Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 48

Inhoud

  We beginnen deze week meteen met goed nieuws. MijnSerie heeft er een nieuwsberichtschrijver bij. iMikee Mike Vaandering. Dit weekend was Thanksgiving weekend in Amerika dus vele series hebben even een weekje pauze gehad. Maar in december gaan de meeste serie voor langer dan een week met vakantie. Tijd om dan je serie-score bij te werken. Met andere woorden: ‘binge-watchen’ maar. Maar eerst het weekoverzicht van 23 november tot en met 29 november

  Algemeen Serienieuws
  Code Black
  - CBS heeft Code Black, na Limitless en Life in Pieces, ook extra afleveringen gegeven. De medische dramaserie Code Black krijgt in totaal achttien afleveringen in het eerste seizoen.

  Quantico
  - ABC heeft de misdaad thriller Quantico drie extra afleveringen gegeven. Nu komt het eerste seizoen op 22 afleveringen in totaal, een volledig seizoen dus.

  Zwarte Tulp
  - In het tweede seizoen van de Originele Videoland serie Zwarte Tulp gaan Hadewych Minis (Floor Faber) en Nasrdin Dchar (Deadline) een rol spelen. Het eerste seizoen die nogal wat commotie heeft veroorzaakt onder de Videoland-abonnees is ook op RTL4, gratis, uitgezonden. Terwijl er was beloofd door Videoland dat Zwarte Tulp exclusief te zien zou zijn op Videoland. Bij RTL4 had Zwarte Tulp 1,1 miljoen kijkers gemiddeld. Het tweede seizoen van Zwarte Tulp staat gepland in de eerste helft van 2016 bij Videoland.

  Gecancelde Series
  Divorce
  - Aan wie het echt ligt zullen we wellicht nooit echt weten, maar de Nederlandse serie Divorce stopt na vier seizoenen.

  Vernieuwde Series
  90 Day Fiance
  - TLS geeft de realityserie 90 Day Fiance een vierde seizoen. Het vierde seizoen van de goed bekeken TLC serie 90 Day Fiance staat gepland om in 2016 uitgezonden te worden.

  Dancing with the Stars
  - ABC heeft de celebrities dans-competitie Dancing with the Stars vernieuwd met een 22ste seizoen. De final van seizoen 21 was op 24 november 2015 en de eerste aflevering van seizoen 22 zal op maandag 21 maart 2016 om 20.00 van start gaan.

  Fargo
  - Nou, oké dan, de zwarte misdaad komedie krijgt een derde seizoen en een nieuw verhaal.

  Finding Bigfoot
  - Na zeven seizoenen hebben ze Bigfoot nog steeds niet gevonden. Maar de Bigfoot Field Research Organization krijgt nog een seizoen de kans om het grote mysterie op te lossen. Finding Bigfoot is vernieuwd met een achtste seizoen. Een exacte datum is nog niet gegeven maar het zal ergens vanaf half januari 2016 worden uitgezonden.

  Girl Meets World
  - De komedieserie van Disney Channel, Girl Meets World is vernieuwd met een derde seizoen. De productie van het derde seizoen van Girl Meets World begint in januari 2016 om in de lente van 2016 uitgezonden te worden bij Disney Channel.

  Major Crimes
  - Hoeveel afleveringen het vijfde seizoen zal krijgen is niet bekend gemaakt, al is de verwachting vijftien. Maar TNT heeft wel de spin-off van The Closer, Major Crimes een vijfde seizoen gegeven. Het vijfde seizoen van de misdaadserie Major Crimes zal in 2016 van start gaan.

  Say Yes To The Dress Atlanta
  - TLC heeft de fan favoriet Say Yes To The Dress Atlanta vernieuwd met een negende seizoen. Op vrijdag 1 januari 2016 zal Say Yes To The Dress Atlanta terugkeren bij TLC.

  The Voice (UK)
  - The Voice (UK) mag dan misschien gecanceld zijn door BBC One maar ITV heeft het programma overgenomen en heeft de zangcompetitie direct vernieuwd met maar liefst drie seizoenen. ITV heeft een driejarige deal gesloten met Talpa Global en het volgende seizoen zal in 2017 van start gaan bij ITV.

  Nieuwe Series
  Bastards
  - HBO is bezig met het ontwikkelen van een gitzwarte komische thriller Bastards. Bastards zal een remake worden van de Israëlische serie Nevelot. Bastards volgt twee Vietnam-veteranen die verblijven in Miami en het niet erg op hebben met de jeugd van tegenwoordig. Als ze deze jeugd aanpakken leidt dat tot iets wat de twee nooit hadden kunnen voorzien. Theaterschrijver Branden Jaconbs Jenkins zal het script schrijven van de pilot-aflevering en Alan Poul neemt de regie voor zijn rekening. Jenkins, Poul, Doug Robinson, Mirit Toovi, Yoran Mokady en Hadas Mozes Lichtenstein zullen fungeren als uitvoerend producenten van Bastards.

  Lost in Space
  - Netflix heeft de biedingsoorlog gewonnen om de serie uit 1965 Lost in Space opnieuw leven in te mogen blazen. Vanaf 1965 zijn er drie seizoenen gemaakt met een totaal van 83 afleveringen. Lost in Space draaide om de intergalactische avonturen van de familie Robinson. Zij werden aan boord van de Jupiter 2 op een kolonisatiemissie gestuurd. De achterbakse Dr. Zachary Smith saboteert hun schip echter, waarop de familie in de ruimte strandt. Matt Sazama en Burk Sharpless zijn de producenten. Neil Marshall (The Descent) regiseert de afleveringen en hij wordt bijgestaan door producenten Kevin Burns en Marc Helwig.

  Taboo
  - De nieuwe BBC One en FX miniserie Taboo, gebaseerd op een verhaal van Tom en Chips Hardy heeft een cast. De opnames voor de groots opgezette serie zijn deze week van start gegaan. Naast Tom Hardy (Peaky Blinders), die de hoofdrol speelt, spelen ook de volgende acteurs; Michael Kelly (House of Cards), Jonathan Pryce (Wolf Hall) en Oonah Chaplin (The Crimson Field). Taboo gaat over James Keziah Delaney (Hardy), een man die in 1814 terugkeert naar Londen na tien jaar in Afrika te hebben doorgebracht en erachter komt dat zijn vader een mysterieuze nalatenschap voor hem heeft.

  Algemeen Nieuws
  NPO1
  - NPO1 gaat in januari 2016 de programmering omgooien. Van Wie is de Mol? is al bekend dat die naar de zaterdagavond is verhuisd, maar ook Maestro verhuist en wel naar de zondag. En het consumentenprogramma met Astrid Joosten, Kanniewaarzijn verhuist naar de dinsdagavond. Hello Goodbye, die al meerder keren een andere avond heeft gekregen gaat vanaf januari naar de vrijdagavond.

  RTL
  - Niet alleen NPO1 gooit zijn programmering om. Ook RTL zal in 2016 wijzigingen doorvoeren. De maandagavond crimeavond zal bij RTL4 verdwijnen. In december zal de allerlaatste aflevering van CSI: Crime Scene Investigation worden uitgezonden bij RTL4 en daarna zullen The Blacklist en Unforgettable verhuizen naar RTL5. Vanaf maandag 4 januari zal RTL5 The Blacklist om 20.30, Unforgettable om 21.30 en herhalingen van CSI: Crime Scene Investigation om 22.30 gaan uitzenden. Op RTL4 zal op de maandagavond de BN’er-show Zeesterren worden uitgezonden.

  Columns
  Bijrollen vaak leuker dan de hoofdrol?
  - Zijn bijrollen en/of sidekicks nou leuker dan de hoofdrolspeler? Klik hier om de column te lezen.

  Kijktip
  - De kijktip van week 48 was die van het vierde seizoen van Unforgettable de KIJKTIP die op 27 november 2015 van start ging bij A&E.

  Datums
  Heer & Meester
  - Het tweede seizoen van de detectiveserie van Omroep MAX, Heer & Meester gaat op 28 januari 2016 om 20.30 uur van start op NPO1.

  Luther
  - Idris Elba als Luther, de bijna geniale detective wiens briljante geest hem niet altijd kan redden van zijn gevaarlijke gewelddadige passies, keert nog één maal terug naar Londen. Op 15 december 2015 zendt de BBC een dubbele aflevering uit van wat het laatste seizoen van Luther wordt genoemd. Zie de trailer hieronder:


  Freeform (ABC Family)
  - Deze week maakte Freeform zijn winterschema bekent, klik hier om het schema te bekijken.

  Scream Queens
  - Omdat Empire een paar maanden met vakantie gaat na 8 december zal de plek van de dramaserie ingenomen worden door Scream Queens. Vanaf 15 december 2015 zal de horrorserie Scream Queens te zien zijn op FOX Nederland.

  The CW
  The CW heeft wat om gegooid in hun schema en heeft ook meerdere afleveringen besteld van twee serie. Klik hier om te lezen wat The CW heeft aangekondigd.

  The Magicians
  - De nieuwe fantasieserie van Syfy, gebaseerd op de boeken van Lev Grossman, The Magicians gaat op 25 januari 2016 in première. Op de premièreavond zullen twee afleveringen worden uitgezonden. The Magicians volgt Quentin Coldwater (Jason Ralph, Aquarius) die als briljante eindejaarstudent gaat studeren bij Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in Upstate New York die gespecialiseerd is in magie.

  Kijkcijfers
  Week 47
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 16 november tot en met 22 november.

  MijnSerie
  Serie toevoegen
  - En weer heeft MijnSerie er een gebruiksvriendelijke feature bij, zelf series toevoegen. Uiteraard zitten daar wel wat makkelijk te volgen voorwaarden aan vast. Lees er hier alles over.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Netflix wordt steeds populairder in Nederland. De app van de streamingdienst is inmiddels al op 1,7 miljoen smartphones gedownload. Volgens Telecompaper, een marktonderzoeker, is alleen de video-app van Youtube nog populairder dan Netflix, ruim 6 miljoen mensen hebben de Youtube-app op hun telefoon staan. Dit zijn er zoveel omdat deze app standaard geïnstalleerd is op bijna alle toestellen met besturingssysteem Android. Al bijna twee jaar is Netflix beschikbaar in Nederland, maar niet iedereen die de Netflix app op zijn telefoon heeft staan gebruikt hem ook. Eén op de vijf gebruikers heeft aangegeven bijna nooit van de app gebruik te maken.

  Nominaties en Prijzen
  Ramses
  - Maarten Heijmans die Ramses Shaffy vertolkt in de AVRO serie Ramses mocht de Internationale Emmy Award voor Beste Acteur mee naar huis nemen.

  Overlijdensberichten
  David Canary
  - Op 16 november is All My Children acteur David Canary op 77-jarige leeftijd overleden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Deze week geen prijsvragen.

  Antwoorden prijsvragen week 47
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Bluf
  Vraag: Wat is het eerste wat Philip met zijn geld deed toen hij voor het eerst een pokertoernooi won in seizoen 1?
  Antwoord: Hij kocht een appartement in Amsterdam

  *Bureau Raampoort
  Vraag: Op welke Nederlandse detective boekenreeks is Bureau Raampoort gebaseerd?
  Antwoord: Baantjer & De Waal

  *Dallas (2012)
  Vraag: Welke acteur overleed tijdens het filmen van seizoen 2 van Dallas?
  Antwoord: Larry Hagman

  * Overspel
  Vraag: Welke acteur/actrice is nog nooit genomineerd geweest voor een prijs voor zijn/haar rol in de serie Overspel?
  Antwoord: Sylvia Hoeks

  * The Big Bang Theory
  Vraag: Welke uitspraak over The Big Bang Theory is niet waar?
  Antwoord: Sheldon klopt, voordat hij binnenkomt, altijd drie keer op Penny’s deur, terwijl hij drie keer haar naam uitspreekt. (Hij heeft tijdens s01e05 niet geklopt, alleen haar naam 3x uitgesproken)

  * The Mentalist
  Vraag: Welke serie moordenaar was verantwoordelijk voor het vermoorden van Patrick Jane's vrouw en dochter?
  Antwoord: Red John

  * The Red Road
  Vraag: Van welke andere serie is Jason Momoa (speelt Phillip Kopus in The Red Road) nog meer bekend?
  Antwoord: Game of Thrones

  * Turn
  Vraag: Op welke boek is de serie Turn losjes gebaseerd?
  Antwoord: Washington’s Spies

  * We Bare Bears
  Vraag: Welke beer houdt van salsa dansen, kan vloeiend Koreaans spreken en kan goed koken?
  Antwoord: Ice Bear

  * Wolf Hall
  Vraag: Hoe veel acteurs die in Wolf Hall spelen, spelen ook in de serie Game of Thrones?
  Antwoord: Acht

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Wil jij net als Mike ook nieuwsberichten schrijven voor MijnSerie? Stuur een e-mail, je bent van harte welkom. Voor nu wens ik iedereen een heerlijke Sinterklaasavond, ik hoop dat je veel cadeautjes zal krijgen. Mocht je niets met de oude baas en zijn al dan niet zwart geschminkte logistiek- en inpakmedewerkers hebben wens ik je toch een hele fijne week met veel serie kijkplezier. Tot volgende week.

  Met overzichtelijke Sintgroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_anonymous
  13 Jan 2016 15:23 -
  erg blij met de info over code black
  Reageer

  Laatste nieuws

  Er komt een griezelige herfst aan - de I Know What You Did Last Summer trailer is nu te bekijken!
  Vandaag, 14:02
  1
  Naast de hoofdrol als Rivers, zal Hahn uitvoerend produceren. The Comeback Girl zal geregisseerd en uitvoerend worden geproduceerd door Greg Berlanti en Cosmo Carlson zal schrijven en uitvoerend produceren.
  Vandaag, 13:10
  Sean Bean en Nicola Walker spelen de hoofdrol in Stefan Golaszewski-drama Marriage.
  Vandaag, 13:02
  Netflix heeft een serieorder overhandigd aan een vierdelige, gelimiteerde seriebewerking van Anthony Doerr's Pulitzer Prize-winnende bestseller All the Light We Cannot See van Shawn Levy en Steven Knight.
  Vandaag, 12:00
  Na een verhitte biedingsstrijd heeft Hulu de drama Black Cake, van Women of the Movement-maker Marissa Jo Cerar, Oprah Winfrey 's Harpo Films en Aaron Kaplan 's Kapital Entertainment binnengehaald.
  Vandaag, 12:00
  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
  Vandaag, 11:03