Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 31

Weekoverzicht 31

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood, MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 31 juli tot en met 6 augustus verzameld.


Weetjes


Het einde van de trailer, waarin een oude Rick is te zien uit The Walking Dead, wordt uitgelegd voor de niet Comic Book-lezers. Robert Kirkman vertelt: “Dat is een intrigerend dingetje dat we er bewust in gegooid hebben. We hopen dat mensen zich blijven afvragen hoe dat in de verhaallijn past en wat het moet voorstellen. Comic-fans weten hoe zo’n soort scène in het geheel past, maar daar zijn we natuurlijk nog niet aanbeland. Dus er zit nog een bepaald mysterie achter.” Op 22 oktober start het achtste seizoen van The Walking Dead bij AMC.


Algemeen Serienieuws


American Gods


Hoeveel seizoenen American Gods krijgt is niet verteld, maar voorlopig is het einde nog niet in zicht. Starz CEO, Chris Albrechts, vertelde tijdens de TCA Press Tour: ” We willen zeker doorgaan, zolang dat past bij de serie en voorlopig zien we geen einde. Maar het is een moeilijke serie om te maken, er zijn veel mensen die eraan meewerken. Dus ik kan je niet precies vertellen wanneer het volgende seizoen te zien is. Maar we werken er actief aan en proberen het zo snel mogelijk gemaakt te krijgen.” Het tweede seizoen, met hoogstwaarschijnlijk acht afleveringen, wordt waarschijnlijk halverwege 2018 uitgezonden bij Starz.

Outlander


Voor de vierde keer is er nieuws uit Schotland. Klik hier om het nieuws over Outlander te lezen.

Datums Series


Gotham


Op het herfstschema van FOX stond Gotham ingepland voor 28 september, maar FOX heeft besloten om de Batman-prequel een week te vervroegen. Het vierde seizoen van Gotham gaat nu op 21 september van start bij FOX.

Mr. Robot


Op 11 oktober 2017 zal het derde seizoen van Mr. Robot bij USA Network van start gaan.
Video on youtube


NBC


NBC heeft een verandering aangebracht in het herfstschema. Zowel The Good Place als The Blacklist schuiven naar voren in het schema. The Good Place seizoen twee gaat op 20 september van start en het vijfde seizoen van The Blacklist verschuift naar 27 september.Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Travelers (2016)


Showcase heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van de Canadese sciencefictionserie Travelers (2016) op maandag 16 oktober om 21.00 uur van start gaat.

Zondag met Lubach


Op 10 september start het zevende seizoen van Zondag met Lubach bij de VPRO. Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken maakte Lubach het nieuws bekend via Twitter.

Gecancelde Series


Bellevue


Het ziet er iets beter uit voor de gecancelde CBC-dramaserie Bellevue. WGN America heeft de serie aangekocht en nu is het alleen de vraag of WGN America alleen het eerste seizoen gaat uitzenden, of de serie ook vernieuwen met een tweede seizoen.

Hooten & the Lady


Sky heeft besloten om niet verder te gaan met de avonturenserie Hooten & the Lady. De Britse serie, die ook bij The CW te zien was in de verenigde Staten, krijgt geen tweede seizoen. Het blijkt dat de kijkcijfers gewoon weg niet genoeg waren om een tweede seizoen te rechtvaardigen.

Law & Order


Even gloorde er hoop voor de fans van originele Law & Order serie. Maar die hoop heeft bedenker Dick Wolf vakkundig de grond in geslagen. Law & Order blijft gecanceld en begraven, althans als het aan Wolf zelf ligt.

The Big Bang Theory


Als het aan CBS ligt gaat de komedieserie The Big Bag Theory door tot seizoen 20, maar Chuck Lorre is er wel zo’n beetje klaar mee.

Nieuwe Series


Black America


Amazon brengt weer een serie uit die een alternatieve tijdlijn laat zien, net als The Man in the High Castle. Dit keer gaat het om Black America, een dramaserie van producenten Will Packer (Straight Outta Compton) en Aaron McGruder (The Boondocks). Black America speelt zich af in een wereld waarin de Afrikaanse slaven in Amerika na de afschaffing van de slavernij ter compensatie de macht hebben gekregen over de staten Louisiana, Mississippi en Alabama. Daardoor is in het zuiden de soevereine natie New Colonia ontstaan. New Colonia onderhoudt al anderhalve eeuw een moeizame relatie met de Verenigde Staten, waar het uiteindelijk steeds slechter gaat. Heel stilletjes is de ontwikkeling van Black America al een jaar bezig bij Amazon. Vanwege de controverse rondom de serie Confederate van HBO hebben de makers besloten om het nieuws over de serie Black America maar naar buiten te brengen.

Divergent


Na drie films wordt de vierde film omgezet in een serie die door Starz uitgezonden wordt. Divergent is een filmreeks die gebaseerd is op de boeken van Veronica Roth. De vierde en laatste film, Ascendant, werd afgeblazen vanwege tegenvallende bezoekerscijfers van het derde deel (Allegiant). Nu mogen scenarist Adam Cozad (Jack Ryan) en regisseur Lee Toland Krieger (Riverdale) er een serie van maken. De televisie-versie van Divergent zou de verhaallijnen van de karakters uit de film afsluiten, om daarna nieuwe karakters te introduceren. Het lijkt uitgesloten dat acteurs uit de film ook te zien zijn in de Starz-serie.

Miami Vice


Revivals of Reboots zijn helemaal in, dus het zal voor velen niet als een verrassing komen dat ze de actieserie uit de jaren '80, Miami Vice, ook weer uit het vet gaan halen. Wie Crocket en Tubbs gaan spelen in de vernieuwde versie van de immens populaire Michael Mann-serie is nog niet bekend. Het script voor de vernieuwde serie Miami Vice wordt geschreven door Peter Macmanus (The Mist). De productiebedrijven van Vin Diesel, One Race Television en Chris Morgan, Chris Morgan Productions gaan de nieuwe serie produceren.

Naamloze Serie


Jennifer Aniston en Reese Witherspoon speelden al eerder samen in de komedieserie Friends. Nu gaan ze weer samen spelen in een nog naamloze serie.

Old Man


Hier en daar heeft Samuel L. Jackson wel wat voor de televisie gedaan, maar Old Man wordt zijn eerste echte televisie hoofdrol.

Vernieuwde Series


Famous in Love


Freeform heeft aangekondigd dat de dramaserie Famous in Love vernieuwd is met een tweede seizoen. Het tweede seizoen gaat in 2018 van start.

Will & Grace


Op 28 september gaat het langverwachte negende seizoen van Will & Grace van start. Nog voor dat er ook maar één aflevering is uitgezonden van de revival, heeft NBC besloten om het negende seizoen in totaal zestien afleveringen te geven. Maar het grote nieuws is dat Will & Grace ook al vernieuwd is met een dertiendelig tiende seizoen dat in het najaar van 2018 wordt uitgezonden.

Casting Nieuws


American Horror Story


Kathy Bates was in de laatste vier seizoenen te zien in de anthologieserie American Horror Story. In het zevende seizoen van de FX-serie laat Bates, net als onder andere Lady Gaga, verstek gaan. Bates gaat een hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-komedie Disjointed. De cast voor American Horror Story: Cult ziet er, voor nu, als volgt uit; Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Billy Eichner, Cheyenne Jackson, Alison Pill, Colton Haynes, Lena Dunham en Adina Porter. Emma Roberts speelde in het derde seizoen (Coven) en het vierde seizoen (Freak Show) al een rol, zij keert terug in het zevende seizoen (Cult). Wie Roberts gaat spelen is nog niet bekendgemaakt. Op 5 september gaat het zevende seizoen van American Horror Story: Cult van start bij FX.

Look who showed up on the set of Cult looking glamorous and ready for action.

Een bericht gedeeld door Ryan Murphy (@mrrpmurphy) op 1 Aug 2017 om 1:10 PDT


Criminal Minds


Jamie Kennedy keert terug als de kannibalistische seriemoordenaar Floyd Feylinn Ferell in Criminal Minds. Kennedy speelde deze rol al in 2007, in het derde seizoen van de misdaadserie van CBS. Kennedy is zes afleveringen lang te zien in het dertiende seizoen van Criminal Minds, dat op 27 september van start zal gaan bij CBS.

Shut Eye


Noah Bean (Nikita) gaat in het tweede seizoen van Shut Eye een rol spelen. Bean speelt in het tweede seizoen van de Hulu-serie Foster Hillburn, een strak in het pak en ambitieuze assistent U.S. District Attorny en een veelzijdige alleenstaande vader. Het tweede seizoen van Shut Eye start op 6 december bij Hulu.

The Flash (2014)


In het vierde seizoen The Flash (2014) speelt Hartley Sawyer (Caper) de rol van Ralph Dibny, ook bekend als The Elongated Man, een welbespraakte privé-detective met onderzoekscapaciteiten die die van Batman naar de kroon kunnen steken. Op 10 oktober gaat het vierde seizoen van The Flash (2014) van start bij The CW.

The Good Fight


Erica Tazel keert in het tweede seizoen van The Good Fight niet terug als regulier castlid. Ze zou wel als gast terug kunnen keren als Barbara Kolstad in The Good Wife's spin-off, The Good Fight. Deze aanpassing komt als de serie zich klaarmaakt om drie castleden terug te laten keren in het tweede seizoen. Dat zijn; Michael Boatman, Nyambi Nyambi en Audra McDonald. Het tweede seizoen van The Good Wife krijgt dertien afleveringen en wordt begin 2018 uitgezonden door CBS.

Mozart in the Jungle


Michael Emerson (bekend van onder andere Lost en Person of Interest, speelt in het vierde seizoen van Mozart in the Jungle een rol. Emerson kruipt in de muzikale dramedy in de huid van Morton Norton, een excentrieke verzamelaar van klassieke eendagsvliegen en rariteiten die liever ziet dat het verleden het heden was.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC


ABC heeft besloten om de komedieserie The Middle te cancelen. De dramaserie Scandal krijgt er twee castleden bij. Once Upon a Time krijgt ook een aanvulling op de castinglijst.

HBO


Er is gehackt bij HBO en dat heeft tot gevolg gehad dat er een script van een nog niet uitgezonden aflevering van Game of Throes op het internet terecht is gekomen. Ook scripts van afleveringen van Ballers en Room 104 zijn online gezet door de hackers. Volgens de hackers hebben ze 1,5 terabyte aan data gestolen van HBO. Tegenover Entertainment Weekly heeft HBO alleen bevestigd dat er een lek is en dat het onderzocht wordt. De hackers hebben plannen om later nog meer materiaal op het internet te zetten. Het is niet de eerste keer dat hackers het gemunt hebben op de uitermate populaire HBO serie Game of Thrones. In 2015 werden er al afleveringen van seizoen vijf online gezet. Er zijn sindsdien extra beveiligingsmaatregelen genomen, alleen de hackers hebben die ook weten te omzeilen.

Overlijdensberichten


Robert Hardy


De acteur die seriefans waarschijnlijk het best zullen kennen als Siegried Farnon uit All Creatures Great and Small, Robert Hardy, is op donderdag 3 augustus overleden. De carrière van Hardy beslaat meer dan 70 jaar van theater-, film- en televisierollen. Hij speelde ook in series als The Saint, Upstairs Downstairs, Inspector Morse en Miss Marple. Zijn laatste televisieoptreden in een serie was in Lewis, waar hij in 2010 Sir Arnold Raeburn speelde. Timothy Sydney Robert Hardy is 91 jaar geworden, R.I.P.

Sam Shepard


Acteur en multi-talent Sam Shepard is donderdag 27 juli thuis in Kentucky overleden aan de gevolgen van ALS. Shepard (schreef, regisseerde en acteerde. Onder seriefans zal hij onder andere bekend zijn van Bloodline en Klondike. Shepard wordt overleefd door zijn zussen en kinderen. Samuel Shepard Rogers is 73 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Penoza


Fans van Penoza worden getrakteerd op een sneak peak en een trailer van het allerlaatste vijfde seizoen. Vanaf 1 augustus worden er elke dag herhalingen uitgezonden op NPO 3 om rond 23.30 uur. En vanaf zondag 27 augustus start het vijfde seizoen van Penoza om 20.25 uur op NPO 3.
Video on youtube

Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column: Showtime, seizoen 2 aflevering 16


Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over de Britse serie Happy Valley.


Column: Verslag Wolfcon 3.0 Amsterdam 2017


Bijna 450 gillende meiden en meer dan genoeg testosteron op het podium. Dit is een verslag van WolfCon 3.0 in het Park Plaza Hotel Schiphol.

Karakterfoto’s van Nederlandse series


De karakterfoto's van de Nederlandse series zijn allemaal verwijderd van MijnSerie. Dit heb ik {Jos Herbrink} besloten naar aanleiding van een tweede brief van een advocatenbureau dat er foto's zijn gebruikt met auteursrecht zonder toestemming. De foto's krijgen wij binnen van thetvdb.com. Echter kan iedereen daar foto's uploaden en deze worden niet gecontroleerd. Omdat de kosten extreem hoog zijn voor MijnSerie, heb ik besloten om geen risico meer te lopen en de karakterfoto's van alle Nederlandse series te verwijderen. Helaas moet het zo, maar anders kan MijnSerie niet garanderen dat de foto’s rechten-vrij zijn. Dus als je denkt dat er een update gedaan moet worden omdat er karakterfoto's missen bij Nederlandse series, dan weet je waarom deze niet meer getoond worden.

Kijkcijfers: Week 30


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 24 tot en met 30 juli 2017 in Amerika.

Populairste series


Maandag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week.


Prijsvragen


Tot 11 augustus maak je kans op 2 vrijkaarten voor Comic Con Amsterdam op zondag 3 september.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van We Bare Bears; Wie is de oudste van de drie beren?, was Grizzly

- Het antwoord op de prijsvraag van Girls; Waardoor besluit Marnie haar relatie met Desi definitief te beëindigen?, was Door een onverwachte ontmoeting met haar ex-vriend Charlie.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen, maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van augustus.

Dinsdag 8 augustus


21.00 – Trust Me – Serie première (BBC One)
22.00 – Hard Knocks (2001) - Seizoen 12 (HBO)

Vrijdag 11 augustus


22.00 – Bering Sea Gold – Seizoen 9 (Discovery Channel)

Wist je Dat?


Bryan Fuller eindelijk heeft verteld waarom hij gestopt is met Start Trek: Discovery. Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly legde Fuller (foto) uit dat hij het niet eens kon worden met CBS. Het budget, de plannen voor het verhaal en de problemen die hij tegenkwam bij het maken van de serie waren een groot struikelblok. Fuller wilde van Star Trek: Discovery een anthologieserie maken: “De bedoeling was om te doen voor sciencefiction wat American Horror Story voor het horrorgenre had gedaan,” vertelde Fuller. “Het zou een platform bieden voor een heleboel Star Trek series.” Maar CBS had daar geen oren naar. Ze wilden één seizoen maken en afwachten hoe dat zou presteren. Alles moest ook besproken worden: Over de kostuums, veel traditioneler dan nu het geval is; De regisseur, in ieder geval niet Davis Semel in de eerste aflevering, en het verhaal. Wat hij wel voor elkaar kreeg, was de hoofdrolspeelster: “Ik mocht groots dromen. Ik voelde me een week lang verdrietig en kan nu zeggen dat ik blij ben met een zwarte vrouw en een Aziatische vrouw die samen het commando over een sterrenschip voeren.” Vanaf 24 september is Star Trek: Discovery te zien bij CBS en 25 september bij Netflix wereldwijd.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Zoals je kunt zien heeft het weekoverzicht een nieuw uiterlijk gekregen. Wat vind je van deze nieuwe look?

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Petertjuh4
Petertjuh4 7 augustus 2017, 11:20
Nieuwe uiterlijk ziet er super uit! Altijd leuk om deze overzichten te lezen.
Mandy1966
Mandy1966 7 augustus 2017, 11:32
Dank je wel. Dat is goed om te horen.
JanWillemK
JanWillemK 7 augustus 2017, 13:13
Ik ben benieuwd naar een TV serie van Divergent. Ik heb met plezier de boeken gelezen en de films bekeken.
Log in om een reactie achter te laten