Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verslag Wolfcon 3.0 Amsterdam 2017

Verslag Wolfcon 3.0 Amsterdam 2017

Bijna 450 gillende meiden en meer dan genoeg testosteron op het podium. Dit is een verslag van WolfCon 3.0 in het Park Plaza Hotel Schiphol.

Op zaterdag en zondag 29 en 30 juli was het zover, de fans van de MTV fantasie-/horrorserie Teen Wolf konden kennis maken met zeven mannelijke acteurs. Voor de gelukkige fans die een peperduur kaartje had weten te bemachtigen, begon het weekend al op vrijdagmiddag als zij vanaf vier uur ’s middag hun felbegeerde Pup-, Pack- of V.I.P. passen konden ophalen. Waarbij, tot verbazing van ondergetekende, voor een Pup Pass 100 euro neergeteld moest worden. Een Pack Pass kosten voor beide dagen 299 euro. En, ik zou adviseren om even te gaan zitten nu, voor een V.I.P. Pass moest maar liefst 699 euro worden neergeteld.

Zaterdag 09.00 uur ging de zaal open en konden de fans, soms vergezeld door hun vader of moeder, maar vaak met een groep meiden, plaats nemen om de zeven acteurs met veel gegil te kunnen begroeten. De gasten waren Charlie (Ethan) en Max (Aiden) Carver, Ian Bohen (Peter Hale), Ryan Kelley (Deputy Jordan Parrish), Casey Deidrick (Halwyn), Gideon Emery (Deucalion) en Froy Gutierrez (Nolan). Actrice Holland Roden (Lydia) moest vanwege een te druk opnameschema verstek laten gaan.

Tijdens de panel mochten de fans vragen stellen. Waarbij er wel wat restricties waren. Zo mocht je geen van de gasten ten huwelijk vragen, ook niet vragen om een knuffel, handtekening of selfie. Slechts een half uur konden de fans vragen stellen en sommige acteurs namen de vragen niet erg serieus. Maar over het algemeen werd de tijd genomen en ook werden sommige vragen met veel humor beantwoord. Vragen als;

Wie bewonder je het meest?
Ian bewondert de mensen die iets doen voor de gemeenschap zonder iets er voor terug te verwachten het meest.” Deidrick vertelde: “Mijn hond, want hij leert mij onvoorwaardelijke liefde en geduld te hebben. ”Waarop door Charlie werd geantwoord: “Mijn huisplant Oscar (…) omdat hij me geduld leert hebben.” Gutierrez vertelde: “Mijn ouders, die zijn ook nu met mij mee gekomen.”

Hebben jullie ook verborgen talenten?
Froy schijnt te kunnen blozen op commando en Ian kan schaatsen, net als Max trouwens.

Wat ga je het meest missen aan Teen Wolf?
De meeste van de zeven castleden beantwoordden die vraag met "de cast en crew". Ze beschouwden hen als familie.

Wat is het meest gedenkwaardige moment op de set?
“De laatste scenes, behalve het feit dat ik de hele dag half naakt door het scherm loop!”. Diedrick had de meiden direct op zijn hand. Verder waren ze erg voorzichtig om niet te veel weg te geven.

Wie zijn jullie favoriete karakters?
“Scott en O’Brien, de bromance wordt erg goed ontvangen.”

Hoe vinden jullie de laatste afleveringen van Teen Wolf?
“Bevredigend, actie, verwoestend.”

Gideon Emery sprak een klein woordje Nederlands wat met gelach en gejuich werd beantwoord. Het voedsel op de set schijnt erg goed te zijn. Ook schijnen sommige acteurs drie uur in de make-upstoel te moeten zitten en dat zullen ze niet erg gaan missen.

De zeven castleden hadden de fans binnen een paar minuten om de vinger gewikkeld en er hing een ontspannen sfeer. Er werd gelachen, geapplaudisseerd en ook de ah ’s en oh ’s waren niet van de lucht. Helaas duurde deze groepspanel slechts een half uur, want daarna moest er een loterij met Charlie worden gehouden en konden de fans zich opmaken voor handtekening- en fotosessies.


Foto's: Nimuë Gelling ©
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

anonymous
anonymous 4 augustus 2017, 02:43
Dus die meiden hebben een paar honderd euro betaald om een half uurtje met 7 ongeïnteresseerde mannen in één ruimte door te brengen? En daarna een paar foto's maken. Waren die bij de prijs inbegrepen, want vaak vragen die over de paard getilde acteurs daar ook nog geld voor.
Mandy1966
Mandy1966 4 augustus 2017, 10:43
Zo ongeveer, al kregen ze wel een after partij (V.I.P) en wat foto's en handtekening erbij.

Maar vaak vragen de acteurs dat niet, maar de organisatie, de acteurs krijgen vaak een vast bedrag en een percentage, maar de organisatie wil ook graag winst maken en alle kosten eruit halen. Tenminste zo heb ik het begrepen.
anonymous
anonymous 9 maart 2018, 12:36
Nee, de entree was 100 euro voor een heel weekend lang met de acteurs. Dus eigenlijk helemaal niet duur als je het vergelijkt met b.v een concert, musical of theater voorstelling omdat het dus 2 hele dagen waren met een programma van s’ochtends tot s’avonds. Alleen het eerste panel duurde een half uur maar het hele weekend waren er panels de hele dag door waar je vragen kon stellen aan de acteurs. Dus de 100 euro entree was voor een heel weekend en niet voor een half uurtje. Wolfcon is juist een van de goedkoopste Teen Wolf conventies ter wereld. Daarnaast waren er diverse andere activiteiten zoals fotoshoots, handtekening sessies, meeting rooms waarbij een klein groepje fans 30 min lang prive met een acteur kan kletsen. Pubquiz met 4 acteurs. Film kijken met een acteur. Een feest en game night met al de acteurs en ontbijten met een acteur. In de pakketpassen zoals de pack en vippassen zitten er al activiteiten inbegrepen en heb je ook betere zitplaatsen zoals b.v front row seating.
anonymous
anonymous 9 maart 2018, 12:35
Ik vind het een beetje raar weergegeven, alsof die 100 euro toegang voor slechts een half uur was... Het event duurde een heel weekend, na dit openingspanel (want dat was alles wat het was waar hier over geschreven is) zijn alle acteurs gedurende die 2 dagen nog verschillende keren teruggekomen op het podium voor langere tijd om vragen te beantwoorden en dergelijke...
Daarnaast zijn er inderdaad fotosessies en handtekeningensessies waar extra voor betaald moet worden, maar dit is niet een eerlijke weergave van hoe het event eruit heeft gezien...
Log in om een reactie achter te laten