Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Verrassende gastrollen in onze favoriete TV series.

Een van de populairste methoden die producers van tv-series gebruiken om onze aandacht te trekken is door een bijzonder gastoptreden van een beroemdheid te programmeren. En nu zelfs de kortste gastrollen direct viraal gaan en aardverschuivingen veroorzaken op het internet, is het een trefzekere manier geworden om opzien te baren.

Bepaalde series zoals The Simpsons grijpen graag de kans om veel van onze populaire sterren en atleten naar Springfield te halen. Beroemdheden die tot nu toe deze beroemde gele make-over hebben gekregen zijn bijvoorbeeld zangers als Justin Bieber, Paul McCartney, Pharell Williams, Sting, Michael Jackson en Lady Gaga, maar ook een hele serie beroemde acteurs als Anne Hathaway, Michelle Pfeiffer, Dustin Hoffman en Elizabeth Taylor zijn al in The Simpsons ten tonele verschenen.Nu blijkt dat animatieseries met zulke goede karikaturen van beroemde gezichten successen kunnen behalen, is het geen verrassing dat veel series zoals bijvoorbeeld American Dad er ook in geslaagd zijn om zulke uiteenlopende sterren als Elijah Wood, Hayden Panettiere, Kim Kardashian en Iggy Pop in de show te halen.

Maar het zijn niet alleen sterren uit de showbusiness die onverwacht verschenen zijn in onze tv series, want ook legendarische natuurkundigen zoals Dr Stephen Hawking hebben hun roem vergroot door gastoptredens in comedyseries als The Big Bang Theory; en er wordt zelfs gespeculeerd op een mogelijke rol voor hem als schurk in een toekomstige Bond film.Zelfs het domein van de fantasy blijkt gevoelig voor af en toe een gastrol; zo programmeerde de hitserie Game of Thrones leden van beroemde bands als Snow Patrol en Coldplay. Maar het werkt natuurlijk ook andersom, want TV series hebben intussen ook voet aan de grond gekregen in de gaming wereld met mobiel-vriendelijke Game of Thrones gokspellen die je nu kunt vinden op online gok websites als bijvoorbeeld Betway, en dat laat perfect zien hoe de verschillende entertainment domeinen zich met elkaar vermengen.Sterren uit de sportwereld hebben ook bewezen dat ze relatief bedreven zijn om hun weg naar onze favoriete tv series te vinden. Basketbal icoon Shaquille O’Neal heeft zijn optreden in de succesvolle Amerikaanse comedy Curb Your Enthusiasm gebruikt om zijn prille filmcarrière te lanceren. En American Football superster Tom Brady heeft zich weten los te rukken van het veld om op te treden in de Hollywood hit Entouage.

En nu zelfs de President van de VS, Barack Obama, onlangs is verschenen in Jerry Seinfeld’s nieuwe avontuur “Show About Nothing” bewijst dat eens te meer dat geen enkele tv serie of online spel immuun is voor het enorme marketing potentieel van het gastoptreden.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
07 apr 2016 11:11 - 07 apr 2016 13:17
Eerlijk gezegd denk ik dat het voor een serie als The Simpsons eerder andersom is.
Gezien het wereldwijd succes over de bijna 30 afgelopen jaar maakt het weinig uit of er iemand zijn min of meer beroemde kop laat zien of niet.
Het lijkt me eerder dat ieder die een beetje beroemd is zijn/haar best doet om een plaatsje in de serie te krijgen.
Bekijk het meer als een statussymbool.
Hetzelfde verschijnsel deed zich trouwens ook voor eind jaren '70 met "The Muppet Show" toen een plaatsje in die show zowat het ultieme was dat je als acteur/zanger/atleet of wat dan ook kon bereiken.
Kijk maar even op de pagina van de serie naar de afleveringen en overloop het lijstje van de gasten in die show.
Geloof me als ik zeg dat ze destijds niemand hebben moeten smeken om een gastoptreden te doen.
Reageer

Meer van Jos Herbrink