Spotless

7.5 / 10
50 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
7.5 / 10
1seizoenen/10afleveringen/2015 - heden
NetwerkCanal+
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min2015 - heden
Genres:MisdaadDrama
Netwerk:Canal+
Spotless is een Engelstalige dramaserie van de Franse zender Canal+. De serie ging in première op 16 maart 2015.

Gevestigd in Londen, Spotless is het verhaal van een schoonmaker die plaats delicten schoonmaakt, Jean, wiens leven op zijn kop gezet wordt wanneer zijn broer Martin in zijn wereld terecht komt.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Spotless.

Populaire reacties (5)

avatar gumstarr
8
19 Mei 2015
Na de laatste afleveringen Breaking Bad en Dexter werd de wereld voor even ondergedompeld in rouw. In huiskamers around the globe stortten trouwe kijkers met veel gevoel voor dramatiek hysterisch snikkend en met de handen naar de hemel gericht op de knieën. Hulplijnen stonden roodgloeiend en praatgroepen schoten als paddenstoelen uit de grond. Hoe moesten onze levens nu verder en zou er ooit nog een serie in de buurt komen van deze verslavende meesterwerken? Twee jaar na dato waagt Canal Plus een voorzichtige poging met hun nieuwe geesteskindje Spotless.

Jean is, als één van de weinige Fransen, níét te beroerd om een beetje Engels te leren. Handig, want daarom kan hij naar Londen verhuizen en zich daar verstaanbaar maken. In ieder geval verstaanbaar genoeg om er een mooie blonde Britse mee aan de haak te slaan en zijn eigen bedrijfje uit de grond te stampen. Om de rekeningen te kunnen betalen scheurt Jean namelijk in z’n bestelbus vol Glorix door de hoofdstad om de sappen van dooie mensen op te ruimen. Soms zijn ze na een sprong van de achtste verdieping als een rijpe meloen op het trottoir uit elkaar gespat en soms hebben ze lekker een aantal dagen op kamertemperatuur zitten ontbinden nadat ze, tijdens een herhaling van Rad Van Fortuin, in hun favoriete stoel voorgoed in slaap zijn gevallen. Hoe ze ook aan hun eind zijn gekomen, Jean betaalt er de rekeningen van. Als op een dag Jeans broer Martin onaangekondigd op de stoep staat en hem om een nogal lugubere gunst vraagt, verandert Jeans leven van het één op het andere moment in een hele slechte droom.

Goede series maken kun je aan Canal Plus wel overlaten. Romanzo Criminale staat in mijn persoonlijke Top 5 en ook Braquo en Engrenages kunnen in Huize Gumstarr op veel applaus rekenen. Geen wonder dat ook Spotless weer erg lekker in elkaar zit. Natuurlijk is het geen Breaking Bad of Dexter, we moeten wel realistisch blijven, maar de verhaallijnen hebben wel de nodige overeenkomsten. Een ogenschijnlijk vriendelijke gast met een verontrustende bloedfetisj (Dexter) komt door een ongelukkige loop van omstandigheden terecht in een wereld vol mensen zonder moreel kompas (Walter White). Giet daar nog een smeuïg Europees sausje á la Penoza over en je hebt Spotless. Prima toch? Dacht ik wel.

Vergelijkbare series

Cleaners
2 stemmen
Dexter
1 stem
Fringe
1 stem
Sherlock
1 stem
Spotless