Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 23

Inhoud

  Weekoverzicht van 6 juni tot en met 12 juni

  * Weetjes:
  - San Diego Comic-Con (Comic-Con International) is de grootste Comic-Con die sinds 1970 elk jaar wordt gehouden. Dit jaar zal deze Comic-Con gehouden worden van 20 juli tot en met 24 juli in het San Diego Convention Center. Dit conferentie centrum is sinds 1991 de vaste locatie voor de Comic-Con. De Comic-Con bestaat uit een groot aantal workshops, tentoonstellingen en panels. Oorspronkelijk was het evenement enkel gericht op stripboeken, maar tegenwoordig behandelt de Comic-Con een groot aantal media zoals films, televisieseries, videospellen, ruilkaartspellen, speelgoed, manga, anime en webcomics. Er worden previews gedraaid, interviews en conferenties gehouden door beroemde acteurs, schrijvers en regisseurs.


  Algemeen Serienieuws
  Battlestar Galactica
  - De serie eindigde in 2009, dit tot groot verdriet van de vele fans. Maar nu is er bekend gemaakt dat ze verder gaan om de serie naar het grote scherm te brengen door Universal. Lisa Joy (Westworld) zal het script gaan schrijven voor de film en Francis Lawrence (Touch) is gespot om de film Battlestar Galactica te gaan regisseren.

  Game of Thrones
  - De laatste aflevering van het zesde seizoen wordt de langste ooit. Krijgt het zevende seizoen inderdaad maar zeven afleveringen? Lees het hier.

  Outlander
  - Het lijkt erop dat de fans van de tijdreis-dramaserie Outlander, die is vernieuwd met een derde en vierde seizoen, niet lang hoeven te wachten op het derde seizoen. Uitvoerend producent Matthew Roberts vertelde het goede nieuws als volgt: “We wisten met zekerheid dat we een derde seizoen zouden gaan doen. En we zijn niet gestopt met werken, we zijn meteen na het tweede seizoen {opname} doorgegaan met het derde seizoen. (…)Outlander is een beest van een serie om te produceren. Dus als we een normale break hadden genomen, een normale pauze als elke reguliere serie, hadden we nu al achter gelopen. Nu krijgen de fans het eerder dan ze hadden gedacht, de Droughtlander zal niet zo lang worden als verwacht.” Houd het nieuws over Outlander goed in de gaten op MijnSerie want er wordt zelfs gesproken over een spin-off: “(…) Schrijfster Diana Gabaldon heeft zoveel boeken geschreven dat we rustig tien series kunnen maken. We hebben er nog niet echt serieus over gesproken, maar de mogelijkheden zijn er.”

  Safe House
  - Waarom willen ze niet vertellen, maar de opnames van tweede seizoen van de ITV thriller Safe House zijn niet alleen stop gezet maar ook herschreven, verplaatst en voorzien van een geheel nieuwe cast. De reden is ‘vertrouwelijk’ volgens bronnen. Een woordvoerder bij ITV vertelde het volgende: “Door omstandigheden die er toe geleid hebben dat het filmen is vertraagd, wordt het tweede seizoen nu gefilmd met nieuwe karakters en een nieuw Safe House.” De opnames zijn verplaatst naar de Lake District in Wales en het script is herschreven voor een nieuwe cast en locatie. Vanwege deze vertraging is het onwaarschijnlijk dat Safe House dit jaar nog zal terugkeren. De thriller met Christopher Eccleston, Marscha Thomason en Paterson Joseph in de hoofdrol ging in april 2015 in première en had goede kijkcijfers, gemiddeld 6 miljoen per aflevering.

  Datums Series
  Legion
  - Legion, de nieuwe FX superheldenserie, zal op de zelfde dag in 125 landen uitgezonden worden. FOX Networks Group voorzitter en CEO Peter Rice zei: “Legion brengt de X-men universum tot leven, als een karakter gedreven seriële televisieserie, in een werkelijk verbazingwekkende nieuwe manier. We zijn dan ook erg blij dat de fans van de X-Men de gelegenheid krijgen om tegelijkertijd in 125 landen, waar FOX beschikbaar is, te mogen gaan zien. Het is de bedoeling dat Legion begin 2017 in première gaat en dat gemiddeld 250 miljoen mensen (buiten de Verenigde Staten) straks tegelijk kunnen kijken naar Legion.

  The Last Ship
  - Vanwege de veschrikkelijke gebeurtenissen in Orlando dit weekend, heeft TNT besloten om de start van het derde seizoen van The Last Ship uit te stellen. De eerste aflevering heeft een soortgelijke schietpartij en uit medeleven met de slachtoffers worden aflevering één en twee op een latere datum uitgezonden.

  Gecancelde Series
  Ghost Hunters
  - Het is uit met het gejaag op spoken, geesten en andere entiteiten. Syfy heeft de realityserie Ghost Hunters gecanceld, er komt geen twaalfde seizoen. Het aankomende elfde seizoen zal de laatste zijn van Ghost Hunters bij Syfy.

  Nieuwe Series
  Barry
  - HBO heeft een nieuwe komedieserie besteld met Bill Hader (Documentary Now!) in de hoofdrol. Barry zal in 2017 worden opgenomen in Los Angeles, ook Henry Winkler (Happy Days) en Stephen Root (Boardwalk Empire) zullen een rol gaan spelen in de nieuwe komedie. Barry draait om het personage Barry. Hij is een ex- marinier, die niet gelukkig is met zijn leven en de kost verdient als huurmoordenaar. Daarom beproeft hij zijn geluk in LA, waar hij terecht komt in de theaterwereld. Hier gaat Barry op zoek naar acceptatie. Hader schrijft mee aan het scenario en Alex Berg zal Barry regisseren.

  First Wives Club
  -TV Land werkt aan een serie gebaseerd op de film First Wives Club uit 1996. Er zijn al twee hoofdrolspeelsters gecast, lees hier wie.

  Girlboss
  - Brittany Robertson (The Secret Circle) heeft een hoofdrol te pakken in de nieuwe Netflix serie Girlboss. Het eerste seizoen van de komische serie Girlboss zal uit dertien afleveringen van elk 30 minuten bestaan en in 2017 in première gaan. Robertson zal Sophia gaan spelen die een vrijgevochten anarchist is en weigert om volwassen te worden. Ze komt erachter, dat ze een passie heeft voor het verkopen van vintage kleding. Tegen verwachting in maakt ze hier een enorm succes van. Terwijl ze aan de weg timmert, komt ze er langzaam maar zeker achter wie ze en wat ze wil van het leven. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Sophia Amorusa, oprichtster van Nasty Gal.

  Sacred Games
  -Netflix heeft de eerste Indiase originele serie besteld. Hierbij gaat Netflix samenwerken met Phantom Films uit India. De serie Sacred Games is gebaseerd op het kritisch toegejuichte gelijknamige boek van de Indiase auteur Vikram Chandra. Sacred Games wordt op locatie in India gefilmd en zal Hindi-Engelstalig worden. Gesitueerd in Mumbai graaft Sacred Games zich een weg door het ingewikkelde web van georganiseerde misdaad, corruptie, politiek en spionage, dat ligt onder de economische renaissance van India. De serie zal wereldwijd beschikbaar worden als de productie klaar is.

  The Night of the Gun
  - Bob Odenkirk (Better Call Saul) zal New York Times verslaggever David Carr gaan spelen in de nieuwe AMC/Sony Pictures Television miniseries The Night of the Gun. De zesdelige miniseries is gebaseerd op de memoires van Carr. De journalist heeft jarenlang geworsteld met allerlei verslavingen en overleed in 2015 aan een slepende hartziekte in een perskamer. Shawn Ryan (The Shield) zal de memoires neerpennen in scriptvorm en ook optreden als uitvoerend producent.

  The Son
  - Pierce Brosnan keert na twintig jaar terug op het kleine scherm. Al is het niet exact twintig jaar, in 2011 maakte Brosnan (Remington Steele) nog een miniserie Bag of Bones naar het gelijknamige boek van Stephen King. Brosnan is de laatste twintig jaar bijna uitsluitend te zien geweest in de bioscoop, maar nu gaat hij de hoofdrol spelen in de AMC-serie The Son, gebaseerd op het gelijknamige boek van Philipp Meyer. De westernserie speelt zich af in Texas en zal draaien om een rijke familie met veel invloed. Brosnan speelt daarin de rol van Eli McCullough.

  White Famous
  - Showtime heeft een pilot besteld van de nieuwe komedieserie White Famous van Jamie Foxx (From G's to Gents) en Tom Kampinos (Lucifer). White Famous gaat over een jonge getalenteerde Afro-Amerikaanse komiek die op het punt staat om beroemd te worden, en langzaam ook geliefd begint te worden bij een blank publiek ('white famous'). Foxx en Kampinos zullen de serie gaan produceren en White Famous zal geschreven worden door Kampinos, naar een idee van Foxx. Oscar winnaar Foxx zal ook een terugkerende gastrol gaan spelen in de komedie. Verder zijn er nog geen mededelingen gedaan over White Famous, maar MijnSerie zal je op de hoogte houden.

  Vernieuwde Series
  A&E
  - Twee van A&E ‘s favorieten families keren terug deze zomer. Duck Dynasty met een tiende seizoen en Wahlburgers met een zesde seizoen. Op woensdag 6 juli gaan de beide series van start bij A&E.  Cordon
  - In het tweede seizoen raast het dodelijke virus verder door Antwerpen en zal het leven in het Cordon steeds moeilijker worden. De VTM heeft de Apocalyps dramaserie Cordon vernieuwd met een tweede seizoen en zal in het najaar te zien zijn. Vanaf 27 juni zal het tiendelige eerste seizoen herhaald worden en aansluitend zal het tweede seizoen van start gaan.

  Dual Survival
  - Discovery Channel heeft de extreme wildernis obstakelrace vernieuwd met een achtste seizoen. Op woensdag 15 juni zal het nieuwe seizoen van start gaan met enkele veranderingen in de castinglijst.

  Marseille
  - Netflix heeft de eerste Original Franse dramaserie Marseille met Gerard Depardieu zonder veel bombarie vernieuwd met een tweede seizoen.

  Nashville
  - Ze hebben een deal bereikt en dat betekent dat Nashville de muzikale country dramaserie toch een vijfde seizoen gaat krijgen bij CMT en Hulu.

  The Dr. Oz Show
  - The Dr. Oz Show is vernieuwd, de door Oprah Winfrey gecreëerde show zal zeker tot het tiende seizoen 2018-2019 te zien zijn. Op dit moment wordt het zevende seizoen uitgezonden.

  Tyler Perry's Love Thy Neighbor (2013)
  - Oprah Winfrey Network heeft hun hitserie Tyler Perry's Love Thy Neighbor (2013) vernieuwd met een zesde seizoen. Het zesde seizoen zal op 1 juli 2016 om 21.00 uur van start gaan bij OWN.

  The Enfield Haunting
  - Het spookt nog steeds bij Syfy in Enfield. Het is niet echt een tweede seizoen maar Syfy heeft besloten om The Enfield Haunting serie nog 90 minuten extra te geven.

  Who Do You Think You Are? (US)
  - TLC heeft de zoektocht naar de familiegeschiedenis van bekende Amerikanen vernieuwd met een negende seizoen. Wanneer het negende seizoen van Who Do You Think You Are? (US) van start gaat is nog niet bekend gemaakt.

  Wild 'N Out
  - De MTV komedieserie Wild 'N Out is vernieuwd. Nick Cannon mag ook voor de achtste keer de show presenteren. Op 4 augustus zal het achtste seizoen van start gaan.

  Casting Nieuws
  American Gods
  - De Starz! fantasyserie American Gods krijgt er een bekend gezicht bij. Gillian Anderson zal Media gaan spelen, de woordvoedster van de Nieuwe Goden. Ze zal optreden als gezicht van het publiek en handelsvertegenwoordiger door de vorm aan te nemen van diverse iconische beroemdheden. Deze casting geldt als een reünie tussen Anderson en uitvoerend producent Bryan Fuller. Beiden werkten samen in de NBC serie Hannibal. American Gods gaat over een beginnende oorlog tussen de oude en nieuwe goden. De traditionele goden, met wereldwijde mythologische achtergronden, verliezen steeds meer terrein aan de nieuwe goden die voor de moderne liefde voor geld, technologie, media, beroemdheden en drugs staan.

  Code Black
  - Code Black krijgt in het tweede seizoen een reboot en er zullen zeker twee castleden niet terugkeren. Raza Jaffrey (Neal Hudson) en Bonnie Somerville (Christa Lorenson) zullen niet meer te zien zijn in het tweede seizoen van de medische dramaserie bij CBS. Maar Boris Kodjoe (The Last Man on Earth) zal een vaste rol krijgen als Will Campbell.

  Criminal Minds
  - De cast van het BAU team bij Criminal Minds krijgt er een collega bij. Adam Rodriguez zal de vertrokken Shemar Moore gaan vervangen als special agent bij de FBI.

  Masters of Sex
  - Masters of Sex krijgt er twee gastrollen bij. Niecy Nash en Betty Gilpin zullen in meerdere afleveringen van het vierde seizoen van Masters of Sex te zien zijn. Nash (Scream Queens) zal Louise Bell spelen, een vrouw die het Masters erg moeilijk wil maken. Gilpin (Elementary) speelt de voormalige student van Barton (Beau Bridges) Nancy die met Masters (Michael Sheen) gaat samenwerken.

  Mozart in the Jungle
  - Mozart in the Jungle is al vernieuwd met een derde seizoen en in dat derde seizoen gaat actrice Monica Bellucci (foto) een gastrol spelen. De prachtige Italiaanse actrice Bellucci gaat Alessandra spelen, een iconische operadiva die met Rodrigo (Gael García Bernal) moet samenwerken. De opnames van het derde seizoen van Mozart in the Jungle zal in juli 2016 van start gaan.


  Spitsbroers
  - De opnames van het tweede seizoen van de VTM voetbal-dramaserie Spitsbroers is inmiddels in Genk van start gegaan. De succesvolle serie, met gemiddeld 712,000 kijkers, krijgt bezoek van de Nederlandse acteur Manuel Broekman (Verliefd op Ibiza). Broekman gaat de nieuwe knappe spits spelen van Racing Genk en zal een directe concurrent zijn voor Dennis Moerman (Oscar Willems) en Roel Thevenage (Louis Talpe). Bijna de gehele cast keert terug in het tweede seizoen en naast Broekman zijn de volgende acteurs nieuw op het veld; Lucas Van den Eynde (Dubbelleven), Eva Binon (Patrouille Linkeroever) en Mathijs Scheepers (Cordon).

  Supergirl
  - Superman komt officieel naar Supergirl in het tweede seizoen van The CW superheldenserie. Op dit moment is de casting bezig om de rol van Clark Kent/Kal-El, de neef van Supergirl, ingevuld te krijgen. Wie het gaat worden is nog niet bekend maar uiteraard houdt MijnSerie het nieuws hierover scherp in de gaten en we zullen jullie op de hoogte houden.

  The Mindy Project
  - Chris Messina is hoofdrolspeler af. Messina zal nog wel te zien zijn in het vijfde seizoen van de Hulu komedieserie The Mindy Project maar dan als gastrol. Messina speelt de rol van Danny Castellano in The Mindy Project en is vanaf het begin romantisch gekoppeld aan Mindy.

  Columns
  Showtime, aflevering 9
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 22
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 30 mei tot en met 5 juni.

  Welke soort serie binge-watchen we het liefst?
  - Netflix heeft hier onderzoek naar gedaan, de resultaten kun je hier nalezen.

  MijnSerie
  100.000 leden op MijnSerie!
  - Zondagavond 5 juni was het zover, de teller van MijnSerie leden stond die datum op 100.000. We gaan met alle beheerders, nieuws- en recensieschrijvers op voor de volgende 100.000 leden.

  Nominaties en Prijzen
  Gouden Televizier Ring
  - Vanaf 2016 zullen ook acteurs en actrices kans maken op de Zilveren Televizier Ster. Televizier heeft twee prijzen toegevoegd aan de aankomende verkiezingen, de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice. Het publiek kan dus ook gaan stemmen op hun favoriete acteur/actrice. Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier zei: “De afgelopen jaren is de kwaliteit en kwantiteit van Nederlandse series enorm omhoog gegaan. (…) Maar het publiek kon niet eerder stemmen op zijn favoriete acteur of actrice in een Nederlandse tv-serie. Tot nu: tijdens deze Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 worden ook de hoofdrolspelers van comedy’s, drama- en politieseries geëerd.” Op 24 augustus start de voorronde en op 13 oktober worden de zeven publieksprijzen uitgereikt.

  Prijsvragen
  - Tot 15 juni kun je kans maken op de onderstaande serie:
  The Knick
  - Klik hier als je kans wilt maken op het tweede seizoen van The Knick.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Day 5
  - Rooster Teeth komt op zondag 19 juni met een nieuwe mini-serie Day 5. De serie Day 5 speelt zich af vlak na het uitbreken van een fatale slaapepidemie. Nadat een lid van een drugsbende het leven van Jake (Jesse C. Boyd, Veronica Mars) gered heeft, wandelt hij rond in de stille straten. Hij is zich echter niet bewust dat de meeste mensen al dood in hun bed liggen.
  Video on youtube


  To Tell The Truth (2016)
  - Op 14 juni gaat het nieuwe spelprogramma van ABC, To Tell The Truth (2016), in première. Het spelprogramma To Tell The Truth (2016) is de moderne versie van de klassieke spelshow die in de jaren 50 werd uitgezonden.
  Video on youtube


  Vice Principals
  - HBO komt op 17 juli met de nieuwe komedieserie Vice Principals. Niemand minder dan Bill Murray heeft een cameo.
  Video on youtube


  Wrecked (2016)
  - Op 14 juni gaat de nieuwe TBS komedieserie Wrecked (2016) in première. Wrecked (2016) is een komedie over een groep mensen die moeten overleven op een onbewoond eiland. Een nieuwe wereld gaat voor hen open, maar er schuilen vele gevaren. De meeste creëren ze zelf. De groep is volledig op zichzelf aangewezen en mist alle moderne technologieën. Zo is er geen sanitair, wifi of sociale media.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni

  -14 juni:
  To Tell The Truth (2016) – serie première (ABC)
  Wrecked (2016) – serie première (TBS)

  -15 juni:
  Dual Survival – seizoen 8 (Discovery Channel)

  -18 juni:
  Police Unit 38 – serie première (OCN)

  -19 juni:
  Day 5 – serie premiere (Rooster Teeth)

  * Wist je Dat?:
  - Julianna Margulies (The Good Wife), mee gaat helpen om de spin-off van The Good Wife van de grond te krijgen. Of het haar gaat lukken is de vraag, maar we wensen haar niet alleen veel succes we feliciteren haar ook, ze werd deze week 50 jaar.


  -Michael Jace, bekend van The Shield, voor 40 jaar de cel in gaat voor moord op zijn echtgenote. Jace vermoordde April in mei 2014 voor de ogen van hun twee zoontjes van 5 en 8. Hij deed dit omdat hij dacht dat ze een affaire had en wilde gaan scheiden. Jace belde daarna zelf 911 {in Nederland 112}. Jace verklaarde dat hij haar niet wilde doden maar ‘slechts’ in haar been wilde schieten zodat ze pijn zou hebben. Omdat Jace 53 jaar is, is het onwaarschijnlijk dat hij ooit levend de gevangenis zal verlaten.

  Met dank aan Sarlottje en CC11 voor de tips.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy


  Leuk?
  4
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst