Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Top 10 televisieseries van Metacritic

De Top 10 televisieseries van Metacritic

Zoals eigenlijk elk jaar komen er vele lijsten uit. De toplijstjes zijn aan de orde van de dag aan het begin van een nieuw jaar. Ook Metacritic, een website waarop beoordelingen en recensies van albums, computerspellen, films, televisieshows, dvd's en boeken samengebracht zijn voor een algemene beoordeling van een werk, heeft een Top 10 bekend gemaakt.

Deze lijst is gebaseerd op de eerste aflevering van een televisieserie omdat deze vooraf aan de critici worden getoond. De punten gaan tot 100, de telling is dan ook b.v. 50 van de 100 punten, wat je als 50/100 uitschrijft.

1. O.J.: Made in America -96/100
2. The Americans (Seizoen 4) – 95/100
3. Atlanta (Seizoen 1)
American Crime Story: The People vs O.J. Simpson
The Night Of – 90/100
4. BoJack Horseman (Seizoen 3) – 89/100
5. Fleabag (Seizoen 1)
Veep (Seizoen 5) – 88/100
6. Crazy Ex-Girlfriend (Seizoen 2) – 86/100
7. American Crime (Seizoen 2)
Better Call Saul (Seizoen 2)
Lady Dynamite (Seizoen 1) – 85/100
8. The Dresser
Full Frontal with Samatha Bee (Seizoen 1)
Insecure (Seizoen 1) – 84/100
9. Halt & Catch Fire (Seizoen 3)
Roots (2016) – 83/100
10. And Then There Were None
The Night Manager – 82/100

Wat vooral aan dit lijstje opvalt dat Game of Thrones, The Walking Dead, The Crown en Westworld er niet tussen staan. In de lijst gepubliceerd van de titels die het meest op de Top-lijsten van de individuele recensenten voorkomen staat Game of Thrones. The Crown en Westworld dan weer wel. Lees hieronder de serie die in de toplijsten van de recensenten het meest voorkomen:

American Crime Story: The People vs O.J. Simpson, Atlanta, The Americans, Stranger Things, Better Call Saul, Game of Thrones, The Night Of, BoJack Horseman, Full Frontal With Samantha Bee, O.J.: Made in America, Westworld, Rectify, Veep, This Is Us, Crazy Ex-Girlfriend, Insecure, The Crown, Fleabag, The Girlfriend Experience en Halt & Catch Fire.

Snap jij deze keuzes wel?


Op nummer 1, O.J.: Made in America
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

E71
E71 3 januari 2017, 16:24
De keuze voor O.J.: Made in America snap ik wel. Ik ben er net aan begonnen en ik vind het persoonlijk een zeer goeie docu. Ik heb hem dan ook toegevoegd aan mijnserie. Hij wordt momenteel uitgezonden door VPRO van 1 tot 5 januari. Eerdere afleveringen kun je nog terugkijken.
JanWillemK
JanWillemK 3 januari 2017, 20:22
The Americans met 95/100.. ik had niet anders verwacht.
tweemaalh
tweemaalh 3 januari 2017, 20:55
Ik mis het vierde seizoen Orange is the New Black in dit rijtje met een score van 86.

Verder zijn de afwezigheid van Game of Thrones, The Walking Dead, The Crown en Westworld goed te verklaren. Vanwege de geheimhouding rondom Negans slachtoffer kregen critici de eerste aflevering van The Walking Dead niet van tevoren te zien. Daarom zijn er voor dit seizoen te weinig recensies voor een score op Metacritic.

Game of Thrones was ook wat lager dit jaar omdat het om de eerste aflevering gaat. Meestal is de score rond de 90, maar dit jaar was die 73. Veel critici waren niet heel erg onder de indruk van de eerste aflevering. Maar wanneer je op een website als Rotten Tomatoes gaat kijken, die per aflevering ook een score geven, dan zie je dat de critici het zesde seizoen net zo goed vinden als de andere seizoenen. Het zelfde geldt voor Westworld, die 74 scoort.

The Crown heeft een score van 81 en valt daardoor net buiten de boot.
anonymous
anonymous 4 januari 2017, 08:19
Op een andere lijst van Metacritic is People v OJ Simpson de beste serie van het jaar. http://www.metacritic.com/feature/critics-pick-the-top-10-best-tv-shows-of-2016. Dat is de serie ook in The Critics Poll: dat zijn de top 10 lijsten van de bekendste Noord-Amerikaanse critici. Dat is elk jaar wel een boeiende lijst om te zien. Wat daar ook uit blijkt is dat Amerikanen het toch regelmatig iets anders zien dan Europeanen. The Crown is daar ook goed ontvangen, maar niet zo goed als in Europa. In laatstgenoemde lijst staat de serie ook niet heel erg hoog. The Walking Dead wordt bijna niet eens genoemd. Wat logisch is, voor mij dan. Ik ben een fan van de serie, maar TWD is niet van de kwaliteit van een groot gedeelte van de series die in de individuele top 10's staan.
Log in om een reactie achter te laten