Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 37

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 11 tot en met 17 september voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes

  :
  Het huidige politieke klimaat heeft invloed gehad op het eerste seizoen van de nieuwe Star Trek-serie. In een interview liet Aaron Harberts (showrunner) weten dat Star Trek: Discovery zijn inspiratie heeft gehaald uit de huidige tijdsgeest en vooral de huidige wereldpolitiek: “De allegorie is dat we begonnen met werken aan deze serie rond de tijd dat de verkiezingen plaatsvonden. De Klingons helpen ons heel erg kijken naar bepaalde kanten van onszelf en ons land. Isolationisme is een groot en belangrijk thema. Raciale puurheid ook. De Klingons zijn niet de vijand, maar kijken wel anders naar de zaken. Zo stellen we ons belangrijke vragen: moeten we mensen binnenlaten of veranderen? Er is ook de vraag of je een handreiking doet, anderen gedwongen zijn die te accepteren. Soms willen ze dat niet. Het wordt interessant om te zien hoe tijden meer een spiegel zijn dan we dachten.” Star Trek: Discovery verhaalt over de oorlog tussen mens en Klingon en hoe die is ontstaan. Op 24 september gaat Star Trek: Discovery in première bij CBS All Acces.


  Algemeen Serienieuws


  Twin Peaks


  Schrijf Twin Peaks nog niet af! Het zou zomaar kunnen dat over een aantal jaren opeens wordt aangekondigd dat de David Lynch-serie een vierde seizoen krijgt bij Showtime. Showtime had al aangegeven open te staan voor een nieuw seizoen, maar ook Lynch lijkt niet negatief te staan tegenover het idee van een vierde seizoen Twin Peaks. We zullen alleen geduld moeten hebben volgens Lunch: “Het is nog te vroeg om te zeggen of die er zal komen. Maar mocht dat zo zijn, dan zal het een paar jaar duren, want het kostte me vier-en-een-half jaar om dit {derde} seizoen te schrijven en op te nemen.”

  Datums Series


  Emmy Awards 2017


  Op 18 september worden voor de 69ste keer de belangrijke televisieprijzen uitgereikt in Los Angeles. De Nederlandse televisiekijker kan live meekijken.

  Haters Back Off


  Op 20 oktober gaat het tweede seizoen van de komedie Haters Back Off bij Netflix van start.


  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The State (2017)


  De vierdelige Channel 4-miniserie The State (2017) zal ook in Nederland te zien zijn. Op maandag 18 september zullen de eerste twee afleveringen worden uitgezonden bij National Geographic NL. Op 25 september zullen de laatste twee afleveringen te zien zijn. De Nederlandse acteur Yannick de Waal speelt een rol in deze fictieve Britse serie, dat gaat over vier Britse jongeren die zich in Syrië aansluiten bij IS.

  Gecancelde Series


  Stitchers


  Het derde seizoen van Stitchers eindigde met een open einde en een groot vraagteken. De fans van Stitchers zullen nu nooit weten hoe het verder zal gaan.

  The Trip


  Sky Atlantic heeft de komedie The Trip gecanceld, er zal geen vierde seizoen komen van de serie van Steve Coogan en Bob Brydon. Althans, volgens bronnen kan de serie The Trip niet eeuwig wachten op een vernieuwing. Een nieuw seizoen, die heel misschien in 2020 zou kunnen komen, heeft Ierland als bestemming. Omdat er geen concrete aanwijzingen zijn voor het vierde seizoen, zullen we voor het gemak maar zeggen dat de serie (voorlopig) is gecanceld.

  Nieuwe Series


  Amazon


  Amazon heeft twee sitcom pilots, een komedie- en dramaserie en een script bestelt. En sommige van die bestellingen hebben bekende namen die er aan meewerken.

  Kidding


  Het is even geleden dat Jim Carrey voor het laatste een belangrijke rol heeft gespeeld in een serie. Na meer dan twintig jaar afwezigheid gaat Carrey de hoofdrol spelen in de serie Kidding.

  Netflix


  Netflix bestelt zijn eerste Zweedse serie en krijgt een documentaire over het verdwenen meisje Madeleine McCann.

  The Breach: Inside the Impeachment of Bill Clinton


  History Channel gaat een serie maken over de affaire tussen de president van de Verenigde Staten en de stagiaire.

  Vida


  Alle seinen staan op groen voor de nieuwe dramaserie Vida van showrunner Tanya Saracho.

  Vernieuwde Series


  Atypical


  De nieuwe Netflix komedie Atypical is iets meer dan een maand oud en nu al heeft de streamingdienst besloten om de reis naar volwassenheid te verlengen.

  Last Week Tonight with John Oliver


  Het komische praatprogramma van HBO, Last Week Tonight with John Oliver, is voorlopig een blijvertje. HBO heeft de Emmy-winnaar vernieuwd met drie seizoenen. Dat houdt in dat het programma tot zeker 2020 te zien is. Elk seizoen krijgt 30 afleveringen.

  Ride with Norman Reedus


  Nog voor er maar één aflevering is uitgezonden van het tweede seizoen, heeft Norman Reedus de motor volgetankt en is hij klaar voor een derde seizoen. AMC heeft aangekondigd dat Ride with Norman Reedus is vernieuwd met een derde seizoen dat in 2018 te zien is. Het tweede seizoen gaat op zondag 5 november van start bij AMC.

  TBS


  TBS heeft drie series vernieuwd die alle drie in 2018 van start zullen gaan bij de kabelaar.

  The Daily Show with Trevor Noah


  Comedy Central heeft het praatprogramma The Daily Show with Trevor Noah vernieuwd tot en met 2022.

  Vikings


  Het vijfde seizoen moet nog van start gaan, maar nu al heeft History besloten om de Vikings een zesde seizoen te geven.

  Afleveringen


  Game of Thrones


  Om te voorkomen dat er toch plots (per ongeluk) worden gelekt van de allerlaatste aflevering van Game of Thrones, worden er meerdere einden opgenomen. De cast en crew hebben geen flauw idee welke aflevering nu de echte zal zijn. Game of Thrones is niet de enige serie waar er meerdere einden zijn opgenomen om te voorkomen dat er gelekt wordt. The Sopranos en Breaking Bad gingen de fantasy-serie van HBO daarin al voor. HBO heeft nog steeds geen startdatum bekendgemaakt van het allerlaatste achtste seizoen.

  Casting Nieuws


  Arrow


  Het ziet er naar uit dat Roy ‘Arsenal’ Haynes, ondanks eerdere berichten, toch terugkeert in Arrow. Haynes reageerde op een vraag van een fan met: “Roy komt snel weer terug.” Wanneer is niet duidelijk, maar het lijkt wel ergens in het aankomende zesde seizoen te zijn. Op 12 oktober gaat het zesde seizoen van Arrow van start bij The CW.

  The Gifted


  De nieuwe FOX-serie The Gifted heeft een schurk gevonden. Gerret Dillahunt (Deadwood) gaat Ahab spelen. Hij zal er in de serie iets anders gaan uitzien dan in de comics, maar Dillahunt zal wel een cruciale terugkerende rol krijgen. Dillahunt speelt Roderick Campbell a.k.a. Ahab, een mutanten-onderzoeker die gecontracteerd is door Sentinel Services. Deze intense en intimiderende man heeft een moreel dubieuze missie die voorlopig geheim blijft. Op 2 oktober zal The Gifted in première gaan bij FOX.

  The Powerpuff Girls (2016)


  Op zondag 17 september zal het vierde lid van The Powerpuff Girls (2016) onthuld worden. Haar contouren waren eerder al te zien op Twitter.

  Nominaties en Prijzen


  Creative Arts Emmy Awards 2017


  Elk jaar worden de belangrijkste televisieprijzen uitgereikt in de vorm van de Primetime Emmy Awards. Naast primetime Emmy’s zijn er ook Daytime en Creative Arts Emmy Awards die elk jaar worden uitgereikt.

  Overlijdensberichten


  Frank Vincent


  Acteur Frank Vincent is op 13 september overleden tijdens een openhartoperatie. Bij de televisiekijker is Vincent het bekendst als Phil Leotardo uit The Sopranos. Maar Vincent speelde ook in series als The Paradise Club, Civil Wars, Walker, Texas Ranger, New York Undercover, Law & Order, NYPD Blue en Stargate Atlantis. Zijn laatste televisieoptreden was in 2016 als Bishop Cattalano in Law & Order Special Victims Unit. Frank Vincent Gattuso is 78 jaar geworden, R.I.P.

  Harry Dean Stanton


  Acteur Harry Dean Stanton is vrijdag 15 september 2017 een natuurlijke dood gestorven. De acteur met het sjofele en uitgemergelde uiterlijk werd ook wel de koning van de bijrollen genoemd en speelde vanaf 1954 in veel films en series. Stanton speelde in series als Gunsmoke, Rin Tin Tin, The Texan, The Untouchables, The Lawless Years, Bonanza, Rawhide, Mary Hartman, Mary Hartman, Dead Man’s Walk, Two and a Half Men, Alice, Big Live, en Getting On. Zijn laatste televisieoptreden was in 2017 als Carl Rodd in Twin Peaks. Harry Dean Stanton is 91 jaar geworden, R.I.P.

  Mary Goldberg


  Casting director Mary Goldberg is op donderdag 7 september overleden. Goldberg was werkzaam bij series als Phyllis, Rhoda, Wonder Woman, My So-Called Life en Relativity. Als casting department heeft ze Fame en My So-Called Life achter haar naam staan. Voor de film Amadeus won ze een Casting Society of America Award in 1985. Goldberg wordt overleefd door haar twee dochters en nicht. Mary Goldberg is 72 jaar geworden, R.I.P.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


  Star Trek: Discovery


  Het is bijna zover, de nieuwe serie Star Trek: Discovery gaat op 24 september (25 september bij Netflix) bij CBS All Acces in première. De theme song van de serie door componist Jeff Russo is vrijgegeven. Hij heeft duidelijk gekozen voor iets nieuws, maar laat ook duidelijk horen dat hij geïnspireerd is door de muziek van componist Michael Giacchino, die verantwoordelijk was voor de themesongs bij de rebootfilms.


  MijnSerie nieuws


  Column: Showtime, seizoen 2b aflevering 20


  Deze week was er na een pauze van twee weken weer een Showtime. Deze week ging de column over Big Little Lies.


  Kijkcijfers: Week 36


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 4 tot en met 10 september in Amerika.

  Kijktip: Van God Los


  Kijktip van de week is Van God Los. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.


  Populairste series


  Op vrijdag bekijken we wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.


  Prijsvragen


  Maak tot 20 september kans op een voucher van lumiereseries.com.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Updates


  Op 14 september 2017 is er weer een update online gezet.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

  -

  Maandag 18 september


  00.00 - The Dr. Oz Show – Seizoen 9 (CBS)
  02.30 - Emmy Awards Gala (FOXNL)
  21.00 – The State (2017) – Seizoen 1 (National Geographic NL)
  22.00 – W1A – Seizoen 3 (BBC Two)
  23.00 – First Dates – Seizoen 9 (Channel 4)

  -

  Dinsdag 19 september


  20.30 – Grand Designs New Zealand – Seizoen 3 (TV3)

  -

  Woensdag 20 september


  19.25 – Heldt – Seizoen 5 (ZDF)
  21.00 – Doc Martin – Seizoen 8 (ITV1)

  -

  Vrijdag 22 september


  00.00 – Neo Yokio – Serie première (Netflix)

  Wist je Dat?


  The Walking Dead


  Vanwege orkaan Irma de productie van The Walking Dead stil heeft gelegen? De opnames vinden plaats in Atlanta en de gouverneur van Georgia, Nathan Deal, heeft de noodtoestand afgeroepen over de gehele staat. Wanneer de productie voor het achtste seizoen weer van start zal gaan, is nog niet bekendgemaakt. Maar het stilleggen van de opnames zal geen invloed hebben op de startdatum van het achtste seizoen, noch op het aantal afleveringen (niet alleen The Walking Dead is stilgelegd, ook de opnames voor The CW-serie The Originals zijn tijdelijk stilgelegd). In het zevende seizoen lag de focus volgens velen te veel op één persoon. In het achtste seizoen zal dat niet meer gaan gebeuren volgens showrunner Scott Gimple: “Wegens het verhaal dat we vertellen, draait dit seizoen om alle personages. En het verhaal verschuift behoorlijk in elke aflevering, tussen veel verschillende personages en op consistente basis, wat best ongewoon is voor deze serie. We zullen personages invloed op elkaar zien hebben, die dat niet eerder hebben gehad. En we zien mensen samenwerken die dat niet eerder hebben gedaan. Het wordt heel bevredigend.”
  Embed from Getty Images
  Scott Gimple

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  1
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws