Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 8

Weekoverzicht 8

Nu het Midden en Zuiden weer terug is mag het Noorden even een weekje uitrusten, binge-watchen of er lekker even tussen uit. Hele fijne vakantie, rust lekker uit en ga je weg kom gezond, veilig en uitgerust weer terug. Weekoverzicht 08 van 22 februari tot en met 28 februari

Algemeen Serienieuws
Fear The Walking Dead
- AMC gaat The Walking Dead spin-off in Nederland uitzenden. Op maandag 29 februari gaat het eerste seizoen van Fear The Walking Dead van start om daarna de eerste zes afleveringen van het tweede seizoen van Fear the Walking Dead uit te gaan zenden. Dat houdt in dat op 10 april het tweede seizoen van start zal gaan in Nederland, tegelijkertijd met Amerika dus. Fans moeten wel tegen wat minder slaap kunnen want de uitzending zal om 3 uur ’s nachts zijn. Een leuk extraatje is dat Talking Dead ook direct na Fear The Walking Dead zal worden uitgezonden in Nederland. AMC is in Nederland te zien via Ziggo, Vodafone, Breedband Helmond, Cai Harderwijk, Delta Kabelkomfort B.V., CAIW Media, Solcon Internetdiensten, Kabelservice Noord, Cambrium en Compenz. Helaas heeft KPN geen AMC.

Friends
- De Friends-reünie is niet geworden wat fans er van hadden verwacht. Vorige maand bracht NBC het nieuws van de zogeheten Friends-reünie als een soort van twee uur durende aflevering. Het had zelfs een titel ‘The One with the Reunion’. Niets bleek minder waar, het bleek een twee uur durende saaie bedoening te zijn geweest die nogal geforceerd aanvoelde. Vijf castleden, Matthew Perry ontbrak vanwege verplichtingen elders, zaten op de bank en beantwoordden vragen. Op twitter uitte de fans massaal hun ongenoegen. Zie hieronder diverse (boze) tweets:The Punisher
- Even waren de geruchten zo sterk dat het bericht waarheid leek te worden. Maar Jeph Loeb, Marvel’s hoofd televisie, heeft verklaart tegenover Digital Spy dat er geen sprake zal zijn van een Daredevil spin-off op dit moment. ”Het is natuurlijk wel onze hoop dat elk van onze personages omarmd worden en dat mensen er meer van willen zien,” vertelde Loeb. Hij is verder verbaasd met het tweede seizoen van Jessica Jones. ”Toen ze dat aankondigden kon je overal lezen dat niemand het een verrassing zou moeten vinden. Maar ik vond het wel een verrassing. Het is geen gegeven in de televisie. Het feit dat we verhalen mogen blijven vertellen met deze personages laat zien hoe hoog de kwaliteit is van de verhalen en het acteerwerk en het schrijfwerk. We vertellen de best mogelijke verhalen die we kunnen bij Netflix en ze reageren er goed op.”

Gecancelde Series
Bones
- FOX heeft besloten om Bones te vernieuwen met een twaalfde seizoen, dit seizoen zal ook meteen het laatste zijn.

Broadchurch
- Hoewel ITV dolgraag door wil gaan met de misdaad dramaserie Broadchurch heeft een insider te kennen gegeven dat het derde seizoen toch echt het laatste zal zijn: “Seizoen drie zal het einde zijn voor de dramaserie uit Dorset. Uiteraard is de serie een enorm kijkcijfer kanon voor ITV en de leidinggevende willen dolgraag doorgaan maar Chris {Chibnall} heeft altijd een trilogie voor ogen gehad.”

Pretty Little Liars
- Pretty Little Liars zal inderdaad na het zevende seizoen ophouden met bestaan. Actrice Lucy Hale heeft dit nieuws bevestigd bij The Late Late Show with James Corden. “Het zal eindigen {na het volgende seizoen}”, verteld Hale aan een gechoqueerde Corden. “We hebben het nu gedaan voor zes seizoenen. Ik heb letterlijk mijn twintiger jaren aan de serie gespendeerd, en ik denk dat alle goede dingen aan een eind moeten komen.”

Satisfaction (2014)
- USA Network heeft de escort dramaserie Satisfaction (2014) gecanceld, er komt geen derde seizoen. Lees de tweet hieronder:

Swamp People
- History Channel heeft de realityserie Swamp People gecanceld, er komt geen achtste seizoen van de moerasmensen. Het zevende en nu laatste seizoen ging op 8 februari 2016 van start.

Nieuwe Series
Training Day
- De nieuwe CBS serie Training Day heeft nu al wat tegenslag. De serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001 met onder andere Ethan Hawke en Denzel Washington verliest een regisseur en een hoofdrolspeler. Regisseur Antoine Fugua is uit het project gestapt omdat hij het te druk heeft en Ethan Hawke heeft waarschijnlijk door deze tegenslag de pijp aan Maarten gegeven. Danny Cannon gaat nu de pilot regisseren. Training Day gaat zich vijftien jaar na de film afspelen in Los Angeles. Daar volgt de film een idealistische jonge Afrikaans-Amerikaanse politieagent, die zich bij een elite-eenheid van de LAPD voegt om samen te werken met een doorgewinterde, moreel ambigue blanke detective.

Start- en premièredatums Series
Deadbeat
- Veel woorden heeft Hulu er niet aan vuil gemaakt, op 20 april gaat het derde seizoen van Deadbeat van start. Zie de tweet hieronder:

Good Witch
- Het tweede seizoen van De Hallmark Channel serie Good Witch gaat op 17 april van start. Zie de tweet hieronder:

The Strain
- FOX NL gaat de horrorserie The Strain uitzenden. Vanaf 3 maart zal FOX NL elke donderdag een aflevering om 22.00 uur gaan uitzenden. Zie de tweet hieronder:

Vernieuwde Series
America's Next Top Model
- De meest succesvolste modeserie, America's Next Top Model, komt terug op televisie en terug naar waar het hoort in New York werelds mode hoofdstad. VH1 gaat de serie nieuw leven inblazen met seizoen 23. Tyra Banks blijft wel betrokken bij de serie als uitvoerend producent. Verder details over startdatum, jury en presentator zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. Het nieuwe seizoen krijgt veertien afleveringen. Op 14 december 2015 werd de laatste aflevering uitgezonden van het 22ste seizoen met Tyra Banks bij The CW.

Baskets
- De komedie van FX met Zach Galifianakis in de hoofdrol krijgt een tweede seizoen die gepland staat voor begin 2017. Baskets deed het erg goed voor een debutant. Het eerste seizoen behaalde gemiddeld 1,5 miljoen kijkers en dat is een record voor een basic kabel primetime komedie sinds 2014. Op 3 maart aanstaande wordt aflevering zeven van het eerste seizoen uitgezonden.

Benidorm
- ITV1 heeft de Award winnende komedieserie Benidorm vernieuwd met een negende seizoen, en die gaat nog deze maand in productie. De eerste vijf afleveringen van het achtste seizoen trok gemiddeld 5,8 miljoen kijkers. Verdere details zullen later bekend worden gemaakt.

Death In Paradise
- De Britse misdaad dramaserie van BBC 1 Death In Paradise is vernieuwd met een zesde seizoen. Het zesde seizoen zal acht afleveringen krijgen en in 2017 van start gaan. Zie de tweet hieronder:

Doctors
- Het drukke en turbulente leven en de liefdes van de doctoren van het drukke Midlands praktijk krijgen er twee seizoenen bij. Doctors van BBC One is vernieuwd met een achttiende en negentiende seizoen.

Father Brown (2013)
- Father Brown (2013) de BBC One dramaserie, die inmiddels wereldwijd is verkocht aan 162 gebieden door BBC Worldwide, is vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen zal in 2017 van start gaan. Het vierde seizoen die in januari 2016 is begonnen heeft gemiddeld 2,1 miljoen kijkers.

Penoza
- Eindelijk is er een bevestiging voor alle fans van de serie Penoza. Even leek het erop dat er november 2015 al een beslissing was gevallen, maar niets bleek minder waar. En dan nu heeft KRO-NCRV eindelijk het nieuws bevestigd. Er komt een vijfde seizoen van de Nederlandse dramaserie Penoza in september 2017, zie de tweet hieronder:

Superstore
- NBC heeft de komedie Superstore vernieuwd met een tweede seizoen.

Young & Hungry
- Freeform is kennelijk nog steeds Young & Hungry, ze hebben de komedie vernieuwd met een vierde seizoen. Lees hieronder de blije tweet van Emily Osment die aankondigt dat de opnames van het vierde seizoen binnenkort gaan beginnen:

Casting Nieuws
10 Days In the Valley
- Klik hier om alles te lezen over de terugkeer van Demi Moore naar het kleine scherm.

Chicago Law
- De derde spin-off van Chicago Fire heeft een hoofdrolspeler gecast. De man die Chicago Law gaat leiden is Philip Winchester (The Player, Strike Back). Winchester (foto) is de eerste van de karakters die gecast is en het lijkt erop dat Chicago PD hem later in het seizoen zal gaat introduceren bij het publiek. Er zullen later meer namen bekend worden gemaakt door NBC. Het is de bedoeling dat Chicago Law in seizoen 2016-2017 geïntroduceerd gaat worden.

Dance Dance Dance
- RTL Boulevard mocht onthullen welke vijf koppels het tegen elkaar gaan opnemen in het tweede seizoen van de danscompetitie show Dance Dance Dance. Actrice Robin Martens en Goede Tijden Slechte Tijden-collega Buddy Vedder, de Volendamse Kees Tol met goede vriendin én vrouw van Simon Keizer: Annemarie Keizer, musicalsterren Antje en Romy Monteiro, acteur Ferry Doedens met voormalig topzwemster Inge de Bruijn en zanger Jeroen van der Boom met zijn vrouw Dany zullen zich van hun beste danskant laten zien. Het tweede seizoen van Dance Dance Dance zal in het najaar van dit jaar worden uitgezonden bij RTL4.

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Pip Pellens, die Wiet van Houten speelt in de dagelijkse Nederlandse RTL4 soap, gaat de serie verlaten. Vijf jaar geleden verscheen Pip voor het eerst in Goede Tijden, Slechte Tijden. Pip vertelt: “Ik wist al een tijdje dat ik weg zou gaan. En ik vind het ook leuk om andere dingen te gaan doen. Dat heb ik ook tegen mijn baas gezegd. Ik ga wel met een klapper uit de serie.” Op welk manier Pip de serie gaat verlaten hebben de fans via de website of GTST-app bepaalt. En naar alle waarschijnlijkheid zal Ferry Doedens weer terugkeren naar Meerdijk. Dat schrijft het blad Weekend op basis van ingewijden.

Iron Fist
- De sidekick van Luke Cage krijgt in 2017 hoogst waarschijnlijk een eigen serie, Iron Fist. En nu is bekend gemaakt wie dat gaat worden. Finn Jones, hij speelt in Game of Thrones de rol van Loras Tyrell, gaat Danny Rand spelen, beter bekend als Iron Fist. Rand a.k.a. Iron Fist is een meester in martial arts en is opgegroeid in de onsterfelijke stad K’un-Lun. Hij gebruikt zijn familiekapitaal om de armen van New York te steunen.

Taken
- De serie Taken, een prequel op de gelijknamige film uit 2008 met Liam Neeson in de hoofdrol, heeft een hoofdrolspeler gevonden. Clive Standen (Vikings) gaat de jonge Bryan Mills spelen. Taken is rechtstreeks als serie besteld door NBC en de serie wordt omschreven als een hedendaagse prequel van de film die laat zien hoe Mills zijn bekwaamheden heeft ontwikkeld.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben Roeman gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Onderzoeken Fan-account en mobiele App
- MijnSerie heeft twee stagiaires die onderzoek gaan doen naar het Fan-account en de mobiele App. Met deze column willen we ze graag aan je voorstellen.

Kijkcijfers
Week 07
- Klik hier voor de kijkcijfers van 15 februari tot en met 21 februari.

MijnSerie
Zelf series toevoegen
- Er wordt al veelvuldig gebruik van gemaakt maar graag wil ik de MijnSerie lezers nogmaals wijzen op het feit dat je zelf de series, die je graag wil terug kunnen vinden op MijnSerie, kunt toevoegen. Klik hier om rechtstreeks naar de juiste pagina te gaan om serie te kunnen toevoegen. Vergeet niet de Nederlandse omschrijving bij te voegen.

Overlijdensberichten
Tony Burton
- Bokser en acteur Tony Burton is na een lang ziekbed overleden op donderdag 27 februari. Burton werd vooral bekend door de Rocky films. Maar ook op het kleine scherm was hij geen onbekende. Burton speelde in onder andere Kojak, The Rockford Files, Quincy M.E., Twin Peaks en The A-Team. Burton wordt overleefd door zijn vrouw, één kind en zuster. Anthony Burton is 78 jaar geworden, R.I.P. Zie de tweet van Rocky ster Sylverster Stallone hieronder:

Prijsvragen
- Tot 1 maart kun je kans maken op de onderstaande series:

Tessa
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Tessa.

Vechtershart
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Vechtershart.

- Tot 2 maart kun je kans maken op de onderstaande series:

Togetherness
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Togetherness.

- Tot 3 maart kun je kans maken op de onderstaande series:

Girls
- Klik hier als je kans wil maken op het vierde seizoen van Girls.

Antwoorden prijsvragen week 07
- De antwoorden op de prijsvraag van vorige week is:

* Marco Polo
Vraag: Op welke locaties is de serie Marco Polo uit 2014 onder andere gefilmd?
Antwoord: Kazachstan en Maleisië.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Daredevil
- Seizoen twee van Daredevil zal op 18 maart te zien zijn bij Netflix. En nu kun je al de tweede trailer bekijken met de twee nieuwe helden Frank Castle a.k.a. The Punisher van Jon Bernthal en Elktra Natchios/Elektra van Elodie Yung. Zie de trailer hieronder.
Video on youtube


Houdini & Doyle
- Op 2 mei gaat de FOX serie Houdini & Doyle in première, hieronder een eerste blik:
Video on youtube


Rogue
- Het vierde seizoen van Rogue de dramaserie van Audience Network keert 23 maart terug, zie videotrailer hieronder:
Video on youtube

Voor je Serieagenda
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari.

-29 februari:
Detective Montalbano – Seizoen 10 (Rai Due)

-3 maart:
The Strain – Seizoen 1 (FOX NL)

Ook deze week staan er weer uitstekende recensies op MijnSerie die je misschien op weg kunnen helpen met welke series te gaan bekijken in de vakantie. Bedankt voor de tips Inna1989.

Met overzichtelijke vakantiegroet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

JanWillemK
JanWillemK 29 februari 2016, 13:59
Clive Standen (Rollo; Vikings) die de hoofdrol gaat spelen in de serie Taken? I'm in!
tweemaalh
tweemaalh 29 februari 2016, 14:17
Yes, een nieuw seizoen voor Death in Paradise! Genieten!
Inna1989
Inna1989 29 februari 2016, 19:33
Mandy,

De foto van Philip Winchester bij het stukje van CLaw die kan ik niet zien, zoals met de telefoon en laptop, ik weet niet of ik de enige ben met dat probleem.

Kan je dat nog verhelpen?

De rest van het weekoverzicht kan ik wel de afbeeldingen en foto's zien.

En de rest goed geschreven.
Mandy1966
Mandy1966 1 maart 2016, 08:45
Hallo Daisy,

Dank je wel.

Ik heb aan Jos gevraagd om het te verhelpen, als het goed is kun je de foto nu wel zien.

Groetjes
Mandy
Inna1989
Inna1989 1 maart 2016, 11:05
Nu kan ik de foto wel zien, bedankt
Log in om een reactie achter te laten