Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 26

Inhoud

  Weekoverzicht van 27 juni tot en met 3 juli
  Let op: dit weekoverzicht kan voor de betreffende series spoilers bevatten als je nog niet bij bent.

  Weetjes:
  -Dit jaar heeft Star Trek iets te vieren; het bestaat 50 jaar, er komt een nieuwe film uit (Star Trek Beyond) en ook komt er een nieuwe serie uit. Deze nieuwe serie wordt gemaakt door Bryan Fuller en die heeft enkele hardnekkige geruchten ontkracht. “Ik las dat ons verhaal zich afspeelt voor Next Generation en na Star Trek VI: The Undiscovered Country, dat klopt niet,” vertelde Fuller. ”Ik las dat we een anthologie maken, maar dat klopt ook niet. Het is geinig om die suggesties te lezen, en te zien dat ze elementen van waarheid bevatten. Wat ik zo spannend vind is dat we een Star Trek-verhaal vertellen op een moderne manier,” ging hij verder. ”We vertellen een verhaal met dertien hoofdstukken in dit eerste seizoen. Het is mooi om dieper te kunnen gaan dan wanneer we elke aflevering een compleet verhaal zouden moeten vertellen.”


  Algemeen Serienieuws
  Fargo
  - Hoewel een enorme hit, zal het vierde seizoen van Fargo nog even op zich laten wachten. De serie, gebaseerd op de gelijknamige film van de Coen-broers, is toe aan het derde seizoen (wanneer is nog niet bekend) en dat lijkt voorlopig het laatste seizoen te worden. Showrunner Noah Hawley vertelde dat er tussen het derde en mogelijke vierde seizoen een behoorlijk gat zal komen te zitten: “Elke keer als ik een seizoen maak vraag ik me af of er nog een komt. De lat ligt erg hoog. (…) Ik maak waarschijnlijk drie seizoenen over een periode van vijf jaar. Tussen de eerste twee seizoenen lagen zestien maanden en dit seizoen is achttien of twintig maanden na het tweede. Dus ik weet het niet zeker.” Hawley ziet een vierde seizoen dus wel zitten, maar doordat hij erg in trek is als filmmaker zal het even duren voor een volgend seizoen: “Je zou het Louis C.K.-ding kunnen doen en zeggen, ‘Hey, we zitten nu vier jaar verder en ik heb er nog een’, en dan maak je dat gewoon.”

  Game of Thrones
  - Wat hebben Emilia Clark, David Benioff en D.B. Weiss te vertellen over seizoen zeven en acht van Game of Thrones? Lees hier meer. NOTE: David Benioff en D.B. Weiss voegden nog wat toe over de Night King: “Ik zie hem niet zozeer als een slechterik,” vertelde Weiss. ”Hij is meer de Dood. Hij is niet zoals Joffrey of Ramsay. Hij is geen mens meer. Ik denk dat je slecht wordt als je een keuze hebt; hij is zo gemaakt en dat is dus hoe hij is. Op sommige manieren is hij de dood, die iedereen komt halen. Het is daarom ook goed dat hij niet praat. Alles wat hij zou zeggen doet afbreuk aan zijn karakter. Hij is nu gewoon een kracht van vernietiging.” Ze hebben verder grote plannen met hem en de IJsmuur die nu nog Westeros nog beschermt. ”De muur is niet gewoon een fysieke structuur die het leger van de doden buiten Westeros houdt. Als de Wildlings het over de muur hebben gehaald, en dat is ze gelukt, en de Night King veel meer macht en troepen heeft…” Dat was alles wat ze kwijt wilden over de rol van de muur en de Night King in het aankomende zevende seizoen.

  The Walking Dead
  - De fans moeten nog even wachten tot we weten wie Negan heeft vermoord in The Walking Dead. Maar er is wel nieuws over twee nieuwe karakters die in het zevende seizoen te zien zullen zijn. Mike Ausiello van TVLine vertelde het volgende: “Aflevering zes introduceert twee nieuwe personages die volgens mij niet uit de comics komen. (…) Naomi is een grootmoederachtig type, die zoveel mensen verloren heeft dat ze nu bereid is alles te doen om maar niet nog meer mensen te hoeven verliezen. (Misschien wordt ze raadgever van Carol over de gruwelijke noodzakelijkheden in de post-apocalyptische wereld…) Aan de andere kant is er de vrolijke tiener Jennie die klinkt als Beth 2.0, een kind, gehard door de wereld om zich heen.” Meer details zijn er niet bekend gemaakt.

  Datums Series
  ABC
  - De eerste in het alfabet, maar de laatste van de grote vijf om de herfstpremières aan te kondigen. ABC heeft de start- en premièredatums bekend gemaakt.

  Halt & Catch Fire
  - Het derde seizoen van de kritische toegejuichte dramaserie Halt & Catch Fire heeft van AMC een startdatum gekregen. Op dinsdag 23 augustus om 21.00 uur zal het derde seizoen van start gaan met een twee uur durende aflevering.

  Juli
  - Welke series starten wanneer in juli, en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  Van Helsing
  - Niet alleen heeft Syfy een premièredatum aangekondigd voor de nieuwe serie Van Helsing, over Vanessa Helsing die een verre verwante is van de bekende vampierenjager Abraham Van Helsing. Zij herrijst en komt tot de conclusie dat vampiers de hele wereld hebben overgenomen. Zij is de laatste hoop voor de mensheid om terug te nemen wat hen toe behoort. Maar ze hebben ook een nieuwe poster uitgebracht. Op 23 september gaat de dertiendelige serie Van Helsing in première bij Syfy.

  Gecancelde Series
  Liv and Maddie
  - Disney Channel heeft de familie komedieserie Liv and Maddie gecanceld, er komt geen vijfde seizoen. Het aankomende vierde seizoen, dat dit najaar uitgezonden gaat worden, zal dan ook direct het allerlaatste zijn. Week 26 was ook gelijk de week waarin de allerlaatste draaidagen zijn geweest en het afscheid van de cast was emotioneel.

  Top Gear (US)
  - History heeft de Amerikaanse remake van het Engelse Top Gear gecanceld. Er komt geen zevende seizoen van Top Gear (US) en op 28 juni is de allerlaatste aflevering uitgezonden. Co-presentator Rutledge Wood heeft het nieuws bevestigd.

  Nieuwe Series
  Lost in Space
  - De oorspronkelijke serie Lost in Space was van 1965 tot 1968 te zien bij CBS en had 85 afleveringen. Nu heeft Netflix aangekondigd dat er een remake gaat komen. Het eerste seizoen krijgt tien afleveringen en zal in 2018 te zien zijn bij Netflix. De nieuwe serie zal gaan draaien om thema’s uit de oorspronkelijke serie en uiteraard zal de familie Robinson centraal staan. Schrijvers zijn Matt Sazama en Burk Sharpless en Zach Estrin zal showrunner worden voor de nieuwe Lost in Space.

  Roadside Picnic
  - Matthew Goode (Downton Abbey) zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe sciencefictionserie Roadside Picnic, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek uit 1971 van Erkady en Boris Strugatsky. Het boek is al een keer eerder verfilmd als Stalker in 1979, door Andrei Tarkovsky. Het plot wordt al volgt omschreven: Red Schuhary is een stalker, een jonge rebel die zich, ondanks alle gevaren, geroepen voelt om de gevaarlijke Zone illegaal te betreden om mysterieuze artefacten op te sporen die zijn achtergelaten door buitenaardse bezoekers. Tijdens de eerstvolgende tocht van Red en zijn vriend Kirill naar de Zone gaat er echter iets goed mis.

  Overzicht nieuwe series juli
  - In juli 2016 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken. NOTE: hierin staat een foutje, Shooter (2016) is van USA Network en niet van HBO.

  Vernieuwde Series
  12 Monkeys
  - 12 Monkeys is door Syfy vernieuwd met een derde seizoen van tien afleveringen. Syfy en UCP blijken zeer creatieve partners te zijn. Co-producer Terry Matalas heeft bij de bekendmaking aangegeven bijzonder enthousiast te zijn over het feit dat ze een nieuw emotioneel hoofdstuk kunnen toevoegen aan het bestaande tijdreis avontuur van 12 Monkeys. Op 11 en 18 juni aanstaande zullen de laatste twee afleveringen van het tweede seizoen worden uitgezonden.

  Baby Daddy
  - Op dit moment is het vijfde seizoen nog in volle gang (6 juli zal aflevering zestien worden uitgezonden), maar nu al heeft Freeform de komedieserie Baby Daddy vernieuwd met een zesde seizoen. In dat zesde seizoen zal de 100ste aflevering worden uitgezonden.

  Hap and Leonard
  - Sundance TV heeft de dramaserie Hap and Leonard vernieuwd met een tweede seizoen. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen in 2017 te zien zal zijn bij Sundance TV. Ook hoofdrolspeler James Purefoy heeft het nieuws via Twitter bevestigd.

  Ice Road Truckers
  - History is voorlopig nog niet van plan om afscheid te nemen van de Ice Road Truckers. Ice Road Truckers is namelijk vernieuwd met een tiende seizoen en die staat gepland om in augustus 2016 van start te gaan.

  Preacher
  - AMC heeft aangekondigd dat de vreemde, kritisch toegejuichte bovennatuurlijke serie Preacher een tweede seizoen gaat krijgen. Het tweede seizoen gaat dertien afleveringen krijgen en staat gepland voor 2017. Het eerste seizoen heeft tien afleveringen en op 31 juli 2016 wordt de laatste aflevering uitgezonden.

  The Crown
  - Netflix heeft heel stilletjes de Engelse dramaserie The Crown vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen zal pas op 4 november 2016 van start gaan en het filmen van het tweede seizoen begint dit najaar. Het is de bedoeling dat The Crown zes seizoenen lang op de troon blijft zitten bij Netflix.

  Afleveringen nieuws
  Major Crimes
  - Er komt 62 procent meer Major Crimes bij TNT in het vijfde seizoen. Sharon Raydor (Mary McDonnell) en haar team krijgen maar liefst acht afleveringen meer. Dat wil zeggen dat het vijfde seizoen 21 afleveringen gaat krijgen. Het vijfde seizoen van de The Closer spinn-off Major Crimes is op 13 juni 2016 van start gegaan.

  Casting Nieuws
  American Horror Story
  - We weten al dat Lady Gaga en Angela Bassett zullen terugkeren naar het zesde seizoen van American Horror Story, nu is ook bekend gemaakt dat Cheyenne Jackson (foto) zal terugkeren. In het vijfde seizoen was Jackson te zien als hoteleigenaar Will Drake. Jackson gaf ook aan dat de opnames van het zesde seizoen begonnen zijn. Verder is er weinig bekend over het nieuwe seizoen behalve wat FX president John Landgraf vertelde: “Het zesde seizoen gaat zich afspelen in de toekomst maar de kijker moet ook rekening houden met ‘echoes of the past’.”


  DC's Legends of Tomorrow
  - De nieuwe Vixen is gevonden voor het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow. Maisie Richardson-Sellers (The Originals), foto) zal Amaya Jiwe gaan spelen. Zij is de grootmoeder van Mari McCabe (Megalyn Echikunwoke) en krijgt superkrachten. Ze heeft, naar alle waarschijnlijkheid, dezelfde dierlijke krachten als McCabe. Wanneer het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow van start zal gaan bij The CW is nog niet bekend.


  Girlboss
  - De nieuwe Netflix serie Girlboss had al één hoofdrolspeelster gecast, Britt Robertson (The Secret Circle), zie weekoverzicht 23. Nu heeft Netflix haar tegenspeelster bekend gemaakt; Ellie Reed (2 Broke Girls) zal Annie gaan spelen, de beste vriendin van Sophia (Robertson). Annie is een wilde meid die van feestjes houdt.


  The Flash (2014)
  - Tom Felton, de meeste kennen hem als Draco Malfoy in de Harry Potter films, gaat een terugkerende rol spelen in het derde seizoen van The Flash (2014). Felton (Murder in the First) gaat Julian Dorn spelen, een misdaadonderzoeker net als Barry bij de CCPD. Hij vermoedt dat er meer achter Barry Allen schuilgaat dan alleen zijn reputatie als ‘good guy’. Het derde seizoen van The Flash (2014) gaat op 4 oktober van start bij The CW.

  The Mist
  - De nieuwe serie The Mist, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, heeft een hoofdrolspeelster. Frances Conroy zal Nathalie gaan spelen, een moderne ecologische martelaar, meer verbonden met de natuur dan de meeste mensen. Maar haar instinct over andere mensen is nog beter ontwikkeld. Conroy is vooral bekend van Six Feet Under en American Horror Story. The Mist gaat over een klein stadje dat op een dag bedekt wordt in een vreemde mist. In die mist zitten dodelijke monsters en dat is niet het enige probleem, ook mensen gaan elkaar te lijf.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we CC11 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 12
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 25
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 20 juni tot en met 26 juni.

  Prijsvragen

  Antwoorden prijsvragen week
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Ballers
  Vraag: Om welke van de vier grote sport competities in America draait het in Ballers seizoen 1?
  Antwoord: NFL

  * Springfloden (Springvloed)
  Vraag: In welk jaar van de politieopleiding zit Olivia Rönning wanneer zij een onopgeloste zaak uit de politiearchieven moet bestuderen?
  Antwoord: Tweede jaar

  * The Last Ship
  Vraag: Hoe heet het virus dat de wereld teistert in The Last Ship seizoen 2?
  Antwoord: Red Flu

  * The Leftovers
  Vraag: Naar welke staat verhuizen Kevin (Justin Theroux), Jill (Margaret Qualley), Nora (Carrie Coon) en baby Lily om een nieuw leven op te bouwen?
  Antwoord: Texas

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  BoJack Horseman
  - Het derde seizoen gaat op 22 juli van start bij Netflix, tot die tijd mogen de fans het doen met een trailer.


  Doctor Who
  - Matt Lucas is terug bij Doctor Who en geeft ons gelijk een kijkje op de set tijdens zijn eerste draaidag.

  Fortitude
  - Onder de klanken van 'It’s oh so quiet' van de IJslandse zangeres Björk, zien we een sneak peak van wat de kijker te wachten staat in het tweede seizoen van Fortitude dat ergens in januari 2017 van start zal gaan.


  Gilmore Girls
  - Vanaf 1 juli zal de serie Gilmore Girls wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix, dit in voor bereiding op de revival Gilmore Girls: A Year In the Life in 2016. Geruchten zijn er al wel over een mogelijke startdatum in november dit jaar.


  Stranger Things
  - Netflix heeft een tweede trailer van de serie Stranger Things vrijgegeven dat op 15 juli in première gaat.


  The Get Down
  - De nieuwe muzikale dramaserie van Netflix, The Get Down, heeft een nieuwe trailer gekregen.


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juli.

  -5 juli:
  Counting Cars – Seizoen 6 (History Channel)

  -7 juli:
  Ridiculousness – Seizoen 8 (MTV)

  * Wist je Dat?:
  - Matthew McConaughey een derde seizoen van True Detective wel ziet zitten. McConaughey zei bij de Rich Eisen Show: “Ik mis Rust Cohle. Ik mis het om naar hem te kijken op zondagavond.” Ook heeft hij al gesproken over een mogelijke terugkeer, al is dat wat lastig door het gekozen format. “Het moet de juist insteek hebben, de juiste context. Op die manier zoals bij het originele script. Toen ik die las wist ik in 20 minuten dat ik die kerel kon spelen. Rustin Cohle, dat wil ik." Klaarblijkelijk vond McConaughey het spelen van Cohle zeer vermakelijk: "Ik was zo gelukkig toen ik dat voor zes maanden deed, aangezien ik helemaal op mezelf was. Gelukkig was mijn vrouw er nog.”

  Met overzichtelijke groet,
  Mandy

  Matthew McConaughey bij de Rich Eisen Show

  Leuk?
  6
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_JanWillemK
  04 jul 2016 17:14 - 04 jul 2016 17:20
  Prachtig nieuws van 12 Monkeys & Baby Daddy. Ik ben in ieder geval heel blij met de vernieuwingen van deze 2 series!
  En ik hoop echt van harte dat Matthew McConaughey terugkeert in True Detective.. samen met Woody Harrelson natuurlijk! Machtig duo.
  Reageer
  avatar_Petertjuh4
  04 jul 2016 19:32
  Eens! Wel raar dat het maar 10 afleveringen zijn van 12 monkeys! Laatste seizoen?
  Ik hoop ook dat McConaughey en Harrelson terug keren, het eerste seizoen was een plaatje!
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  05 jul 2016 09:28
  Dat zou inderdaad zo maar eens een optie kunnen zijn. De vraag is natuurlijk hoe ver kan je het verhaal uitmelken. Tot nu toe hebben ze het verhaal echt heel goed gedaan, maar wanneer ze eventueel The Witness uitschakelen vraag ik me eigen wel af hoe ze daarna verder gaan met het verhaal.

  Ik hoop echter dat er nog wel meerdere seizoenen zullen volgen!
  Reageer
  avatar_ThomasNL92
  05 jul 2016 13:06
  Van mij mag 12 monkeys mij gestolen worden. Kan er mijn aandacht totaal niet bijhouden haha. Beetje neutraal over het nieuws aangezien ik bar weinig volg van de series hierboven vermeld, maar als Matthew terugkeert, wordt True Detective weer een stuk interessanter voor mij na het bagger seizoen 2.
  Reageer

  Laatste nieuws

  In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
  Vandaag, 10:56
  De opnames van het zesde seizoen van Peaky Blinders zijn van start. Het zal wel de laatste keer voor de cast en crew zijn, de serie is beëindigd door BBC en Netflix.
  Gisteren, 09:00
  6
  Op 18 januari 2021 werden de genomineerden bekend gemaakt voor de 26ste Critics' Choice Television Award. Op 7 maart 2021 zullen de prijzen worden uitgereikt.
  dinsdag, 14:00
  1
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Oogappels. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  dinsdag, 13:00
  De productie van het eerste seizoen is nog niet eens afgerond, toch hebben BBC en Amazon de Britse komedieserie al vernieuwd met een tweede seizoen.
  dinsdag, 10:00
  1
  Het vijfde seizoen van Queen Sugar gaat volgende maand in première, maar OWN heeft de Amerikaanse dramaserie nu al vernieuwd met een zesde seizoen.
  dinsdag, 09:00