Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Watergate, nieuwe serie voor Netflix van George Clooney

Watergate, nieuwe serie voor Netflix van George Clooney

Niemand minder dan George Clooney gaat een serie maken over het geruchtmakende schandaal dat president Nixon de kop kostte; Watergate.

George Clooney (ER, Sisters) gaat samen met Matt Charman (Black Work) en Grant Heslov (Memphis Beat) een achtdelige serie maken voor Netflix over één van de beroemdste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis. Bob Woodward en Carl Bernstein, beiden journalist bij de Washington Post, wisten aan het licht te brengen waarom vijf mannen werden gearresteerd tijdens een inbraak van het hoofdkantoor van de Democratische Partij - zij wonnen daar een Pulitzer prijs voor. Dit gebeurde in het Watergate-complex, waar de naam dus ook vandaan kwam. Het vijftal was daar om afluisterapparatuur te plaatsen, om daarmee de presidentsverkiezingen van 1972 te beïnvloeden. Het leidde het aftreden van president Nixon in.

De serie zal bij Netflix ook Watergate gaan heten en in iedere aflevering wordt er een aparte gebeurtenis van de zaak belicht. Op deze manier wordt er naar het aftreden van Nixon toegewerkt. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Er werd in 1976 al een film gemaakt onder de naam All President’s Men over het schandaal, met Dustin Hoffman en Robert Redford in de hoofdrol.

Ben jij benieuwd naar deze nieuwe versie in serievorm van het Watergate-schandaal?


Embed from Getty Images
George Clooney
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

renzoroy
renzoroy 20 december 2017, 16:22
ben benieuwd
E71
E71 20 december 2017, 17:03
Dat lijkt me wel wat ja
Log in om een reactie achter te laten