Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: CC11

De Onbekende Seriekijker: CC11

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 22ste Onbekende Seriekijker is Dirk Van den Bogaert (55)

Dirk Van den Bogaert

Aantal serie-uren per week: Al wie dacht dat hij/zij verslaafd was kan ik hierbij gerust stellen dat het allemaal nog wel mee valt. Hoewel het voor mezelf een beetje afhankelijk is van zowel het weer als het aanbod haal ik tijdens de zomer gemiddeld toch een 250 uur per maand maar tijdens de winter loopt dat al vlug op tot rond de 350 uur per maand en zelfs meer.
Allereerste serie ooit gezien: Daarvoor moeten we terug halverwege de jaren ’60, een tijd van één zwart-wit televisie per gezin en een zender drie of vier die je daarop kon ontvangen. Kijken deed je dus voornamelijk naar wat de ouders zagen maar aangezien vader nauwelijks of nooit keek was ik als kleine jongen tijdens primetime op de televisie overgeleverd aan de wensen van moeder en mijn vijf jaar oudere zus, Rosette. Peyton Place dus... Ik herinner me dat, terwijl het vrouwvolk in zwijm viel voor de avonturen van ene Dr. Michael Rossi, gespeeld door Ed Nelson, ik gewoonlijk baalde dat er niets anders op mocht.
Beste serie ooit: Laat het duidelijk zijn, dat voor mij geen enkele serie tot nog toe een tien verdiende gewoon omdat de perfectie serie nog niet gemaakt is. Zelfs mijn favoriet aller tijden, Deadwood scoorde bij mij maar een 9,8 al is dit voornamelijk te wijten aan het feit dat er minstens één aflevering te weinig werd gedraaid om het verhaal mooi af te kunnen ronden. Ondanks acht Emmy Awards uit 28 nominaties en één Golden Globe beslisten de producenten hier anders over en werd de serie na drie seizoenen en 36 afleveringen stopgezet.
Desalniettemin vind ik het nog steeds een geweldige serie die ik minstens één keer per jaar terug kijk. Niet alleen zijn de vertolkingen van Ian McShane, Paula Malcolmson, Timothy Oliphant en anderen absolute top, maar ook het camerawerk is geweldig. Verder hou ik gewoon van dat rauwe, zelfs zonder meerdere vloeken per minuut zoals bij Deadwood het geval is, en vraag ik me iedere keer tijdens het kijken weer af waar men in godsnaam dat allegaartje dat voor de lens komt bij elkaar heeft gesprokkeld ? Want laat ons eerlijk zijn, voor een figurantenrol in Deadwood hoefde je niet persé moeders mooiste te zijn.
Beste serie op dit moment: Van series die momenteel nog lopen staan er zowaar drie in mijn persoonlijke top 10 dus ligt het een beetje voor de hand dat ik voor Fargo moet kiezen. Niet alleen doet de serie de gelijknamige film uit 1996 alle eer aan, maar een schitterende Kirsten Dunst in haar rol van Peggy Blumquist maakte voor mij dat het tweede seizoen van de serie de film zelfs overtrof.
Serie die op de planning staat: Met wat ik al kijk momenteel heb ik echt geen planning maar toch komen er wekelijks weer series bij op mijn lijst. Dat heeft enerzijds te maken met tips of recensies en niet te vergeten de wekelijkse/maandelijkse lijstjes van jou {Mandy Gelling} op MijnSerie.nl, maar evengoed series die ik op goed geluk probeer als ik ze tegen kom op het internet of op Netflix.




Dirk Van den Bogaert, zijn gebruikersnaam is CC11, is 1 jaar en 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Dirk Van den Bogaert, geboren te Deurne bij Antwerpen op 17 september 1960. Bijna 56 lentes oud dus en ondertussen sinds iets meer dan één jaar en een maand lid van Mijnserie.nl. Mijn alias “CC11” heeft enkel ééntjes omdat een gebruikersnaam uit minstens 4 tekens moet bestaan.
“CC” dus, wat dan weer de afkorting is van “Cavecat” dat zijn oorsprong vind in het online gamen halverwege de jaren ’90. Ik was al een tijdje een RTS (Real Time Strategy) game aan het volgen dat in volle ontwikkeling was toen ik uitgenodigd werd voor een bèta test. Dat hield in dat ik een alias nodig had en aangezien de ontwikkelaars van dat spel “Cavedog” heten lag “Cavecat” voor mij wel heel erg voor de hand aangezien ik ook van katten hou, wat op zijn beurt binnen de kortste keren voor iedereen “CC” werd.

Dirk, hoe ziet je top vijf eruit: “Onvermijdelijk staat Deadwood op nummer één voor mij en voorlopig zie ik nog niets anders in de plaats komen. Vervolgens op twee het sublieme Breaking Bad met Bryan Cranston als Walter White. Op een gedeelde derde plaats Fargo met dank aan vooral het tweede seizoen en The Shield met Michael Chiklis en niet te vergeten Walton Goggins. Op een gedeelde vierde plaats Rome, The Sopranos, en Justified. En op een gedeelde vijfde plaats het onvolprezen Bottom, Tyrant en Ray Donovan. Om maar te zeggen, mijn top 10 dus.”



Je kijkt dus best wel veel series, ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie: “Verslaafd aan één enkele serie misschien niet echt al zijn er wel enkele series die ik ondertussen meermaals tot zelfs tientallen keren gezien heb. Zaten daar ook hele slechte series tussen, met andere woorden wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “De slechtste serie aller tijden is volgens mij zonder twijfel Schitt's Creek, wat een comedyserie moet voorstellen maar waarvan enkel de titel goed gekozen blijkt doch verkeerd gespeld. Voor de rest is het zo grappig dat halverwege de eerste aflevering je ogen spontaan beginnen te bloeden. Al vind ik persoonlijk dat Netflix met zijn Originals in de komedie-afdeling al meer dan één verdienstelijke poging heeft ondernomen om Schitt's Creek als slechtste serie ooit van de troon te stoten.”



Goede of slechte series, wat beteken die series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Series zijn voor mij een uitlaatklep, zuiver ontspanning, ondanks het feit dat het soms wel lijkt of ik dwangmatig kijk gezien het aantal uur dat ik er iedere week aan besteed. Hoewel ik eind jaren ’70 voornamelijk films begon te verzamelen gaat mijn voorkeur ondertussen meer uit naar series en dan voornamelijk de niet procedurele variant omdat die meestal toch meer diepgang kunnen brengen.” En hoe kijk je naar series?: “Ik kijk helemaal alleen, behalve als de kat er bij kruipt, in mijn zetel met alles en nog wat binnen handbereik. Meestal lig ik ook languit. Kijken doe ik trouwens 99% van de tijd via PC.” Heb je dan een account of Netflix of een andere streamingdienst of download je? Als je 99% via de PC kijkt wat kijk je dan op de televisie?: “Omdat ik nog niet genoeg keek heb ik maar een abonnement op Netflix genomen. Aangezien het aanbod in België bij Netflix dan weer te klein was voor mezelf, maak ik tevens nog gebruik van een betalende VPN-dienst om toegang te krijgen tot het volledige wereldwijde aanbod van Netflix wat de dag van vandaag 2302 series telt. Televisie kijk ik sowieso praktisch niet behalve rechtstreekse voetbalwedstrijden en zelfs dat is eerder beperkt. Het is eerder downloaden, verzamelen op PC en streamen dat ik doe. Doordeweekse series kijk ik meestal enkele uren nadat ze werden uitgezonden. Voor het betere werk, wat in mijn geval praktisch altijd niet-procedurele series zijn wacht ik graag tot een seizoen volledig is. Sommige series kijk ik trouwens terug helemaal vanaf het begin als er weer een seizoen compleet is.”



Welke series volg je op dit moment?: “Gewoon te veel om op te noemen. Van series die nog lopen volg ik op dit moment exact 270 stuks als ik mijn statistieken op Mijnserie.nl mag geloven. Doe daar nog een aantal series bij die al afgelopen zijn en die ik stukje bij beetje tussendoor nog kijk zoals Battlestar Galactica, House M.D., Fringe, The Mentalist en andere en je weet dat ik een veel-kijker ben.” Je bent inderdaad een veel-kijker, maar er is vast wel een favoriet genre waar je het liefst naar kijkt: “Ik hou eigenlijk denk ik het meest van komedie, al is het jammer dat er de laatste jaren zo weinig goede komedieseries geweest zijn. Een prettige uitzondering hierop was The Detour die ik onlangs op MijnSerie.nl heb ontdekt dankzij MijnSerie-vriend Gumstarr. Komedie betekent voor mij ook gewoon achterover leunen en ontspannen, daar waar ik bij andere genres meestal heel anders kijk en, al dan niet bewust, op details ga letten om me daar nadien dan druk over te maken als er weer eens iets niet klopt. Nochtans kijk ik als het om genres gaat meer drama dan komedie maar dat zal ongetwijfeld enkel met het aanbod te maken hebben.” Die series worden gemaakt in verschillende landen, heb je nog een favoriet land waar je series uit moeten komen?: “Ik kijk werkelijk alles zolang ik het maar goed vind. Ik begin ook steeds met dezelfde interesse aan een serie ongeacht uit welk land ze komt of welke taal er in de serie gesproken wordt. Onlangs ontdekte ik toevallig nog, dat op de website van Canvas het tweede net van onze nationale zender, er diverse series uit landen als Israël, Roemenië, Griekenland en andere exclusief online en gratis aangeboden worden. Misschien niet allemaal even goed maar toch een leuk extraatje.”

Paula Malcolmson uit Deadwood
We zijn er bijna, de één na laatste vraag. Heb je ook een favoriete acteur/actrice: “Het gegeven van idolen is mij volledig vreemd, ik ben nooit de jongen geweest die posters van sterren aan zijn muur had hangen. Aan de andere kant vind ik het ontbreken van enige vorm van idolatrie op zich nog niet zo slecht. Dat maakt dat bij elke nieuwe serie ook gevestigde acteurs of actrices zonder onderscheid door mezelf beoordeelt worden om wat ze op dat moment doen, niet om want ze ooit gedaan hebben. Wat niet weg neemt dat ik zowel kan genieten van een Paula Malcolmson in haar rol van Trixie uit Deadwood, het type ruwe bolster blanke pit, want hoe rauw ze ook is uiteindelijk heeft ze een gouden hart, als van het beetje wereldvreemde, naïeve type dat Kirsten Dunst neerzette in Fargo wanneer ze iemand van de maffia gegijzeld houden en niet direct zijn bazen kunnen bereiken: “Sounds like there is a war going on out there, maybe they are busy ?”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Dirk: “Als ik zuiver en alleen voortga op de tijd dat ik aan het kijken van series besteed moet ik mezelf waarschijnlijk een 10 geven met ondertussen bijna 1600 dagen op mijn teller bij MijnSerie.nl. Maar ik denk dat een 8,5 iets toepasselijker is. Ook al zal ik waarschijnlijk meer aandacht aan details besteden tijdens het kijken van series dan menig ander lid van deze site, toch beschouw ik mezelf niet als een expert ter zake, ik kijk gewoon op een andere manier. Het is ook niet zo dat ik volledig vrij ben van emoties tijdens het kijken maar verwacht van mij niet dat ik zit mee te huilen met wat er op het scherm zoal gebeurt. Sinds ik lid ben van MijnSerie.nl is mijn kijkgedrag niet alleen veranderd maar is het ook proportioneel toegenomen. Ik heb via deze website niet enkel al menig series mogen ontdekken die ik anders waarschijnlijk nooit gezien zou hebben, ik kan hier ook perfect bijhouden wat ik al gezien heb en wat ik nog wil zien. Er gaat dan ook geen dag voorbij dat ik MijnSerie.nl niet meerdere keren bezoek want ik heb natuurlijk een hele boel bij te houden.

Dirk (CC11) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 11 juli komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Dirk, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
, 5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

E71
E71 27 juni 2016, 20:17
Ik weet niet of je er al van op de hoogte bent, maar een Deadwood film is opnieuw aangekondigd. Dus ik zou zeggen; hou in de gaten! (zie link) http://www.imdb.com/title/tt4943998/
CC11
CC11 27 juni 2016, 21:40
Dat wist ik niet, bedankt voor de tip.
Ik kan enkel maar hopen dat men de originele cast terug bij elkaar kan krijgen en dan mogen ze wat mij betreft gewoon verder gaan waar de serie eindigde.
Komen we misschien toch nog ooit te weten hoe het afliep tussen de huurlingen en de Chinezen.
E71
E71 27 juni 2016, 23:56
Originele cast zou mooi zijn. De producer is in ieder geval wel dezelfde.
toetje1977
toetje1977 28 juni 2016, 00:09
250 uur per maand... Zo'n acht uur per dag. Hoe?
CC11
CC11 28 juni 2016, 03:23
Er zitten al wel eens dagen tussen dat het tegen de 20 uur gaat aanleunen, en minder dan 8 uur per dag is eerder uitzondering dan regel voor mij.
Dat kan natuurlijk enkel maar als je verder geen verplichtingen hebt of andere hobby's.
Zo ben ik jaren terug moeten stoppen met sporten wegens een enkelblessure en heb ik vroeger een tijd 24/7 gewerkt als waterklerk en bunkercontroleur in meerdere havens waar ik in die periodes ook wel dagen had van 16 tot 20 uur, een beetje eigen aan het werk als je alleen van dienst was.
Een nevenverschijnsel aan die jobs was dat je weinig slaap had en daar heb ik uiteindelijk toch slaapstoornissen aan over gehouden zodoende dat ik jaren later nog steeds maar een uur of drie per dag slaap nodig heb.
Dat maakt series kijken voor mij dan ook zowat de ideale hobby aangezien je ze rond de klok kan beoefenen.
Arjensky
Arjensky 28 juni 2016, 17:41
Het tijdstip dat je dit post zegt ook wel iets hè ;)
CC11
CC11 28 juni 2016, 18:00
Ja, probleem is dat ik er niets aan kan doen maar op dat uur ben ik gewoon al terug wakker.
Gisterenavond na het voetbal op TV had ik nog drie afleveringen gekeken dus zal het rond een uur of één geweest zijn dat ik sliep.
Helaas is dat dus ook iets van elke dag.
Zodoende heb ik er meestal al een paar uur serie kijken opzitten op het uur dat normale mensen 's ochtends opstaan :-)
toetje1977
toetje1977 28 juni 2016, 23:33
Bedankt voor je reactie! Wat een verhaal. Het klinkt fijn, al die extra tijd omdat je het met minder slaap kunt, maar neem aan dat je liever normaal zou kunnen slapen?
CC11
CC11 29 juni 2016, 01:03
Inderdaad, maar omdat je na al die jaren daar ook helemaal op afgesteld bent voel ik me slecht als het al eens gebeurd dat ik toevallig langer slaap.
Eigenlijk is het voor mij dus geen optie, hoe raar dat ook mag klinken.
Log in om een reactie achter te laten