Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 14

Weekoverzicht 14

De gemoederen liepen hoog op deze week. Ik hoorde iemand zeggen: “Normaal bezorgt de politiek ons buikpijn en hoofdpijn, nu hebben we hen buikpijn en hoofdpijn bezorgd.” Of dat echt zo is durf ik niet te zeggen, maar ik heb me wel kostelijk vermaakt met de ja en nee campagnes, het leek net een daytime-soap. Hoe de soap afloopt kunnen we nog niet zeggen, dus wordt vervolgd? Ook in series zijn er ja en nee kampen. Welke serie mag wel of juist niet vernieuwd of gecanceld worden? Ik heb het serienieuws weer voor je op een rijtje gezet in het weekoverzicht van 4 april tot en met 10 april.

Algemeen Serienieuws
Game of Thrones
- Dat de hitserie Game of Thrones niet goedkoop is wisten we al, maar HBO heeft nu bekend gemaakt hoeveel elke aflevering van het zesde seizoen gekost heeft. Elke aflevering van Game of Thrones kost maar liefst tien miljoen dollar, de duurste ooit. Het geld gaat voornamelijk zitten in historische sets en grote veldslagen, de kijker mag dus wat verwachten in het zesde seizoen die op 24 april 2016 van start gaat. Ook heeft een professor in de wiskunde aan de Macalester College Andrew J. Beveridge uitgezocht wie er nu het meest genoemd wordt in de serie. Die persoon kan zich dus hoofdrolspeler noemen. Het zal niet veel mensen verbazen dat het Tyrion Lannister (Peter Dinklage) is, gevolgd door John Snow en Sansa Stark.

Sherlock (2010)
- Goed nieuws voor alle Sherlock (2010) fans, het filmen van het vierde seizoen is eindelijk van start gegaan. Amanda Abbington (Mary Morstan in Sherlock (2010) heeft een twitter bericht daarover geschreven.

The Walking Dead
LET OP: Heb je het zesde seizoen van The Walking Dead nog niet gezien, lees dan niet verder want dit bericht kan spoilers bevatten.
- Ook series doen de gemoederen vaak hoog oplopen, zo ook deze week met de seizoenfinale van het zesde seizoen van The Walking Dead. Het was een cliffhanger en nu moeten kijkers zeven maanden wachten voordat ze weten wie Negan met zijn bat Lucille heeft doodgeknuppeld. Dat kwam de makers van The Walking Dead op een hoop kritiek te zijn, er werd zelfs gesproken over het ‘failliet’ van de serie. Showrunners Gimple en Kirkman gaven een reactie op de kritiek. “Het einde van het verhaal, dat is wat mensen zagen,” vertelt Gimple. ”En als we onthullen wie degene is die de klappen krijgt, is dat het begin van een heel ander verhaal. De gevolgen daarvan, hoe iedereen daardoor gevormd wordt, hoe mensen erop reageren en hoe de wereld voor iedereen verandert, dat is het volgende deel van het verhaal.” Kirkman vult aan: “Ik hou van die spanning, van de anticipatie om te ontdekken wat het is. Als je de comics leest, weet je dat elk nummer wel eindigt met een grote cliffhanger. Ik vind het geweldig. Maar dit verhaal, de cliffhanger is niet het verhaal. Het verhaal van de aflevering, en Scott en Matt Negrete hebben dat geweldig opgezet, is hoe Rick hier vol zelfvertrouwen in gaat. Deze aflevering gaat over het verlies van dat zelfvertrouwen. Het gaat over het veranderen van die mind-set.”

Datums Series
ABC
- De alfabet-zender ABC heeft van veel van hun series de finaledatum aangekondigd. Klik hier om te zien wanneer welke series eindigen dit seizoen.

Freeform
- Freeform heeft zijn zomerschema bekend gemaakt, en heeft tegelijkertijd het tweede seizoen van Shadowhunters twintig afleveringen gegeven. Klik hier om precies te lezen welke series wanneer beginnen.

Ray Donovan
- Noteer het maar vast in je agenda, het vierde seizoen van de Showtime serie Ray Donovan gaat op zondag 26 juni om 21.00 van start. Naast de datum hebben ze ook een trailer vrijgegeven.
Video on youtube


Scream
- MTV heeft de datum van de horror serie gebaseerd op de gelijknamig film iets verschoven. Het tweede seizoen van Scream zal niet op 31 mei van start gaan, maar op 30 mei.

Gecancelde Series
Jericho (2016)
- De Britse ITV dramaserie Jericho (2016) is gecanceld, er komt geen tweede seizoen. De reden is tegenvallende kijkcijfers. Een woordvoerder van ITV verklaarde: “ITV ververst regelmatig zijn drama-portfolio en de consequentie daarvan is dat Jericho (2016) niet terug zal keren naar de zender.”

Nieuwe Series
After the Thrones
- Game of Thrones krijgt een (na) praat programma, After the Thrones. Elke week zullen tv-critici Andy Greenwald en Chris Ryan, die eerder de podcast Watch the Thrones maakte, het programma presenteren. After the Thrones zal vanaf 26 april te zien zijn bij HBO. In After the Thrones krijgen we een terugblik op de voorgaande aflevering, met uitleg over het wie, wat, wanneer en waar. Ook wordt er een blik geworpen op de complexe politieke en historische lading en wordt er gekeken naar de mogelijke gebeurtenissen in de volgende aflevering.

Vernieuwde Series
Cuckoo
- Niet één seizoen, maar twee seizoenen heeft de sitcom Cuckoo erbij gekregen van BBC Three. Het derde seizoen is op 28 maart afgerond en het vierde en vijfde seizoen zijn aangekondigd. De productie van het vierde seizoen zal later dit jaar aanvangen.

FOX
- FOX heeft twee van zijn nieuwe series vernieuwd, klik hier om te lezen welke series FOX heeft vernieuwd met een tweede seizoen.

Grantchester
- ITV heeft bevestigd dat de speurneus-dominee Sidney Chambers (James Norton) nog even door mag gaan met speurneuzen. Grantchester is vernieuwd met een derde seizoen, verder details zijn nog niet prijsgegeven.

Grimm
- NBC heeft de donkere sprookjesserie vol met Wessen vernieuwd met een zesde seizoen. Het vijfde seizoen van Grimm, die nu nog volop bezig is, trekt wekelijks 6,4 miljoen kijkers gemiddeld. Genoeg redenen dus voor NBC om de populaire fantasy serie te vernieuwen. Op 20 mei zal het vijfde seizoen eindigen met ‘The Beginning of the End’. Dat belooft dus wat voor het zesde seizoen.

Spotless
- Esquire Network heeft zijn eerst gescripte dramaserie Spotless vernieuwd met een tweede seizoen. Matt Hanna, Esquire uitvoerend vicepresident bij Originele programmering, zei: “Esquire Network heeft vol trots de genre barrière doorbroken door een serie aan te bieden die zowel gevaar als drama combineert met een scherp satirisch randje. We zijn blij om opnieuw samen te mogen werken met Tandem Productions en we kijken uit naar een wilde rit met het tweede seizoen als we doorgaan met de stroomversnelling als netwerk en nieuwe hoogtes zullen bereiken.”

The Detour
- TBS heeft veel vertrouwen in de nieuwe komedieserie The Detour, ze hebben nog voor de première van het eerste seizoen op 11 april de serie vernieuwd met een tweede seizoen. The Detour is een wat-in-hemelsnaam-is-er-mis-met-deze-familie komedie gecreëerd door comic super-koppel Jason Jones & Samantha Bee en geïnspireerd door hun eigen familie-uitjes.
Video on youtube


Casting Nieuws
Class
- De cast van de spin-off van Doctor Who, Class, is bekend gemaakt. Greg Austin (Mr Selfridge), Fady Elsayed (Silent Witness), Sophie Hopkins, Vivian Oparah en Katherine Kelly (The Night Manager) zullen deel uit gaan maken van de Doctor Who universum. Kelly zal een lerares en krachtige nieuwe aanwezigheid op Coal Hill School gaan spelen. Class vertelt het verhaal over leerlingen van Coal Hill School die allen te maken hebben met hun eigen geheimen, angsten en verlangens. Dat terwijl ze een leven vol vrienden, ouders, huiswerk, seks en leed moeten leiden. De middelbare school waar ze op zitten is al sinds het begin onderdeel van het universum van Doctor Who. De prijs daarvan is dat de muren van tijd en ruimte rond de school dun geworden zijn; aan de andere kant van de muren wacht iets dat iedereen wil vermoorden. Ontmoet de cast hieronder:
Video on youtube


Gilmore Girls
- Hoewel ze altijd ontkend heeft en zelfs beweerde dat ze nooit gevraagd was, zal Melissa McCarthy toch terugkeren als Sookie St. James, de beste vriendin van Lorelai Gilmore (Lauren Graham). In de revival van de Gilmore Girls zijn er al vele oude bekenden die weer bijgetekend hebben zoals Alexis Bledel, Kelly Bishop en Keiko Agena. Wanneer The Girlmore Girls zullen terugkeren heeft Netflix nog niet bekend gemaakt.

The Blacklist spin-off
- De plannen voor de spin-off staan niet stil. Niet alleen Famke Janssen zal in The Blacklist worden geïntroduceerd maar ook Unforgettable actrice Tawny Cypress zal meedoen in de backdoor pilot. Naast Janssen en Cypress, die Nez Rowan zal spelen, zullen ook Ryan Eggold (hij speelt Tom Keen in The Blacklist) en Edi Cathegi (Proof) hun opwachting maken in de backdoor pilot van de te verwachte nieuwe spin-off van The Blacklist. Op 12 mei is de backdoor pilot te zien in The Blacklist bij NBC.

The Vampire Diaries
- Na Steven R. McQueen en Nina Dobrev, zij speelden broer en zus Jeremy en Elena Gilbert, heeft ook actrice van het eerste uur Katerina ‘Kat’ Graham (Bonnie Bennett) aangekondigd de serie te gaan verlaten. Het achtste seizoen zal haar laatste zijn. Eerder had Ian Somerhalder ook al gehint dat hij ook na het achtste seizoen de serie zou verlaten, maar dat nieuws is nog niet bevestigd. Of The Vampire Diaries een negende seizoen gaat krijgen is helemaal niet duidelijk, maar met zoveel vaste spelers die de serie (hebben) verlaten is de toekomst van de Dagboeken der Vampiers erg onzeker.

Transparent
- Caitlyn Jenner (I Am Cait) zal haar opwachting maken in het derde seizoen van Transparent. Wanneer het derde seizoen van de transgender komedie van Amazon van start gaat is nog niet bekend gemaakt, ook is er niets gezegd over welke rol Jenner (foto) gaat spelen behalve dat het een droom is die uitkomt, voor bedenker Jill Soloway: “We behoren allemaal toe aan dezelfde gemeenschap, veel transgender vrouwen die bij ons werken zijn ook te zien in haar show, I Am Cat.


Westworld
- De opnames voor de HBO serie Westworld, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973, zijn weer van start gegaan. En met de herstart van de opnames is ook een nieuw cast lid toegevoegd, Lili Simmons (Banshee) zal Abigail gaan spelen, zij moet bezoekers van Westworld haar café in lokken. De show heeft al verschillende bekende namen op de cast lijst staan als, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Anthony Hopkins en Jeffrey Wright.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Hangmat gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Verrassende gastrollen in onze favoriete TV series
- Deze week heeft Jos Herbrink (Lange) een column geschreven. Klik hier om de column te lezen.

Kijkcijfers
Week 13
- Klik hier voor de kijkcijfers van 28 maart tot en met 3 april.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
NPO
- NPO timmert lekker langs de weg. Op de tv-beurs in Cannes hebben ze diverse series en films aangekocht, zoals Victoria, het kostuumdrama van ITV over de jonge jaren van de Britse koningin Victoria. Van haar kroning op 18-jarige leeftijd tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840. Ook London Spy, de BBC Two mini-serie over twee mannen die verliefd worden op elkaar tot één van hen verdwijnt en een spion blijkt te zijn. Beide series zullen worden uitgezonden op NPO 2. Tjockare an vatten (Thicker Than Water) de Zweedse serie van SVT is ook aangekocht door NPO. Net als de dramaserie van Lifetime UnREAL.

Prijsvragen
- Tot 13 april kun je kans maken op de onderstaande serie:

From Dusk Till Dawn: The Series
- Klik hier als je kan wilt maken op het tweede seizoen van From Dusk Till Dawn: The Series.

Antwoorden prijsvragen week 13
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Dokter Deen
Vraag: Wie van de onderstaande acteurs speelt voor het eerst mee in seizoen drie van de serie Dokter Deen?
Antwoord: Abbey Hoes

* Strike Back
Vraag: Sullivan Stapleton speelt de rol van Sgt. Damian Scott in Strike Back. Wat is de naam van Damian's collega in deze bekende tv-serie?
Antwoord: Philip Winchester

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Deadbeat
- Seizoen 3 komt eraan op 20 april bij Hulu, hier alvast een klein voorproefje in de teaser trailer.

Penny Dreadful
- Showtime laat ons de duistere kant zien van het derde seizoen van Penny Dreadful in deze nieuwe trailer. Op 1 mei gaat het derde seizoen van Penny Dreadful van start bij Showtime.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

-13 april:
Scott & Bailey – Seizoen 5
Can't Pay? We'll Take It Away! – Seizoen 4

-14 april:
After the Black – Serie première

-15 april:
Tanked – Seizoen 10

Na verleden week een mooie mijlpaal met de weekoverzichten, heb ik deze week een persoonlijke mijlpaal behaald, een halve eeuw (wow wat klinkt dat lang) aan verjaardagen. Ik had verwacht dat Sarah langs zou komen, maar ik heb haar niet gezien. Misschien omdat ik mij nog lang geen 50 (dat klinkt een stuk vriendelijker) voel, en nog geen grijze haar te zien. Op naar de volgende 50 dan maar.

Met overzichtelijke Sarah groet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

CC11
11 april 2016, 15:38
Tien miljoen dollar per aflevering.
Klinkt veel maar is het niet voor een serie die ondertussen in een 150-tal landen wordt uitgezonden en een veelvoud aan kijkers heeft.
Zoals gewoonlijk zal de eerste aflevering van het nieuwe seizoen binnen de 24 uur na uitzending wederom een nieuw record vestigen wat betreft illegale downloads en zal dit (ook al naar gewoonte) trots verkondigd worden door HBO zelf.
Wat mij betreft denk ik dat het voor mezelf het laatste seizoen van GOT kan worden, tenminste als men op de zelfde weg verder gaat als het laatste seizoen en dit ondanks de beweringen van miljoenen slaafse volgelingen die meenden dat het vorig seizoen top was. Niet dus.

Wat me al helemaal niet kan interesseren is wat er in godsnaam achter de troon gebeurt.
Als geoefend en meer dan ervaren kijker kan ik zelf wel beslissen wat ik van een voorbije aflevering vond.
Dat iemand nadien deze aflevering nog eens van begin tot einde komt navertellen om de kassa een keertje extra te doen rinkelen hoeft echt niet.
Misschien leuk voor de eventuele kijker die niet begrijpt wat hij/zij net gezien heeft maar ik vind het totaal overbodig.
Geen After The Thrones voor mij dus.

Wat ik ook niet zal zien, tenzij ik eerst zelf hersendood verklaard wordt, is al wat geweest is of nog komen zal van TWD.
Als het aan mij lag bestond de hele serie uit één enkele aflevering waarin ze elkaar binnen de 10 minuten allemaal doodknuppelen.
Hebben we meteen nog een mooi einde ook.

Beter nieuws is er dan weer met het vierde seizoen van Sherlock en het vierde seizoen van Ray Donovan.
Of het ook goed nieuws is dat de opnames van Westworld eindelijk weer op gang getrokken zijn valt nog af te wachten.
Benieuwd of er een waardige opvolger komt voor de "klassieker" uit het begin van de jaren 70.
-1
JanWillemK
11 april 2016, 16:22
The Vampire Diaries moet eigenlijk ook gewoon stoppen. Volgend seizoen hebben ze nog de kans om het mooi af te sluiten omdat je dan nog beschikt over Ian (Damon) en Katerina (Bonnie). Met alleen Candice (Caroline) als vrouwelijke hoofdrol ga je het gewoon echt niet redden.

Wel hulde voor Katerina Graham (Bonnie) dat ze zo lang haar rol nog heeft uitgeoefend. Voornamelijk omdat Bonnie nooit echt deel was van de vaste cast. Dit terwijl ze vorig seizoen met Ian (Damon) een geweldig duo was!
Meest ondergewaardeerde actrice van de serie.
0
Log in om een reactie achter te laten