Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Zweedse serie en documentaire voor Netflix

Netflix bestelt zijn eerste Zweedse serie en krijgt een documentaire over het verdwenen meisje Madeleine McCann.

Netflix heeft zijn allereerste Zweedse serie aangekondigd. De nieuwe Zweedse serie Quicksand is een adaptatie van de misdaadroman Störst av Allt van Malin Perrson Giolito. Het boek werd in 2016 in Zweden uitgeroepen tot beste misdaadroman. Noorwegen en Denemarken hadden al hun eigen Netflix Original en nu is tijd voor Zweden om bij Netflix een Original te krijgen. Hierbij gaat de streamingdienst samenwerken met Camilla Ahlgren (The Bridge (2011).

Quicksand draait om de doorsnee studente Maja Norberg, die na een schietpartij op school verdacht wordt van moord. Tijdens het onderzoek naar wat er op die tragische dag gebeurde, komen er persoonlijke details over haar relatie met een jongen en zijn disfunctionele familie aan het licht. Het eerste seizoen van Quicksand gaat volgend jaar in productie.

Naast de documentaires over onder andere JonBenet en Amanda Knox komt Netflix met een achtdelige documentaire reeks over de in 2007 verdwenen Madeleine ‘Maddie’ McCann. Het meisje was drie jaar toen het spoorloos verdween uit een hotelkamer in Portugal. De zoektocht leverde niets op en de zaak zit muurvast, maar levert over de jaren heen nog steeds tips op. Dat komt mede door de compositiefoto die weergeeft hoe Maddie er nu (bijna tien jaar later) uit zou kunnen zien. Wanneer de documentaire in première gaat, is niet bekendgemaakt.

Voor welke serie of documentaire zou jij Netflix aanzetten?

Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reactie's geplaatst
MijnSerie
Gratis in de App Store
Gratis in de Play Store
BekijkBekijk