Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 1

Inhoud

  Weekoverzicht van 2 januari tot en met 8 januari

  Oproep: MijnSerie heeft vele goede schrijvers, maar helaas ontbreekt het nog aan schrijvers die met grote regelmaat nieuwsberichten willen/kunnen schrijven. Struin jij regelmatig het internet af op zoek naar allerlei nieuws over series, en kun je van die nieuwsberichten een goed nieuwsbericht schrijven in je eigen woorden? Meld je dan aan om nieuwsberichtschrijver te worden. Want ook in 2017 willen we de lezers van MijnSerie een zo compleet mogelijk aanbod geven, dus niet alleen recensies en columns zijn belangrijk maar ook het nieuws over series is daarin net zo belangrijk.

  * Weetjes:
  -Het zevende seizoen van Game of Thrones mag dan misschien minder afleveringen krijgen, maar de productie daarvan duurt net zolang als bij de voorgaande seizoenen. Voor tien afleveringen werd er juli tot december gefilmd. Het opnemen van seizoen zeven duurt van september tot februari. En dat is uitzonderlijk lang voor een serie waarvan normaal ongeveer in acht á tien dagen één aflevering wordt opgenomen. Game of Thrones doet er zolang over vanwege onder andere de speciale effecten, de complexiteit van sommige ‘grote’ scènes en het feit dat het in diverse landen wordt opgenomen.  Algemeen Serienieuws
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in de eerste week van januari het populairst. Klik hier om het te lezen.

  The Blacklist
  - Sky Living heeft zonder opgaaf van reden The Blacklist uit het uitzendschema gehaald, gelukkig voor de kijkers in Groot Brittannië dat Sky 1 het stokje overneemt. Op dit moment jaagt The Blacklist op een vernieuwing met een vijfde seizoen. Op 5 januari ging seizoen 4B van start bij NBC en op 23 februari gaat de spin-off The Blacklist: Redemption in première ook bij de NBC.

  Will & Grace
  - Wordt de populaire sitcom nu wel of niet vernieuwd met een negende seizoen? Klik hier voor het laatste nieuws over Will & Grace.

  Datums Series
  Bates Motel
  - Het bekendste Motel zal dit jaar voorgoed de deuren gaan sluiten. Klik hier om te lezen wanneer het vijfde en allerlaatste seizoen van Bates Motel van start gaat en wanneer de deuren gaan sluiten.

  Familie Kruys
  - Het derde seizoen van de komedieserie van RTL 4 Familie Kruys zal vanaf 27 januari als eerste te zien zijn bij Videoland. Klik hier om te lezen hoe het precies zit met Familie Kruys.

  Kingdom
  - Tijdens de Television Critics Association perstour is bekend gemaakt dat het derde seizoen van de DirecTV dramaserie Kingdom op woensdag 31 mei 2017 om 20.00 van start zal gaan.

  Gecancelde Series
  Girl Meets World
  - In weekoverzicht 52 vermeldden wij al dat het zeer waarschijnlijk was dat Girls Meet World gecanceld zou worden, het moest alleen nog officieel bevestigd worden. Nu is het officieel bevestigd.

  Nieuwe Series
  Power of Three
  - CBS heeft drie jaar geleden besloten om een reboot van de serie Charmed aan zich voorbij te laat gaan. Nu heeft The CW een prequel in handen van de cultserie, en deze zal worden geproduceerd door het team achter de dramedy Jane the Virgin. Zowel bedenker Jennie Snyder Uman als producent Brad Silverman zitten achter het prequel-project die drie heksen gaat volgen die het kwaad bestrijden in een klein New England stadje in 1976, die mogelijk de voorouders zijn van de Halliwells van de Warren-bloedlijn, de meest sterke heksen in de geschiedenis geïntroduceerd in de originele serie. De nieuwe heksen heten Tina, een afstandelijke en slimme afro-Amerikaanse, Paige, een conservatieve dame die het liefst huismoeder wil worden en Annie die stoer doch gevoelig is.

  Santa Clarita Diet
  - Steeds meer filmacteurs vinden hun weg naar het kleine scherm, zo ook Drew Barrymore die voor het eerst in haar carrière in een serie gaat spelen. Barrymore gaat bij Netflix de hoofdrol spelen in de komedie Santa Clarita Diet. Barrymore gaat Sheila spelen die als zij overlijdt steeds meer trek krijgt in rauw vlees. Dat compliceert het gezinsleven enigszins maar heeft ook veel voordelen. Kijk maar op de poster, je ziet er jonger uit, je hebt meer energie, je voelt je sexy en je mag eten wie je wilt. Santa Clarita Diet gaat 3 februari in première bij Netflix.


  Vernieuwde Series
  Moordvrouw
  - Wendy van Dijk kondigde het nieuws zelf aan: Moordvrouw krijgt een zevende seizoen.

  The Man in the High Castle
  - En een derde seizoen en een nieuwe showrunner voor dat seizoen. Klik hier om het artikel te lezen.

  Those Who Can’t
  - De TruTV komedieserie Those Who Can’t is vernieuwd met een derde seizoen van dertien afleveringen. Het is de bedoeling dat het derde seizoen ergens laat in 2017 van start gaat.

  Afleveringen
  CBS
  - De toekomst voor drie eerstejaars komedies bij CBS ziet er heel rooskleurig uit. Want CBS heeft meer afleveringen besteld van deze series wat inhoudt dat het vertrouwen heel groot is. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze komedies dan over niet al te lange tijd vernieuwd worden met een tweede seizoen. Het gaat over Kevin Can Wait, welke 24 afleveringen krijgt. The Great Indoors en Man with a Plan krijgen beiden 22 afleveringen. MijnSerie houdt het nieuws over deze drie CBS komedieseries uiteraard nauw in de gaten.

  Fuller House
  - Netflix heeft besloten om het derde seizoen van de komedieserie Fuller House te gaan uitbreiden met vijf extra afleveringen.

  Casting Nieuws
  Celblok H
  - Loes Haverkort gaat de bak in. Haverkort (De Jacht) zal in het vierde seizoen de nieuwe gevangene Anouk van Dam gaan spelen, Van Dam is drugsverslaafde en ex-prostituee. Haverkort over haar rol: “Ik mag in deze geweldige serie een heftige rol spelen. Het was een mooie uitdaging voor mij en alles bij elkaar is het een bijzonder spannend seizoen geworden.” Celblok H is vanaf maandag 9 januari te zien bij SBS 6 om 20.30 uur.

  Columns
  Vroeger was alles beter…of toch niet?
  - Klik hier om de nieuwe column van Jenny Veerman te lezen.  Kijkcijfers
  Metacritic
  - Metacritic heeft een Top 10 lijst gemaakt van de series die het hoogst beoordeeld zijn in 2016 en een lijst met favorieten van hun recensenten, lees het hier.

  Netflix
  - Een prachtig rapportcijfer voor Netflix. Klik hier om te lezen wie dat cijfer gaf en wat er nog meer is gevraagd.

  Week 52
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 26 december tot en met 1 januari.

  MijnSerie
  EditieNL
  - MijnSerie was te gast bij EditieNL. Klik hier om het artikel te lezen en de video te bekijken.

  Recensies
  - In 2017 zullen onze geweldige recensenten weer mooie recensies gaan schrijven. Klik hier om deze recensies te kunnen lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen of verwijderen van je kijklijst in 2017.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Ook in 2017 heb je de inhoud van MijnSerie deels zelf in de hand, klik hier en je kunt je favoriete serie toevoegen. Ook kun je net als in 2016 als je een foutje ziet in de content van een serie het zelf wijzigen. Onder info op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen in 2017 de website nog completer en beter maken.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Archer
  - Archer, de animatieserie van FX, gaat verhuizen. Archer is al vernieuwd met drie seizoenen, tot en met seizoen tien, en voor het achtste seizoen gaat de populaire van FX naar FXX.

  HBO
  - Vanaf 1 januari 2017 is HBO niet meer te zien in Nederland, lees hier hoe je toch via Ziggo legaal naar de HBO-series kan kijken.

  ONS
  - ONS heeft op 1 januari een kijkcijferrecord behaald. ONS is het vroegere NostalgieNet en is vanaf september 2015 te zien, onder andere bij Ziggo op kanaal 50, en heeft in al die tijd niet zoveel kijkers gehad. Kennelijk hadden 500.000 mensen over de hele dag gemeten veel behoefte aan iets ouds. ONS zend series uit zoals Dad's Army, Fawlty Towers, All Creatures Great and Small en House of Cards. Volgens ONS hebben vooral ouderen behoefte aan ouderwets televisie kijken. Gerrit van Dijk: “In een tijd waarin televisie kijken meer en meer versnippert en content op zo veel andere plekken te vinden is dan enkel op de ouderwetse beeldbuis, zijn wij een baken van rust en herkenning voor veel mensen. Bij ONS kun je nog genieten van televisie zoals dat vroeger gebruikelijk was. Met nostalgisch amusement, films en series.”

  Nominaties en Prijzen
  Michiel Huisman
  - Onze eigen Michiel Huisman (Game of Thrones, Orphan Black, Harley and the Davidsons, Treme) is verkozen tot meest knappe gezicht van 2016. TC Chandler, een videoplatform, kondigt in de video de 100 meest knappe gezichten aan, en onze eigen Michiel Huisman voert de lijst aan.
  Video on youtube


  Verkiezing van Serie van het Jaar 2016
  - Klik hier om te lezen welke series Birgit Timmerman heeft genomineerd om in aanmerking te komen voor beste komedieserie van 2016.

  - De één na laatste categorie is niet de minste, welke serie wordt de beste nieuwe serie in 2016. Lees hier wie Frederika Reihs heeft genomineerd.

  - De laatste categorie is die van beste serie van 2016. Klik hier om te zien wie er zijn genomineerd.

  Alle categorieën en alle nominaties zijn nu bekend gemaakt voor de Serie van het Jaar Verkiezingen 2016. Vanaf 5 januari 2017 kan er gestemd worden op 13 categorieën. Dit jaar kun je ook op een serie stemmen die niet genomineerd is met de zogenaamde Wildcard, daar heb je er drie van. Op 4 februari sluiten de stembussen en zal de uitslag na vakkundige telling bekend worden gemaakt. Veel succes met stemmen, als je dat nog niet gedaan mocht hebt.

  Zondag met Lubach
  - Arjen Lubach heeft vol trots een foto op Twitter gedeeld. Op de tweet staat hij met de Zilveren YouTube Play Button, de prijs die de videogigant uitdeelt als een kanaal meer dan 100.000 abonnees heeft. Op zondag 22 januari start het zesde seizoen van Zondag met Lubach bij de VPRO.

  Prijsvraag
  - Tot 11 januari kun je kans maken op de onderstaande serie:
  The Young Pope
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van The Young Pope.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari.
  -Maandag 9 januari
  21.00 - Pure - Serie première (CBC)

  -Dinsdag 10 januari
  23.35 - The Tonight Show with Jimmy Fallon - Seizoen 4 (NBC)

  -Woensdag 11 januari
  22.00 – Are You the One? – Seizoen 5 (MTV)

  -Donderdag 12 januari
  21.35 - De Kroongetuigen - Seizoen 4 (VTM)

  -Vrijdag 13 januari:
  20.00 – The Vampire Diaries – Seizoen 8B (The CW)

  -Zaterdag 14 januari:
  22.00 – Voice (2017) – Serie première (OCN)

  Vanaf dinsdag 10 januari zal Peter Rotthier wekelijks een overzicht maken van welke series, wanneer (weer) van start gaan in Vlaanderen. Omdat er dus twee dagen tussen uitvallen hierbij die twee dagen.
  Zondag 8 januari
  18.55 – The Borgias – Seizoen 3 (CAZ)
  21.00 – Vikings – Seizoen 4 deel 1 (Q2)
  22.20 – Gangland Undercover (H) – Seizoen 1 (FOX)

  Maandag 9 januari
  20.35 - Spoed 24/7 – Seizoen 2 (Eén)
  21.25 – Kroonprinsen – Seizoen 1 (Eén)


  * Wist je Dat?:
  -Volgens Andrew Lincoln (Rick Grimes) het tweede deel van het zevende seizoen van The Walking Dead een stuk lichter en luchtiger gaat worden. Lincoln vertelt: “Het wordt een stuk lichter, als je dat kan geloven. De voortzetting van het seizoen voelt veel meer als de serie die ik kende en herkende. Seizoen 7B wordt het tegenovergestelde van de mid-seizoen finale. Het is waarschijnlijk het tegenovergestelde van wat je net gezien hebt, vooral vanuit het oogpunt van Rick. Je ziet een man die weer actie onderneemt, samen met sommige mensen die hem het meest aan het hart gaan. Het wordt veel lichter, als je dat kan geloven, dan je ooit gezien hebt in Grimes. Er zit een vrijheid in hem, een gevoel dat voortkomt uit het verliezen van alles, en de spanning van het gevecht. Het is de spanning om weer te vechten en hij zit er weer helemaal in. Ik kan je zeggen dat de bende weer samen komt.” Lincoln wordt ook enthousiast van de finale van seizoen zeven: “Toen ik dat las, liet ik mijn script vallen en begon ik te juichen.” Vanaf 12 februari kunnen we gaan zien of Lincoln gelijk heeft want dan start seizoen 7B van The Walking Dead.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Andrew Lincoln

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (3)

  avatar_sarlottje
  09 jan 2017 14:02 -
  Hi,
  ik zag net dat de serie The Great Indoors is beëindigd. Ik volg de serie zelf niet, maar op mijnserie staat dat de duur 2016-2017 is. Klopt dit?
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  09 jan 2017 14:21
  Nee, dat klopt zeker niet. The Great Indoors is niet gecanceld, het heeft zelfs meer afleveringen gekregen. De kans is dus heel groot dat de serie een tweede seizoen gaat krijgen.

  Ik heb het inmiddels gewijzigd in de database.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  10 jan 2017 22:54 -
  Start en première datums van januari 2017
  De datum van Grey's Anatomy, Schandal & How To Get Away With Murder wordt een week verschoven.

  Donderdag 26 januari
  20:00 - Grey's Anatomy - Seizoen 13B (ABC)
  21:00 - Scandal - Seizoen 6 (ABC)
  22:00 - How To Get Away With Murder - Seizoen 3B (ABC)
  Reageer

  Laatste nieuws