diegenen van wie hij houdt te beschermen, moet Seg ook kiezen tussen leven en dood: het redden van zijn thuisplaneet, of die vernietigd laten worden om zijn toekomstige kleinzoon te redden.

  Peaky Blinders


  Fans moeten nog even geduld hebben, want het vijfde seizoen van de Britse dramaserie Peaky Blinders zal pas in 2019 te zien zijn bij de BBC Two. Het is niet aangekondigd dat het vijfde seizoen de allerlaatste is. De deur staat dus wagenwijd open voor een mogelijk zesde seizoen. Op dit moment zijn de eerste vier seizoenen te zien op Netflix en de eerste drie seizoenen zijn te zien bij Videoland.

  The OA


  De Netflix dramaserie The OA is vernieuwd met een tweede seizoen, maar dat laat nog even op zich wachten. De opnames voor het tweede seizoen gaan in januari 2018 van start. Bedenker en hoofdrolspeler Brit Marling is afgelopen zomer en najaar druk aan het schrijven gegaan en de planning is klaar. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen zomer/najaar van 2018 te zien is bij Netflix.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van week 51 en een handig overzicht van week 52 de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series


  Dirk Gently's Holistic Detective Agency


  BBC America heeft bekendgemaakt dat de komedieserie Dirk Gently's Holistic Detective Agency geen derde seizoen krijgt.

  Graves


  Epix heeft de komedieserie Graves gecanceld, de kabelaar heeft geen derde seizoen besteld van de serie met Nick Nolte in de hoofdrol. Deze annulering komt nadat MGM de zender heeft overgenomen voor 1 miljard dollar in april 2017. De laatste aflevering, dat op 10 december 2017 is uitgezonden, gaat nu de boeken in als de seriefinale.

  Nieuwe Series


  Naamloze Apple-serie


  Ronald D. Moore gaat voor Apple een nieuwe dramaserie maken dat zich afspeelt in de ruimte.

  Watergate


  Niemand minder dan George Clooney gaat een serie maken over het geruchtmakende schandaal dat president Nixon de kop kostte; Watergate.

  Vernieuwde Series


  Alone


  History Channel heeft de wildernis-competitieserie Alone vernieuwd met een vijfde seizoen, dat in de zomer van 2018 te zien zal zijn.

  Boer zoekt vrouw


  Het populaire datingprogramma van de KRO met Yvon Jaspers, Boer zoekt vrouw krijgt dan toch een tiende seizoen. Vrijgezelle boeren kunnen zich nog aanmelden.

  Heavy Rescue: 401


  Discovery Canada heeft nog voor de start van het tweede seizoen op 2 januari 2018 Heavy Rescue: 401 vernieuwd met een derde seizoen, dat begin 2019 van start gaat.

  NCIS: New Orleans


  RenewalCancelTV is door bronnen geïnformeerd dat de procedurele politieserie NCIS: New Orleans stilletjes is vernieuwd met een vijfde seizoen. CBS moet het nieuws nog officieel aankondigen, maar verrassend is het nieuws niet, want dit nieuws komt vlak na een megadeal bij TNT. Er wordt verwacht dat ook NCIS en NCIS: Los Angeles in de komende maanden vernieuwd worden.

  The Good Doctor


  Volgens RenewalCancelTV is The Good Doctor stilletjes vernieuwd met een tweede seizoen. Deze vernieuwing is geen verrassing, want de serie met Freddie Highmore in de hoofdrol kreeg al eerder een volledig seizoen van ABC. Ook is de serie opgepakt door verschillende internationale zenders. ABC moet het nieuws nog bevestigen, maar volgens insiders zal dat niet lang op zich laten wachten. MijnSerie houd je op de hoogte!

  The Only Way is Essex


  ITV heeft de realityserie The Only Way is Essex vernieuwd met een 22ste en 23ste seizoen. De tweevoudige vernieuwing komt met een format-verandering. De 50 minuten-afleveringen op woensdag en zondag worden omgezet in één aflevering van een uur per week. Seizoen 22 en 23 krijgen 21 afleveringen.

  Van Helsing


  Op 4 januari 2018 start de laatste aflevering van het tweede seizoen van Van Helsing. Het is niet de allerlaatste aflevering, er komt een derde seizoen in het najaar van 2018. Het derde seizoen krijgt dertien afleveringen en de opnames gaan in februari 2018 van start.

  Afleveringen


  Mr. Robot


  USA Network heeft al in december aangekondigd dat de dramaserie Mr. Robot vernieuwd is met een vierde seizoen. Nu ziet het er uit dat het vierde seizoen korter wordt. Sam Esmail vertelde tegen The Hollywood Reporter: “Eerlijk gezegd, heb ik altijd aangegeven dat er vier of vijf seizoenen zouden komen en dat heb ik gezegd omdat ik denk dat het daar ergens tussenin zit. Of dat betekent dat de volgende twee seizoenen dan korter worden, of dat het gewoon twee seizoenen met elk tien afleveringen worden, weet ik nog niet. Er is in elk geval een schrijversruimte en daarin spreken we hierover. We willen in elk geval niet het gevoel hebben dat we er te lang mee doorgaan. En dus proberen we nu te kijken wat het beste zou zijn.”

  Pilots


  Amazon


  Amazon heeft besloten om de drie komediepilots, Sea Oak, Love You More en The Climb, niet als serie te gaan bestellen. De drie pilots werden redelijk positief ontvangen, maar kennelijk niet positief genoeg voor Amazon om verder te gaan als serie. De drie pilots zijn ook uit het aanbod van Amazon verwijderd. Er zijn op dit moment nog 2 pilots in ontwikkeling bij Amazon, het zijn beiden komedies; Upload van Greg Daniels (The Office) en Making Friends van Carter Bays en Craig Thomas (How I Met Your Mother).

  Casting Nieuws


  Narcos


  Michael Pena (Gracepoint) en Diego Luna zullen de hoofdrol spelen in het vierde seizoen van Narcos. Zoals verwacht houdt Pedro Pascal ermee op. In het vierde seizoen van de Netflix-serie zullen de pijlen gericht zijn op de Guadalajara kartel. Het vierde seizoen zal in de loop van 2018 te zien zijn bij de streamingdienst.

  The Boys


  Erin Moriarty gaat een rol spelen in de nieuwe Amazon-serie The Boys. The Boys is gebaseerd op de graphic novel-reeks met dezelfde naam. The Boys gaat over een tijd waarin de meeste superhelden zijn gecorrumpeerd door hun status als beroemdheid en nogal roekeloze acties uithalen die de veiligheid van de wereld om hen heen in gevaar brengen. We volgen in de wereld een groep die wordt ingehuurd door de CIA en als codenaam de naam 'the boys' krijgt. Hun taak is om doorgedraaide superhelden in bedwang te houden en, waar nodig, uit te schakelen. Moriarty (Jessica Jones) gaat Starlight spelen, een jonge vrouw die lichtflitsen uit haar ogen kan schieten. Haar droom is om een 'echte' superheld te worden net als de rest van de leden van superheldengroep Seven, die haar rekruteert. De opnames voor The boys starten in 2018 en de première zal ergens in 2019 te zien zijn.

  Overlijdensberichten


  Heather North


  Stemacteur Heather North is op 30 november na een lang ziekbed thuis overleden. North is jarenlang de stem geweest van Daphne Blake in de animatieserie Scooby-Doo, Where Are You! En The Scooby-Doo Show. Ze sprak ook stemmen in voor series als Captain Caveman and the Teen Angels en Johnny Bravo. Ook speelde ze rollen in series als The Monkees, Green Acres, Ironside en Doc Elliot. Heather May North is 71 jaar geworden.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


  The Looming Tower


  Een eerste blik op de dramaserie The Looming Tower van Hulu. Op 28 februari 2018 gaat The Looming Tower in première bij de streamingdienst.
  Video on youtube


  MijnSerie nieuws


  Columns


  - Uit het leven van een binge-watcher
  Deze maand gaat de column van Jenny Veerman over de juridische serie Suits. Lees hier Uit het leven van een binge-watcher: Pakken en prinsessenjurken.  - Serie van het Jaar verkiezingen 2017
  Ruud Groff heeft het startseizoen gegeven voor de MijnSerie van het Jaar verkiezing 2017. Hier kun je lezen welke categorieën er mee doen dit jaar.

  -Serie van het Jaar verkiezingen 2017: Best Beëindigde Serie
  Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie Beste Beëindigde Serie.

  Kijkcijfers: Week 50


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 11 tot en met 17 december in Amerika.

  Kijktip: The Bridge (2011)


  Kijktip van de week is The Bridge (2011). Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van ALEX; Acteur Dragomir Mrsic, die de rol van ALEX vertolkt, heeft zelf ooit ook aan de verkeerde kant van de wet gezeten en heeft daarvoor zelfs vastgezeten. Waarvoor was dit?, was Bankoveral .

  - Het antwoord op de prijsvraag van Ballers; Waar is acteur Dwayne 'The Rock' Johnson bang voor?, was Spinnen.

  - Het antwoord op de prijsvraag van Blindspot; Welke van onderstaande namen was geen bestandsnaam op de USB-drive van Mayfair?, was Jupiter.

  - Het antwoord op de prijsvraag van Fuller House; Hoe heet de school van Romano en Jackson op zitten?, was Van Atta.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Updates platform


  Op 20 december is er weer een update online gezet. Dit keer geen hele grote update, maar je kunt nu de datum en tijd dat je een serie hebt gezien zelf aanpassen.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.

  -

  Donderdag 28 december


  19.30 – Still Open All Hours – Seizoen 4 (BBC One)

  -

  Vrijdag 29 december


  00.00 – Black Mirror – Seizoen 4 (Netflix)
  21.00 – Delicious – Seizoen 2 (Sky1)

  -

  Zondag 31 december


  22.15 – Fauda – Seizoen 2 (yes)

  Wist je Dat?


  Als er een tweede seizoen komt van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, komt het pas in 2019. Volgens André van Duin zullen we lang moet wachten op een vervolg, als die er al komt. Van Duin vertelde aan de Telegraaf: “Het is geen gelopen race. Omroep MAX-baas Jan Slagter wil heel graag een vervolg maken, maar dan moet het toch nog wel over een hoop schijven en ik denk dat, áls er een tweede serie komt, dat eerder in 2019 zal zijn dan daarvoor," Van Duin vertelde verder: “Voordat alles is opgenomen zijn we wel een heel eind verder en denk ik dat we nog een keer aan de oliebollen hebben gezeten.” Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een kijkcijfer hit op NPO 1 bij Omroep MAX. Elke week kijken er gemiddeld 1,5 miljoen mensen naar de dramaserie.
  André van Duin (L) en Kees Hulst (R)

  Met overzichtelijke nieuwjaarsgroet,

  Mandy
  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst