Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Hangmat

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De zestiende Onbekende Seriekijker is Henk Vernout.

Henk Vernout

Aantal serie-uren per week: Uur of 15 à 20 in de week! Veel hè? Als ik het zo zeg klinkt het ook daadwerkelijk als verslaving!
Allereerste serie ooit gezien: Pfff, dat is lang geleden hoor. De eerste serie die ik echt volgde was Spoorloos Verdwenen met Cas Jansen en Jennifer Hofman. Wat vond ik dat leuk zeg.
Beste serie ooit: Er komen helaas wel wat standaard antwoorden hier hoor.. Game of Thrones is écht ongelofelijk goed. Hoe die serie in elkaar zit, bijna elke acteur schittert. Jammer genoeg vond ik het laatste seizoen ietsje minder.
Beste serie op dit moment: Ik kan hier nu weer een betoog houden over Penny Dreadful, maar dat is voor jouw gemoedsrust ook niet echt wenselijk. Dus ja, nog steeds Penny Dreadful.
Serie die op de planning staat: Ik ben toevallig deze week, na vier keer eerder te zijn begonnen, weer begonnen met The Walking Dead. Collega van me heeft me al minstens vijf keer verteld dat het écht goed is. Dus ik ben het toch weer aan het proberen.
Henk Vernout, zijn gebruikersnaam is Hangmat, is al twee jaar en twee maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Henk Vernout, maar de meeste zullen mij kennen als Hangmat op MijnSerie.nl. Ik ben 22 jaar en had geen leven voordat ik MijnSerie.nl vond. Nee, dat is niet waar. Klinkt wel heel dramatisch. Goed... Ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion in Enschede, waar ik trouwens niet woon. Volgens mijn profiel ben ik al twee jaar en een aantal maanden lid en sinds halverwege vorig jaar ben ik ook recensent op de site, en dat vind ik super tof om te doen!”

De top vijf van Henk ziet er als volgt uit en hij vult direct aan: “Ga ik toch even op MijnSerie kijken, haha. De nummer één is trouwens niet zo moeilijk, Penny Dreadful. Ik vind dat absoluut de beste serie die er op dit moment op televisie is. Het acteerwerk, de sets en de verhaallijnen zijn zó goed. Man, ik kan het hele jaar naar die serie kijken. Verder bestaat mijn top 5 uit: 2. Game of Thrones, 3. Friends, 4. Orphan Black (wat speelt Tatiana Maslany goed daarin zeg!) en 5. Jessica Jones. Oh! En mijn andere 5 is The 100. Misschien een vreemde eend in de bijt, maar die serie is ook écht een aanrader.

Naast series die hij heel goed vindt heeft Henk ook een aantal series die hij heel slecht vindt: “Lastig. Ik vind een heleboel series ‘mwah’, ken je dat gevoel? Zo van, best aardig, maar lang niet goed, zeg maar. Oh! Ja! The Secret Circle of nee Powers (2015) van Playstation Network, die serie zag er zo belachelijk uit. Vond trouwens de eerste aflevering van Stan Lee’s Lucky Man ook echt bagger.”Op de vraag wat series voor hem betekenen en welke serie hij nu volgt antwoordde Henk als volgt: “Het is voor mij een échte ontspanning. Ik kan als ik op school ben of op het werk, echt uitkijken naar ’s avonds als ik lekker een serie kan kijken. Even helemaal weg, geen gezeur of gestress, gewoon lekker een serie kijken, met een kop thee, oortjes in en niet gestoord worden, heerlijk! Heb je even? Ik volg echt belachelijk veel series op dit moment. Ik noem alleen degene die ook op dit moment uitgezonden worden: The 100, Arrow, Agents of S.H.I.E.L.D., The Flash (2014), Lucifer, The Magicians (ook echt een aangename verrassing, die serie), Damien, Colony, Once Upon a Time, Grimm, Sleepy Hollow, Supernatural, The Vampire Diaries, The Originals, DC’s Legends of Tomorrow en dan zijn dit ze vast nog niet allemaal.”

Ben je weleens verslaafd geweest aan een serie? “Heroes. Dat was mijn eerste verslaving. Ik denk dat ik de vier seizoen er in twee weken door heen gejast had. Wát vond ik dat leuk zeg.” Uit welk land komen de series die je volgt en heb je nog voorkeur voor een genre? “Volgens mijn profiel kijk ik de meeste series uit Amerika. Maar de hoogst genoteerde komen veelal uit Groot-Brittannië. Fantasy/Sciencefiction. Ik hou ervan als iets in de praktijk gewoonweg niet mogelijk is. Lekker gevoel van fantasie en geen last van de wetten der aarde. Heerlijk!” We zijn bijna toe aan de laatste vragen; wacht je op de Nederlandse televisie tot iets wordt uitgezonden, of stream je of kijk je naar Netflix: “Eeh. Eerlijk gezegd duurt me dat vaak te lang. Als de afleveringen binnen de legale kanalen bekeken kunnen worden, doe ik dat. Anders doe ik wat anders en ik heb geen Netflix meer.

David Tennant uit Jessica Jones
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Henk: “Lastig! Sowieso Eva Green, wederom uit Penny Dreadful. Ik weet nog dat er een scène in het tweede seizoen zit waarbij ze speelt dat ze is bezeten (Je moet er van houden), nou, ik had het idee dat ik zelf bezeten was. Ongelofelijk en minutenlang kippenvel. Verder vind ik Tatiana Maslany uit Orphan Black, David Tennant uit Jessica Jones én Peter Dinklage uit Game of Thrones, fantastische acteurs!”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10), antwoordde Henk: “Ik vind dat ik al redelijk verslaafd ben, dus ik geef mijzelf een 9. Ik volg belachelijk veel series. Veel vrienden snappen dan ook niet waar ik de tijd vandaan haal. MijnSerie.nl is echt mijn rots in de branding. Ik vind het ideaal dat ik elke dag een berichtje krijg met welke series er uitgezonden zijn én dat ik kan zien bij welke afleveringen ik gebleven ben. Ik kan dan ook met oprechtheid zeggen dat MijnSerie.nl bijgedragen heeft aan mijn metamorfose van serieliefhebber tot serieverslaafde.”

Henk Vernout (Hangmat) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 18 april komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Henk, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,
Mandy

Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_fragbastard
05 apr 2016 09:56 -
Succes met TDW, zeker een aanrader ;)
Reageer
avatar_anonymous
05 apr 2016 16:46 -
The Walking Dead is zeker de moeite waard, hoewel je er rekening mee moet houden dat het verhaal af en toe wat afzwakt. Maar ik denk dat er maar weinig series zijn die met elke aflevering net zo goed zijn of zelfs beter dan de vorige. Verder blijf ik het tof vinden dat mannen ook series zoals The Vampire Diaries kijken, ondanks dat het veelal onder 'vrouwen series' valt. :)
Reageer
avatar_GoonerJenny
06 apr 2016 19:45 -
Ik kan dan ook met oprechtheid zeggen dat MijnSerie.nl bijgedragen heeft aan mijn metamorfose van serieliefhebber tot serieverslaafde.”

Ik kan mij hierin volledig vinden. Ik heb dit gevoel ook.
Reageer
avatar_alexanderleveld
07 apr 2016 10:18 -
Zeker beginnen aan The Walking Dead, neem dan wel af en toe lange nietszeggende afleveringen voor lief. Gouden tip trouwens: Zorg dat je seizoen 6 af hebt, wanneer seizoen 7 begint bespaart een hoop ellende!
Reageer
avatar_Hangmat
08 apr 2016 23:17
Bijgewerkt op: 09 apr 2016 23:24
Dat wordt fiks doorkijken! Maar ach, waar zijn vrije uren anders voor bedoeld, toch? :-)
Reageer
avatar_RLS90
07 apr 2016 19:03 -
ALs je van David Tennant houdt, moet je zeker ook Broadchurch kijken!
Reageer
avatar_Hangmat
08 apr 2016 23:14
Hmm, dan ga ik binnenkort maar eens een aflevering proberen.
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 16:09
Comic Con is voorbij, het nieuws komt nu mondjesmaat binnen. We hebben het nieuws van 27 juli tot en met 2 augustus voor je verzameld.
Vandaag, 09:00
De nieuwe dramaserie Filthy Rich (US) gaat eind september in première en het eerste seizoen van L.A.'s Finest wordt vanaf eind september uitgezonden bij FOX.
Gisteren, 12:00
Als er niets meer verandert gaan de opnames van de Amerikaanse actie politieserie S.W.A.T. (2017) aankomende week weer van start.
Gisteren, 11:00
1
Damon Wayans Jr. (Happy Together (2018)) zal de hoofdrol spelen in een nieuwe actie komedieserie van David Caspe, Matthew en Daniel Libman voor Peacock.
Gisteren, 10:00
Er komt een einde aan La Casa de Papel. Het Spaanse succes van Netflix zal met het recent aangekondigde vierde seizoen (vijfde deel) eindigen.
Gisteren, 09:00
3