Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het Jaar verkiezing 2017

Serie van het Jaar verkiezing 2017

De terugblikken vliegen je om de oren, op de radio hoor je talloze ‘top-lijsten’ en het gemiddelde energieverbruik per huishouden is weer fors toegenomen door alle kerstversiering. Oja en Home Alone is binnenkort weer op TV. Kortom: alles wijst er op dat het jaar weer ten einde loopt. En hoewel je misschien al allergievlekken in je nek hebt staan bij de zoveelste samenvatting van het nieuws, kun je op MijnSerie terecht voor een terugblik waar je wél vrolijk van wordt. De ‘Verkiezing van de Beste Series van 2017’.

2017 was een bewogen jaar: De #MeToo-verhalen hadden grote invloed op diverse productie- en/of castleden van je favoriete series. Shock-exits waren ook weer aan de orde van de dag. En Netflix’ populariteit vloog de pan uit: met de nieuwe term ‘bingeracen’. Zit je even zonder gespreksonderwerp? Series zijn ‘hot’ en doen het altijd goed op feestjes. Gemiddeld kijken we in Nederland al 84 minuten aan series per dag.
Er komt dagelijks zo veel aanbod bij dat wij het bijna niet meer overzien. Gelukkig zijn jullie als trouwe MijnSerie-bezoekers er om ons uit de brand te helpen. Wat zijn nu die beste series van het afgelopen jaar? Dit kan natuurlijk moeilijk beperkt worden tot 1. Elk genre heeft zijn eigen pareltjes en daarom zijn er 12 categorieën waarop gestemd kan gaan worden.

1 Beste Guilty Pleasure
2 Beste Nieuwe serie
3 Beste Nederlands/Vlaamse serie
4 Meest Teleurstellende serie
5 Beste Misdaadserie
6 Beste Bingewatchserie
7 Beste Animatieserie
8 Beste Komedieserie
9 Beste Sci-fiserie
10 Serie van het jaar 2017
11 Beste Mini/Anthologieserie
12 Best Beëindigde serie
13 Beste Superheldenserie

Geen zorgen: het grote voorwerk is gedaan onder een grote groep schrijvers van MijnSerie. Zij hebben per categorie de beste series benoemd wat tot een enorme lijst heeft geresulteerd. Vanuit deze lijst is er een shortlist gemaakt. Op de 10 overgebleven genomineerde van deze shortlist kan gestemd worden.

Ben je het niet eens met de 10 series op de shortlist? Dan kun je dit jaar kiezen voor de ‘Wildcard’ en zo alsnog op jouw favoriet stemmen. Let wel op: er moet minimaal 1 nieuwe aflevering van de serie uitgezonden zijn in 2017. In de categorie ‘Beste nieuwe serie’ moet het eerste seizoen in 2017 te zien zijn geweest. Vanzelfsprekend moet de Wildcard gerelateerd zijn aan de juiste categorie. Zo kun je Mr. Robot bijvoorbeeld niet nomineren bij ‘Beste Komedieserie’.

Vanaf 26 december verschijnt elke dag 1 column met daarin de 10 genomineerden van de desbetreffende categorie. Op 7 januari verschijnt de laatste column. Heb je niet zo veel tijd in deze periode om elke dag te lezen? Geen paniek. Je kunt namelijk van 8 januari tot en met 5 februari stemmen (op de categorieën waar jij op wilt stemmen). Vervolgens gaat er als een gek geteld worden, zodat op 12 februari de uitslag verschijnt en we weten welke series volgens jullie het beste waren in 2018.

Geniet van de feestdagen komende weken, maar vergeet tijdens het gourmetten vooral niet te bedenken welke serie jij sowieso absoluut een prijs gunt. Je kunt er beter te veel over nadenken, dan te weinig!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (8)

charl0tt3
charl0tt3 23 december 2017, 07:36
Heb nu al zin om te stemmen. Er ontbreekt alleen nog een categorie als je het mij vragt; de serie waar een competie in zit, zoals the voice, dancing with the stars, (holland) next top model of my kitchen rules om er maar een paar te noemen.
JanWillemK
JanWillemK 23 december 2017, 18:21
Mwa, toch vind ik dit soort talentenjachten geen echte series dus wat mij betreft hoeft deze categorie niet te komen. Dan kan je ook een categorie als 'beste talkshow' maken. Talkshows zijn ook geen echte series.
anonymous
anonymous 23 december 2017, 19:32
Helemaal met JanWillemK eens. Kun je anders ook wel een categorie maken voor beste talkshow, nieuwsprogramma, sportprogramma, kookprogramma, reisprogramma enzovoort.
charl0tt3
charl0tt3 23 december 2017, 22:39
Het is maar een idee, Heel holland bakt, Wie is de Mol? Expeditie Robinson en zelfs de Big Escape hebben veel fans en er wordt met veel enthousiasme naar nieuwe seizoenen uitgekeken. Dus waarom zou er niet mee kunnen doen met de verkiezing. En ik vind het ook prima om het beste sport of reisprogramma te selecteren. En mocht je het niet willen dan stem je niet. Het is geen verplichting.
renzoroy
renzoroy 24 december 2017, 03:54
Ook tegen, de site heet mijnserie.nl, niet mijn-zinloze-competitie-programma's.nl ;)
charl0tt3
charl0tt3 25 december 2017, 12:44
Smaken verschillen en deze series staan ook op deze site dus genoeg liefhebbers ervoor.
anonymous
anonymous 25 december 2017, 18:37
Dat ze op deze site staan hoeft niet te betekenen dat er veel liefhebbers zijn. Iedereen kan programma's toevoegen. HGT, Big Escape en My Kitchen Rules komen nog niet boven de 80 volgers op een totaal van meer dan 100.000 leden, terwijl een serie als Game of Thrones er ruim 21.000 heeft.
renzoroy
renzoroy 25 december 2017, 21:05
haha idd, Ik snap niet eens waarom ze op de site staan, zijn idd geen series, maar programma's. Dan kan je de website beter mijntv.nl noemen ofzo :P
Log in om een reactie achter te laten