Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 16

Showtime, seizoen 2 - aflevering 16

"It's Showtime everybody. Showtime"

Happy Valley

In West Yorkshire in het noorden van Engeland ligt Happy Valley, vergeet alleen dat Happy maar, want zo happy is Happy Valley niet. De Britse misdaadserie, die in 2017 een BAFTA heeft gewonnen voor beste dramaserie, is een hele goede serie met een ijzersterke vrouwelijke hoofdrolspeler. Catherine Crowther is een politieagente en dat doet ze met sarcasme, humor, sterke wil, empathie en doorzettingsvermogen.

Maar bovenal is Catherine een uitstekende speurneus, goede zus, vervreemde moeder, gescheiden en een oma met dubbele gevoelens. Happy Valley is een gelaagde politieserie die de wereld beziet door de ogen van een politieagente die soms overal zou willen zijn behalve op de plaats waar ze op dat moment is. De serie begint met lichte sarcastische humor en weet je twee keer zes afleveringen lang geboeid te houden.

Vooral omdat het leven van Catherine herkenbaar en vooral heel menselijk is. Ze maakt fouten, wordt boos, ook op haar kleinzoon en zuster. Gaat vreemd met haar ex-man en weet als politieagent dat ze soms te ver gaat, vooral tegen haar leidinggevende, maar aan het eind van de dag staat daar een mens van vlees en bloed. Met verdriet en pijn en die ellende is te zien in haar ogen.

Maar ze houdt vol, is niet voor een kleintje vervaard en staat haar mannetje (of is het vrouwtje?). Happy Valley is een serie zonder veel poeha en sensatie, maar met de juiste hoeveelheid menselijk leed, een prachtige omgeving en een seriemoordenaar die je de rillingen over het lijf bezorgd. Ik zou zeggen, kom maar op met het derde seizoen!

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Eleanor Tomlinson - Medhel an Gwyns (Soft is the Wind)

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Sproet2jes
Sproet2jes 5 augustus 2017, 18:25
Ja, 'n fantastische, echte serie, en er komt een seizoen 3, maar helaas pas eind 2018. Want de dames spelen momenteel andere personages. :)
Log in om een reactie achter te laten