Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Van God Los

Het eerste seizoen ging in 2011 in première, daarna volgden er nog twee seizoenen waarvan de laatste in 2013 is uitgezonden. Bijna vier jaar later start deze maand het vierde seizoen van Van God Los.

Het begon allemaal met speelfilm Van God Los uit 2003. Bedenker Pieter Kuijpers regisseerde de film. In 2011 kwam daar de serie Van God Los uit voort. Maar dit keer niet met één regisseur, elke afzonderlijke aflevering had een andere regisseur en scenarioschrijvers. Iedere aflevering had een eigen plot en eigen personages. Maar de basis van elke aflevering is een waargebeurd verhaal waarbij niet alleen het misdrijf, maar ook de gebeurtenissen vooraf worden gereconstrueerd. Uiteraard zijn de gebeurtenissen en misdrijf gedramatiseerd.

Iedere aflevering start met de moord, dan het intro en dan het verhaal. Vanaf het tweede seizoen, dat in 2012 werd uitgezonden, heeft BNN na elke aflevering op de televisie een webserie-aflevering op het web gezet. Daarin gaat prof. dr. Hjalmar van Marle dieper in op de gedachtegang van de dader. Van Marle is hoogleraar forensische psychiatrie en heeft meegewerkt aan Van God Los.

Begin 2017 berichtte MijnSerie al in het weekoverzicht 3 dat Van God Los een vierde seizoen zou krijgen van zes afleveringen. In weekoverzicht 33 konden we eindelijk berichten dat de misdaadserie Van God Los in september zou terugkeren bij NPO 3.

3/19: Dominik Groot (Mr. Polska) in #vangodlos. Nieuw seizoen vanaf 18 september!

Een bericht gedeeld door Van God Los (@vangodlosbnnvara) op 15 Aug 2017 om 3:19 PDT

Enkele namen die zijn vrijgegeven die een rol zullen gaan spelen in het vierde seizoen Van God Los zijn Martin van Waardenberg, Mr. Polska, Poal Cairo,Henry van Loon, Martijn Fischer, Karolina Joniec, Saskia Temming, Margo Verhoeven en Benja Bruijning, Javier Guzman.

Het vierde seizoen start met Beverman & Zn, waarin een puber beschuldigd wordt van seksueel misbruik van een neefje. De tweede aflevering Tot De Dood Ons Scheidt vertelt het verhaal van een jonge vrouw die al heel vroeg gaat dementeren. De laatste aflevering van het vierde seizoen zal op 23 oktober worden uitgezonden.

Van God Los seizoen 4 start op maandag 18 september bij NPO 3.


Vorige aflevering
Unlike
Unlike
04x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Van God Los