Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Vroeger was alles beter… of toch niet?

De onnavolgbaar komische stylist Fred van Leer vertelde laatst in RTL Boulevard dat hij nog regelmatig afleveringen van het al even onnavolgbare Zeg ‘ns Aaa terugkijkt. Maar, wist hij te melden, het is nu niet meer zo leuk als vroeger wanneer Mien Dobbelsteen de telefoon van de dokterspraktijk aanneemt. Dat vind ik zó herkenbaar! Want hoewel alles wat retro te noemen valt tegenwoordig helemaal hipperdepip is, lijkt die vlieger voor series uit vervlogen tijden niet op te gaan.

In tijden van kou, wind, regen en een vleugje verveling leek het mij en Lieftallige Echtgenoot ook een goed plan om terug te vallen op series van weleer zoals Perfect Strangers, met Balki en Larry en hun dance of joy. En op ALF, toelichting lijkt me hierbij niet nodig. En op Dinosaurs (‘not the mama!’). Series die vroeger simpelweg briljant waren en waarbij de tranen over je wangen rolden van het lachen. Ze waren, anno 2015 en 2016, wel leuk. Aardig. Mwah. Hoe komt dat nou toch? Want aan die series is niks veranderd, dus ligt het dan aan ons? Of aan de tijdgeest? Of doodgewoon aan het feit dat je alle afleveringen al eens eerder hebt gezien? Ik snap er niks van. Vooral ook omdat er uitzonderingen zijn. The Fresh Prince of Bel-Air bijvoorbeeld blijft écht leuk, zelfs voor de derde keer en na zoveel jaren. Wie het snapt mag het zeggen.

Hetzelfde heb je soms ook met plekken of gebouwen waar je als kind bent geweest en die je toen enorm indrukwekkend vond omdat het zo groot was. Ben je weleens als volwassene terug geweest naar je oude basisschool? Die aula waar ik vroeger in leek te verzuipen, doorkruis je nu in drie stappen. De camping uit je jeugdherinnering waar je toen verdwaalde, maar die járen later eigenlijk best kleinschalig en overzichtelijk blijkt te zijn. En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen…

De aanleiding van de opmerking van Fred in RTL Boulevard was de serie Gilmore Girls. Na al die jaren een vervolg; wat zullen we smullen. Maar critici daar op die bank ergens aan het Leidseplein vroegen zich af of het wel echt zo leuk zou zijn als toen. De ervaring leert dat we rekening moesten houden met een teleurstelling. Maar ik vond het geweldig! Toch weer een uitzondering dus. Al was de cliffhanger op het einde totaal onverwacht, dus beginnen we weer opnieuw met hopen op meer afleveringen... Met de serie Fuller House zat ik er toentertijd trouwens ook helemaal klaar voor, maar was dát even een deceptie! Misschien is het maar beter als we ons richten op nieuwe series, gewoon helemaal van nu. En op Fred van Leer natuurlijk; kan die man geen eigen serie krijgen?!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
06 jan 2017 10:54 - 06 jan 2017 10:54
Zoveel series en films van vroeger krijgen een nieuw leven. Sommige zijn leuk, anderen zijn het bekijken niet waard. Ik vond Fuller House juist wel leuk, dit misschien omdat ik dezelfde leeftijd heb/ had als D.J. De eerste paar afleveringen is even doorbijten, daarna wordt het zo leuk (als de oude garde vertrokken is).
The Fresh Prince blijft leuk. Ik pik hier en daar nog eens een aflevering mee op sbs9. Een serie als Friends blijft ook leuk.
Ik was perfect Strangers even vergeten. Ach, wat was dat leuk.
Reageer
avatar_JanWillemK
06 jan 2017 11:28 -
De comedy series zoals Friends, The Fresh Prince of Bel Air, Married... with Children, The King of Queens, Everybody Loves Raymond enz. zullen nooit meer geëvenaard worden. Dit zijn series waarbij je nog steeds enorm kan lachen wanneer je nu een aflevering bekijkt.
Nu heb je een HIMYM of een Modern Family. Uitstekende series maar lang niet altijd grappig.
Reageer
avatar_Rochette
06 jan 2017 20:53 -
Kijk nog een keer alle afleveringen van Friends. Je rolt weer van je stoel af van het lachen. Die humor blijft leuk.
@karin1809: Fuller house, ik ga het nog een keer probleren. :)
Reageer

Laatste nieuws

Kort na de start van het tweede deel bij Showtime, zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 14:00
Het tweede seizoen van Love, Victor ging vorige maand in première. De serie zal terugkeren met een derde seizoen, Hulu heeft de serie namelijk vernieuwd.
Vandaag, 13:00
Er wordt gewerkt aan een vervolgserie van de film Waterworld, uit 1995. De serie is afkomstig van John Davis, de producent van de film.
Vandaag, 12:00
In augustus 2021 staan er weer nieuwe series op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.
Vandaag, 11:00
CBC maakt een serie bewerking van Son of a Critch: A Childish Newfoundland Memoir van Mark Critch. De auteur gaat zelf ook een rol spelen in de serie.
Vandaag, 10:00
Netflix heeft bekend gemaakt wie de tegenspelers van Michelle Monaghan (Messiah (2020)) wordt in Echoes, een nieuwe Netflix-serie.
Vandaag, 09:00