Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Rapportcijfer 8 voor Netflix

Rapportcijfer 8 voor Netflix

Op een diploma ben je supertrots als daar een acht op staat, dus Netflix zal zeker trots zijn op het cijfer acht die het kreeg van de Nederlandse kijker. Netflix Nederland heeft een enquête gehouden onder 3000 Nederlandse Netflix abonnees en die gaven de streamingdienst dus een dikke voldoende. 750 abonnees gaven zelfs het cijfer negen.

Maar Netflix vroeg nog meer aan de ondervraagde. Het blijkt dat de abonnees gemiddeld vijf tot twaalf uur per week naar films of series kijken via Netflix. In weekoverzicht 52 berichtte MijnSerie al dat het lineaire televisiekijken steeds minder wordt, en nu weten we dus ook één van de redenen. Mensen kijken heel veel naar Netflix.

Ook vroeg Netflix waar de abonnee naar kijkt. 80 procent blijkt te streamen in de woonkamer. 40 procent van de abonnees kijkt via een app op een smart televisie en elf procent gebruikt een Chromecast om naar series via Netflix te kunnen kijken.

Netflix had eerst concurrentie van HBO, maar die is per 1 januari niet meer te zien in Nederland. Alleen Ziggo klanten met een extra betaalpakket kunnen nog naar de serie en films van HBO kijken. In Nederland is er dan nu Videoland en de nieuwe Amazon, maar beide kunnen zich niet meten met de content van Netflix.

Vanaf december is Amazone Prime te ontvangen in Nederland, maar die is voorlopig nog geen echte concurrent van Netflix. Het aantal series is zeer karig te noemen en de meeste programma’s hebben ook geen Nederlandse ondertitels. Amazon Prime teert vooral, op dit moment, op de populariteit van The Grand Tour (2016).

Heb jij Netflix? Zo ja, hoeveel uur kijk je dan?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

sarlottje
sarlottje 5 januari 2017, 16:35
Nee, heb geen Netflix!
anonymous
anonymous 5 januari 2017, 17:28
Heb sinds eind november Netflix. Eerst een gratis maand nu een abbo van 9,99,- samen met iemand anders. Kost me dus 5,- per maand.

Snap niet waarom ik het niet veel eerder heb gedaan.
crix
crix 6 januari 2017, 09:23
Ik heb 4 maanden Netflix. en vindt het super ik geef het een 9
Erra86
Erra86 6 januari 2017, 11:00
Ik heb een jaartje gewerkt bij de klantenservice van Netflix. Had dus lange tijd een gratis account. Toen was het ook nog mogelijk om een proxy te gebruiken. Dat het nu niet meer kan is wel een tegenvaller.
Door de stijging van Originals, die ik als zeer goed ervaar, wordt het proxy gedeelte wel steeds minder erg. Ik kijk nu bijvoorbeeld Designated Survivor, heerlijke serie. Leuk om "Jack Bauer" een keer te zien als president die in plaats van de man die de president beschermt etc.
Door Netflix download ik ook veel minder, uiteraard nog wel de series die ik volg die niet op Netflix staan. Al met al een prima dienst waar ik alleen maar meer van geniet.
Dore
Dore 6 januari 2017, 12:09
Als het goed is zal het aanbod snel uniform worden ook ( dus in elk land zelfde aanbod aan series en films) waardoor we hier nog meer kunnen kijken.
Heb Netflix al sinds de eerste dag en geniet er elke dag van.
Isa1001
Isa1001 6 januari 2017, 13:15
Had HBO en Netflix. Nu is Netflix over. Maar ook via de tv zenders kun je soms een serie volgen. Bijvoorbeeld binnenkort weer Homeland. Via de KPN is er ook de zender BBC First waar veel Engelse serie op te volgen zijn bv Sherlock Holmes begonnen met het nieuwste seizoen.
Ik denk dat ik 2 a 3 uur tv kijk per dag.
Netflix is heel verschillend hoeveel uur ik kijk. Soms achter elkaar een serie soms 2 dagen niet.
Mandy1966
Mandy1966 6 januari 2017, 14:11
Deze reactie is verwijderd.
tityken
tityken 8 januari 2017, 12:45
Ik heb sinds enkele maanden Netflix en zou het niet meer kunnen missen. Ik kijk ongeveer tussen de 2 a 4 uur per dag. In het weekend soms nog langer.
idefix55
idefix55 8 januari 2017, 20:20
Heb sinds 1 jaar Netflix en kijk gemiddeld 5 tot 6 uur per dag.Mijn cijfer een 9.
Log in om een reactie achter te laten