Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2b - aflevering 20

Showtime, seizoen 2b - aflevering 20

"It's Showtime everybody. Showtime"

Big Little Lies

Een aantal dingen zijn buitengewoon positief van de serie Big Little Lies. Dan begin ik met de goede soundtrack, het geweldige acteerwerk en het goede verhaal. De makers van Big Little Lies hebben heel goed gekeken naar series als The Affair, American Crime en Britse series. Niks mis met kijken waarom andere series het zo goed doen, toch?

Maar... Ja, er is een maar, het verhaal is te voorspelbaar. Ik wist al heel snel wie de dader zou zijn en wie het slachtoffer en dat is jammer. De eerste drie afleveringen houden je op het puntje van je stoel en daarna verzandt het in soapachtige taferelen en meer drama dan spanning.

Dat verdiende deze serie zeker niet. Deze serie had, als ze heel goed gekeken hadden naar bijvoorbeeld bovenstaande series, dat soapie-drama kunnen voorkomen. Pas in de laatste aflevering keert die spanning weer voor een deel terug, maar dan ben je al teveel afgeleid door de drama in de afleveringen daarvoor.

Aan de acteurs, muziek en beelden inclusief camerawerk ligt het echt niet. Het is het script dat te veel faalt en daardoor te veel laat liggen. Vooral qua karakteropbouw en spanningsbogen hadden ze veel meer kunnen doen met een serie als Big Little Lies. Zeker als je ziet welke acteur-kanonnen er mee doen. Reese Whiterspoon en Nicole Kidman zijn er een onderdeel van en de gehele cast (inclusief de kinderen) weten wel raad met het script, maar helaas blijft er het zwakke plot over en zelfs de geweldige acteurs kunnen die niet verbloemen.

Dit was de radiocolumn, wat Richard en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Bruce Springsteen – Glory Days

Tot volgende week (dan weer met Peter) en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten