Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 10

Inhoud

  Een rustige week, zo kun je week 10 van 7 maart tot en met 13 maart wel omschrijven. Maar wat wij niet zien is dat er achter de schermen heel hard gewerkt wordt om MijnSerie.nl (visueel) nog beter en mooier te maken. Deze week ook uiteraard weer veel mooie recensies en serienieuws, lees hieronder welke series vernieuwd of gecanceld zijn en wie gecast is voor welke serie en nog veel meer nieuws.

  Algemeen Serienieuws
  Garfunkel and Oates
  - “Garfunkel and Oates: Trying to Be Special (mei 2016); Folk-zingende duo Garfunkel and Oates (Riki Lindhome and Kate Micucci) hebben een televisieserie voor IFC, een webserie, vier albums, diverse concert tours en muziek video’s gemaakt. Maar ze hebben nog geen komediespecial gemaakt, dus besloten Riki en Kate om fondsen te gaan werven in Seattle om genoeg geld binnen te halen om er een te kunnen maken. De special is geproduceerd door Divide/Conquer, geschreven door Lindhome en Micucci en geregisseerd door Lindhome en Jeremy Konne.” Zie tweet hieronder:

  Star Trek
  - De fans van de sciencefiction serie Star Trek moeten nog even iets langer wachten op een nieuwe serie. Er moet namelijk een half jaar zitten tussen de nieuwe Star Trek film; Star Trek Beyond en de nieuwe CBS serie. CBS CEO Les Moonves legt uit: “Toen CBS tien jaar geleden uit Viacom stapte, was, zoals je je kan voorstellen, Star Trek een van de grotere problemen. We wilden het beide hebben. Zij {Paramount} zeiden: ‘Het is een film!’ en ik zei ‘Nee, nee, nee, het is een tv-serie’. En we hadden het allemaal bij het rechte eind. Dus zij hielden de filmrechten, wij de televisierechten. Op 22 juli komt bij hen Star Trek Beyond uit. Onze deal met hen is dat we zes maanden moeten wachten nadat de film uit is gekomen, zodat er op de markt geen verwarring over ontstaat.” Nu zal de serie in 2017 uitkomen met nieuwe personages en nieuwe werelden en beschavingen.

  Datums Series
  Criminal Minds: Beyond Borders
  - Op woensdag 16 maart gaat de spin-off van Criminal Minds, Criminal Minds: Beyond Borders van start bij CBS. Exact één week later gaat Veronica de misdaadserie uitzenden.

  Luke Cage
  - Volgens de tweet van Mike Colter (Luke Cage) gaat de nieuwe Netflix Marvel’s superhelden serie op 30 september in première, en dat is vroeger dan iedereen had gedacht. Zie tweet hieronder:

  Scream
  - Het tweede seizoen van de MTV horrorserie Scream zal op dinsdag 31 mei om 22.00 uur van start gaan en zal bloederiger zijn dan voorheen. Zie de tweet hieronder:

  The CW
  - The CW heeft van tien series de seizoenfinale datums aangekondigd. Klik hier om te zien welke series wanneer eindigen.

  Gecancelde Series
  Ripper Street
  - Amazon had de gecancelde serie van de BBC Ripper Street nieuw leven ingeblazen, ze hadden de Victoriaanse misdaadserie zelfs twee nieuwe seizoenen gegeven. Maar nu stopt ook Amazon ermee, er komt geen zesde seizoen. Volgens uitvoerend producent Will Gould is het geen cancelering maar een natuurlijk einde van het verhaal, zie tweet hieronder. Het vijfde en nu allerlaatste seizoen zal later in 2016 bij Amazon Prime worden uitgezonden.

  Royal Pains
  - USA Network heeft besloten dat het achtste seizoen, dat op 18 mei van start gaat, het laatste zal zijn. Het achtste seizoen, dat samen met seizoen zeven vernieuwd werd in november 2014, krijgt acht afleveringen en zal een speciale muzikale aflevering en een honderdste aflevering bevatten. Zie de tweet hieronder:

  Switched at Birth
  - De dramaserie Switched at Birth is gecanceld, het vijfde seizoen zal dan ook de laatste zijn.

  You, Me and the Apocalypse
  - Ondanks het feit dat er al creatieve plannen waren voor een tweede seizoen hebben NBC en Sky1 besloten om niet verder te gaan met de dramedy You, Me and the Apocalypse. Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger en fans zullen nu nooit weten hoe het gaat aflopen met Jude Sutton (Rob Lowe) en de anderen. Op 2 december 2015 werd de nu allerlaatste aflevering uitgezonden.

  Nieuwe Series
  Chicago Law
  - De derde spin-off van Chicago Fire krijgt een nieuwe naam; Chicago Justice. En naast een nieuwe naam heeft de serie die nu Chicago Justice heet nog een naam toegevoegd aan het castinglijstje. Nazneen Contractor (The Border) zal samen met al eerder aangekondigde Phillip Winchester gaan spelen. Contractor gaat ADA Dawn Harper spelen.

  Project Orpheus
  - Op zondag 13 maart ging die nieuwe AVROTROS serie Project Orpheus in première. Voor Nederlandse begrippen een unieke, spannende, sciencefiction/thriller/dramaserie.

  Vernieuwde Series
  Chef's Table
  - Netflix heeft een langdurige reservering gemaakt bij Chef’s Table. De Amerikaanse documentaire serie is vernieuwd met een tweede, derde en vierde seizoen. Het tweede seizoen met zes afleveringen begint op vrijdag 27 mei, om later in het jaar opgevolgd te worden door vier speciale afleveringen die opgedragen zijn aan vier wereldberoemde Franse chefs. Het vierde seizoen staat gepland voor 2017, ook met zes afleveringen.

  Finding Bigfoot
  - Op donderdag 31 maart om 21.00 uur gaat de zoektocht naar Bigfoot verder. Animal Planet heeft de realityserie Finding Bigfoot vernieuwd met een negende seizoen. Is het een man, een mythe of een legende. In het negende seizoen van Finding Bigfoot worden er nieuwe theorieën en nieuwe locaties onderzocht. Het negende seizoen gaat van start met een twee uur durende aflevering.

  Into the Badlands
  - Eindelijk heeft AMC het nieuws officieel gemaakt, de martial-arts serie Into the Badlands is vernieuwd met een tweede seizoen.

  Love & Hip Hop: Atlanta
  - VH1 heeft de realityserie Love & Hip Hop: Atlanta vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen zal op 4 april om 20.00 uur van start gaan. In het vijfde seizoen zullen ze voor het eerst een transgender vrouw verwelkomen.

  Mercy Street
  - Het eerste seizoen van de burgeroorlog serie Mercy Street trok meer dan 5,7 miljoen kijkers aan. Het is dus niet vreemd dat PBS de dramaserie heeft vernieuwd met een tweede seizoen. Josh Radnor, hij speelt Dr. Jed Foster, tweette het volgende:

  Outsiders
  - WGN America heeft de aangrijpende dramaserie Outsiders vernieuwd met een tweede seizoen. De eerste zeven afleveringen van het eerste seizoen hebben wekelijks 2,7 miljoen kijkers gemiddeld getrokken. Het tweede seizoen zal ook dertien afleveringen krijgen. De productie gaat in de zomer van 2016 beginnen en in begin 2017 zal het tweede seizoen worden uitgezonden. Zie tweet hieronder:

  The CW
  - Na seizoenfinaledatums bekend te hebben gemaakt heeft The CW niet lang daarna elf series vernieuwd. Lees hier welke.

  Young & Hungry
  - In weekoverzicht 8 schreven wij al dat er een vierde seizoen van de komedieserie Young & Hungry zou komen. Emily Osment had daarover een tweet de wereld ingestuurd. Deze week heeft Freeform het nieuws eindelijk officieel bevestigd. Karey Burke, uitvoerend vicepresident, programmering en ontwikkeling van Freeform, zei: “Young & Hungry is de eerste serie die wij hebben vernieuwd onder de vlag van Freeform. Het blijft nog steeds een belangrijk ingrediënt van ons komedie-dieet. De humor, kwaliteit en prachtige acteurs van de serie passen perfect in ons evoluerende merk.”

  Casting Nieuws
  24: Legacy
  - Ashley ‘Bashey’ Thomas (Beowulf: Return to the Shieldlands) is toegevoegd aan de lijst met namen voor de pilot van het volgende hoofdstuk in de 24 saga. Thomas gaat in 24: Lagacy de ouder broer van Eric Carter (Corey Hawkins), Isaac Carter spelen. De twee broers kunnen niet erg goed met elkaar opschieten omdat Eric nu is getrouwd met Isaacs oude vriendin, Nicole (Anna Diop).

  Emmy Awards 2016
  - Jimmy Kimmel (Jimmy Kimmel Live) gaat dit jaar de Emmy Awards uitreiking aan elkaar praten. Kimmel: “Ik verheug mij er enorm op om weer gastheer te zijn van de Emmy’s, ik heb een gevoel dat het geweldig gaat worden.” Zie de tweet van Kimmel hieronder:

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Vanaf donderdag 10 maart heeft Meerdijk er een nieuwe inwoonster bij. Nadja Hüpscher (Levenlied) gaat op die dag haar debuut maken in Goede Tijden, Slechte Tijden. Nadja Hüpscher zal de rol gaan spelen van zakenvrouw Elize Kil. Hüpscher over Kil: “Dat Kil slaat wel op haar karakter want ze is nogal een harde tante, een zakenvrouw. Deze businesswoman beheert een miljoenenbedrijf. Ze gaat het een aantal mensen wat lastig maken.”

  Lethal Weapon
  - De Lethal Weapon reboot van FOX heeft een Martin Riggs gevonden, lees hier wie.

  Murder in the First
  - Corey Reynolds (The Closer) zal terugkeren bij de TNT familie in het derde seizoen van Murder in the First. Reynolds zal Martin Reardon, een assistent district advocaat, gaan spelen die opeens district advocaat wordt, waarvan blijkt dat zijn juridische vaardigheden beter zijn dan zijn politieke vaardigheden.

  Prison Break
  - De Prison Break revival van FOX heeft twee nieuwe castleden toegevoegd aan het vijfde seizoen van negen afleveringen. Rick Yune (Marco Polo) en Augustus Prew (The Borgias) zullen belangrijke terugkerende rollen gaan spelen. Prew zal Whip gaan spelen, een grappige, gekke {lees: dodelijk} en enorm geslepen karakter. Yune speelt Ja, een Koreaanse identiteit dief waarvan zijn verfomfaaide uiterlijk zijn intelligentie verbergt. Ook is bekend gemaakt dat Sarah Wayne Callies (Colony) terug zal keren als Dr. Sara Tancredi.

  Rizzoli & Isles
  - Yvette Nicole Brown (The Odd Couple (2015) zal een gastrol krijgen in het zevende en laatste seizoen van Rizzoli & Isles. Brown zal CJ Prescott gaan spelen, een onbezonnen en luchtige U.S. Postal Inspecteur. De laatste aflevering van het zesde seizoen zal op 15 maart worden uitgezonden en het allerlaatste zevende seizoen zal ergens in de zomer van 2016 van start gaan.

  Suits
  - Als je niet wilt weten welk vast karakter de advocatenserie Suits gaat verlaten moet je niet doorklikken. Als je dit wel wil weten, klik dan hier om te weten te komen wie Suits gaat verlaten.

  The Exorcist
  - Naast Alfonso Herrera (Sense8), warme en onzelfzuchtige Father Tomas Ortega en Ben Daniels (House of Cards (2013)), de intense Father Marcus Lang, zal Geena Davis (Coma) een rol gaan spleen in de pilot die gebaseerd is op het gelijknamige boek The Exorcist van William Peter Blatty uit 1971. Het boek werd in 1973 verfilmd en nu komt er een serie. Davis gaat Angela Rance spelen, een trotse vrouw die ondanks dat ze zwaar depressief is er alles aan doet om positief te blijven, ondanks dat haar gezin wordt geteisterd door een demon.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben JoskeDik gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Kijkcijfers
  Week 9
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 29 februari tot en met 6 maart.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  CBS
  - Er is nog niets officieel gemaakt maar CBS CEO Les Moonves sprak openlijk over de vernieuwingsvooruitzichten van vijf nieuwe CBS series: “We hebben vijf nieuwe series dit jaar. Van die vijf, ik geloof dat alle vijf vernieuwd zullen worden, zijn wij eigenaar van vier.” Moonves heeft het over Supergirl, Limitless, Life in Pieces, Code Black en Criminal Minds: Beyond Borders. Of CBS zich aan het woord van Moonves houdt en de vijf series officieel gaat vernieuwen moeten we afwachten. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte.

  Nominaties en Prijzen
  TV-Beeld
  - Maandagavond 7 maart warden de laatste prijzen uitgereikt van de televisievakprijs TV-Beeld. De Kwis kreeg de prijs voor beste amusementsprogramma en Dance Dance Dance kreeg de prijs voor beste nieuwe format. Anita Wordt Opgenomen viel in de prijzen bij beste reality en beste grote showprogramma ging naar The Voice of Holland. Beste dramaserie werd One Night Stand - Geen koningen in ons bloed. De vakjury koos dit jaar winnaars in zeventien categorieën. De meeste winnaars waren al bekend gemaakt. Zo ging de award voor de beste presentator naar Chantal Janzen en kreeg Paul de Leeuw dit jaar de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Nieuwsuur: De Teevendeal werd beoordeeld als het beste actuele programma. De EO serie Anti Pest Club kreeg het TV-Beeld voor het beste jeugdprogramma. Ariane Schutler won de prijs voor de beste hoofdrol in One Night Stand - Een goed leven. Jacob Derwig ontving het TV-Beeld voor de beste bijrol in Penoza. Regisseur Lourens Blok kreeg de award voor de beste regie voor de dramaserie Vechtershart. One Night Stand - Geen koningen in ons bloed kreeg ook nog een prijs voor het beste script voor een dramaserie.

  Prijsvragen
  - Tot 14 maart kun je kans maken op de onderstaande serie:
  The Powerpuff Girls
  - Klik hier als je kans wilt maken op premièrekaarten van The Powerpuff Girls.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Game of Thrones
  - De fans kunnen 1 minuut 41 lang kijken naar de officiële Red Band trailer van de hit serie Game of Thrones. HBO zal op 24 april van start gaan met het zesde seizoen die dit keer niet gebaseerd is op een boek van George R.R. Martin, zijn zesde boek is nog niet klaar. Fans van de serie en de boekenreeks zullen dus niet weten wat er staat te gebeuren in het nieuwe seizoen. Zie de video hieronder:


  The Tunnel
  - Het wachten is eindelijk voorbij, het tweede seizoen van The Tunnel: Sabotage zal op 5 april van start gaan bij Sky Atlantic. Zie video hieronder:


  Voor je Serieagenda
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart.
  -15 maart:
  Tyler Perry's If Loving You Is Wrong – Seizoen 4 (OWN)
  Geordie Shore – Seizoen 12 (MTV)
  -19 maart:
  Fairy Tail - Seizoen 8 (TV Tokyo)

  Ook deze week kregen we weer tips, van Hangmat, Inna1989 en tweemaalh, hartelijk dank daarvoor. Nog één week en dan is het weer lente, tijd voor heel veel zenders om definitieve beslissingen te nemen over series. Heb je iets gelezen, alle tips zijn welkom.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy


  Garfunkel and Oates krijgen een special in mei dit jaar
  Leuk?
  6
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_Tvman
  14 mrt 2016 12:29 -
  Ik hoop wel dat limitless een tweede seizoen krijgt (:
  Reageer

  Laatste nieuws

  De driedelige boekenreeks Invisible Life van E. Lynn Harris uit 1991 wordt door HBO bewerkt tot serie.
  Vandaag, 12:00
  Voor het aankomende televisieseizoen van 2021-22 heeft FOX de serie Monarch besteld. De serie is een dramaserie over en met countrymuziek.
  Vandaag, 11:00
  Hoofdrolspeelster Stana Katic zegt dat er een einde komt aan Absentia, het derde seizoen zal de laatste zijn van de Amerikaanse misdaadserie bij Amazon.
  Vandaag, 10:00
  1
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Enslaved. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Gisteren, 14:00
  In 2019 bestelde Apple TV+ de dramedyserie Mr. Corman, nu heeft Apple TV+ heeft de premièredatum van Mr. Corman bekend gemaakt.
  Gisteren, 13:00
  HBO Max heeft Love and Death van David E. Kelley (Big Little Lies) besteld. Elizabeth Olsen (Marvel's WandaVision) zal te zien zijn in een van de hoofdrollen.
  Gisteren, 12:00