Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Emmy voor Maarten Heijmans uit Ramses

De televisieserie Ramses, over het leven van Ramses Shaffy, doet het heel goed. De AVRO heeft de vierdelige miniserie vanaf 11 januari 2014 uitgezonden en het blijft maar prijzen regenen. De serie heeft inmiddels al een Gouden Kalf, een Nipkowschijf en een Prix Europa gewonnen en daar komt nu een Emmy bij. Acteur Maarten Heijmans, die de jonge Ramses Shaffy vertolkt in de serie, mocht 24 november 2015 de Internationale Emmy in ontvangst nemen voor beste acteur. Zie de twitter berichten hieronder:


Heijmans: “Krankzinnig, dit had ik echt niet verwacht. Het voelt niet helemaal echt. Alsof ik op de kermis in de schiettent een nep-Emmy heb gewonnen.” Ramses-regisseur Michiel van Erp is apetrots: “Heijmans heeft de rol met verve vervuld.”

Ramses de serie gaat over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Van begin jaren ’60 tot eind jaren ’70. Het zijn de jaren waarin Ramses de lieveling wordt van het Nederlandse toneel, Shaffy Chantant opricht en een nationale held wordt. Maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat. En het zijn de jaren dat er veel in Amsterdam veranderde. De opkomst van de flower power, de vrije seks, de drugs en een veranderende moraal na de brave jaren ‘50.

Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Ramses