Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
13
0
Bekijk stemmen

Verkiezingen: De Beste Nieuwe Serie van 2016

Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de beste nieuwe serie van 2016. Van donderdag 5 januari t/m 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre.

Dit jaar zijn er veel nieuwe series op tv of online uitgekomen. Ik zet hier de 10 beste voor jullie op een rijtje. Van fantasy tot romcom, er zal vast iets in dit rijtje staan waar jij dit jaar van hebt kunnen genieten. Kijk dus snel verder voor de nominaties.


De eerste nieuwe serie van 2016 die genomineerd is, is The Shannara Chronicles. De serie is gebaseerd op de fantasy boeken van Terry Brooks. De serie speelt zich af in de wereld Four Lands, waar magie de technologie heeft overgenomen. In het verhaal worden Will, Amberle en Eretria gevolgd tijdens hun reis om de Ellcrys te redden en het kwade weg te houden. Een veelbelovende serie die is vernieuwd voor een tweede seizoen.


Dan is er nog een serie gebaseerd op een boekenserie, namelijk Shadowhunters. Deze serie is gebaseerd op The Mortal Instruments van Cassandra Clare. Op 18 jarige leeftijd komt Clary Fray er achter dat ze een mens-engel hybride is. Ze stamt af van een lange lijn van Shadowhunters. Haar nieuwe doel is het beschermen van mensen tegen demonen. Na een succesvol eerste seizoen is de serie voor een tweede seizoen vernieuwd.


We gaan verder met een dramaserie, Billions. Deze serie volgt de sluwe openbare aanklager Chuck Rhoades en de briljante hedgefonds koning Bobby Axelrod. Miljarden staan er op het spel terwijl ze bezig zijn met een kat en muis spel. Criminele rechtszaken zijn hier normale kost.


Love, een serie die in premiere ging vlak na Valentijnsdag, scoort tot nu toe het laagst maar is zeker een populaire komedie serie. Deze serie volgt Mickey en Gus tijdens hun dates waarbij ze hun perspectieven op een romantische relatie onderzoeken. Dit zorgt voor vernederende en intieme momenten die ze normaal gesproken liever zouden vermijden.


Westworld is het verhaal over een futuristisch themapark bemand door robots. Deze robots laten alle fantasieën van de bezoekers uit komen. In het park kunnen de bezoekers beleven wat ze willen, zonder angst. Wanneer het park echter stuk gaat, is de laatste fantasie ineens niet meer zonder consequenties.


The Crown is een serie die zich afspeelt tussen 1947 en 1956 waarin we Queen Elizabeth II volgen in haar jonge jaren. The Crown weergeeft de drastische veranderingen wanneer Queen Elizabeth II op jonge leeftijd tot koningin wordt gekroond in een tijd van politieke onrust. Plotseling krijgt ze als jonge vrouw uitermate verantwoordelijke taken.


11.22.63 is een mini serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De serie volgt een leraar Engels die terug in de tijd reist om de aanslag op President Kennedy te voorkomen, die op 11.22.63 overleed. Hij komt er echter achter dat hij gekoppeld is aan een leven uit een vervlogen tijdperk. Deze serie bestaat uit 1 seizoen van 8 afleveringen.


Lucifer is een fantasy/misdaad serie over de heerser van de hel, Lucifer. Lucifer is namelijk ontevreden, en hij doet afstand van zijn titel en verlaat de hel en zoekt zijn toevlucht in Los Angeles. Hier vindt hij spanning bij de politie wanneer hij hen gaat helpen bij het straffen van criminelen.


Stranger Things is een dramaserie die zich afspeelt in 1980 en gaat over geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Deze mysteries komen allemaal aan het licht wanneer een 12-jarig jongetje verdwijnt in Indiana Town. De serie is gebaseerd op het werk van meerdere grote fantasy schrijvers.


Als laatste serie zijn we aangekomen bij This Is Us. Dit is een provocerende, verfrissend eerlijke serie over een groep mensen die op curieuze wijze aan elkaar zijn verbonden. Wanneer ze elkaars paden kruisen blijkt dat ze enkele vreemde zaken gemeen hebben, waaronder dezelfde geboortedag. Hoewel het zeer toevallig lijkt, blijkt dat toch niet zo te zijn.

Nu is de keus dus aan jullie: wat is de beste nieuwe serie van 2016? Nog even alle kanshebbers op een rijtje:
The Shannara Chronicles
Shadowhunters
Billions
Love
Westworld
The Crown
11.22.63
Lucifer
Stranger Things
This Is Us

Vanaf donderdag 5 januari tot en met 4 februari kun je stemmen op jouw favoriet. Welke serie heb jij in gedachte en waarom?

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
13
0
Bekijk stemmen

Reacties (14)

avatar_anonymous
03 jan 2017 12:56 -
Oh, ik kan niet kiezen. This is Us, prachtige serie. Lucifer; heerlijk, komisch, leuk en Tom Ellis is duivels leuk.
Reageer
avatar_sarlottje
03 jan 2017 12:57 -
Lucifer en Shadowhunters.
Lucifer omdat de serie misdaad bevat en wat realistischer is dan Shadowhunters.
Shadowhunters vanwege de fantasie en lichte spanning die erin zit!
Het gaat nog moeilijk worden met kiezen, omdat ik bij een ander genre ook al mijn wildcard wilde inzetten!!
Reageer
avatar_TheKnight
03 jan 2017 14:26 -
Zonder twijfel is WESTWORLD voor mij de beste serie die in dit rijtje thuis hoort,jammer dat SENSE8 van de zender Netflix geen kanshebber is omdat deze uit 2015 is want dit is voor mij persoonlijk toch wel 1 van de beste series op dit moment.
Reageer
avatar_Lange
03 jan 2017 15:06
Volgend jaar kan Sense8 weer mee doen ;-)
Reageer
avatar_KE1992
03 jan 2017 14:30 -
Westworld en Stranger Things voor mij
Reageer
avatar_DavidPrice
03 jan 2017 15:10 -
Lucifer! Westworld.
Reageer
avatar_ThomasNL92
03 jan 2017 15:25 - 03 jan 2017 15:25
Heb letterlijk één van deze series gekeken, maar die zou nooit mijn stem krijgen als beste serie ;p, Westworld moet ik nog aan beginnen.
Reageer
avatar_Timmetje
03 jan 2017 16:06 -
Lastig zeg. Ik vond Billions ook sterk, maar beste als ik kijk naar mijn rijtje dan niet. Westworld is goede kanshebber of 11.22.63. Stranger Things staat ook op mijn lijst. Zijn ook wel uit elkaar liggende series om ze echt te vergelijken.
Reageer
avatar_BingingBirgit
03 jan 2017 16:19 -
Ahhh dit is echt een lastige categorie. Ik vond The Crown, 11.22.63, Westworld, Stranger Things en This Is Us allemaal super goed, maar ook heel verschillend. Stuk voor stuk van alle vijf series genoten. Misschien van Westworld het minste omdat het mijn verwachtingen niet echt waar kon maken.. Maar wat was nou de beste....
Reageer
avatar_anonymous
03 jan 2017 17:58 -
Dat wordt kiezen tussen Billons en Lucifer wat mij betreft. Eigenlijk had Goliath ook in het rijtje mogen staan..
Reageer
avatar_Metwina
03 jan 2017 23:18 -
shadowhunters, shannara en lucifer! Westworld staat op mn to-do-list dus daar nog geen mening over
Reageer
avatar_RLS90
03 jan 2017 23:19 -
This Is Us. Fantastische serie!
Reageer
avatar_Kelly_2307
04 jan 2017 09:33 -
Lucifer en this is us. Kan niet kiezen, totaal anders maar ze houden me allebei aan de laptop gekluisterd ????????
Reageer
avatar_HereIsTom
04 jan 2017 15:40 -
Westworld moeten ze verbieden, wat een achterlijk serie!
Zonde dat ik mijn tijd aan 3 afleveringen heb gespendeerd om het te begrijpen!
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
Vandaag, 10:00
Ook in de week van 26 juli tot en met 1 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 30 van 2021.
Vandaag, 09:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 11:00
4
Netflix heeft een foto gedeeld van Imelda Staunton (Trying) in de rol van Queen Elizabeth II. Ze vervult de rol in het vijfde en zesde seizoen.
Gisteren, 09:00
Kort na de start van het tweede deel bij Showtime, zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
zaterdag, 14:00