Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2018 - Meest teleurstellende serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie teleurstellende. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Een van de leukste nominaties van deze verkiezing is ongetwijfeld deze. Vooral de wetenschap dat er bij de genomineerden series tussen zitten die voor hetzelfde geld bovenaan kunnen staan bij de beste series. Voor heel wat lopende series hebben de kijkers blijkbaar te hoge verwachtingen maar toch blijven ze kijken. Neem nu een van de grootste seriehits van de afgelopen jaren The Walking Dead. De voorbije jaren steevast opgenomen in dit lijstje maar toch blijft de serie overeind en blijft iedereen kijken. Zo slecht kan het dan toch niet zijn, of toch? Toch zullen de wandelende doden weer goed scoren in deze lijst hoewel mijn inziens het gros van de rest van deze lijst gevuld is met series die er slechter aan toe zijn.

The X Files zijn echt wel helemaal uitgemolken en de nieuwe MacGyver (2016) komt nog niet aan de knieën van de oude. De nieuwe opzet in het zevende seizoen van Once Upon a Time zorgde voor een seizoen te veel en de Grey’s Anatomy spin-off Station 19 verzandt al gauw in herkauwde koek. Dat de HBO-series Succession en Barry deze lijst halen is ook niet vreemd. De betere televisieserie is niet voor iedereen weggelegd en de hoogdravendheid doet de modale kijker afhaken. 13 Reasons Why komt hier terecht door het onderwerp dat aangehaald wordt. Tot slot wist ook Nederland twee series in deze lijst te krijgen met de miskleunen Zuidas en Exportbaby. Twee series met potentieel dat niet uitgebuit werd door de makers. Een gemiste kans noemt men dat.

13 Reasons WhyDertien redenen om zelfmoord te plegen. Dat is de rode draad voor deze controversiële serie die de gemoederen beroerde. Is het wel slim om zo’n reeks te maken? Commercieel gezien werd het een succes en er volgde zelfs een tweede seizoen. Waarom dat mag Joost weten, want dertien + dertien is zesentwintig en ik wil echt geen 26 redenen weten om mezelf naar het hiernamaals te helpen.
Lees de recensies die geschreven zijn over 13 Reasons Why.

BarryBarry is een huurmoordenaar die een probleem krijgt met zijn geweten. Dit tragisch drama herbergt ook heel wat komische elementen en is duidelijk gericht op de kijker die graag een meerwaarde in zijn series heeft. Alleen zijn die in de minderheid en heeft de modale kijker die van ontspannende televisie houdt hier geen echte boodschap aan.
Lees de recensies die geschreven zijn over Barry.

ExportbabyEen fantastisch gegeven voor een miniserie, maar erbarmelijk gebracht. Exportbaby is gebaseerd op een waargebeurd verhaal maar de acteurs weten op geen enkel moment het beklijvende gebeuren over te brengen. Het lijkt wel of ze naast het verhaal staan en als robots hun personage spelen. Hier zat veel meer in.
Lees de recensies die geschreven zijn over Exportbaby.

MacGyver (2016)Een remake van een oude serie die voor het jonge publiek misschien een openbaring is maar voor de oudjes onder ons is deze nieuwe MacGyver maar een schim van zijn voorganger. De moderne middelen die deze klusjesman van de overheid tot zijn beschikking heeft lijken op niets op de basisingrediënten waarvan de oude MacGyver zich bediende om uit de penarie te geraken.
Lees de recensies die geschreven zijn over MacGyver.

Once Upon a TimeEen van de kijkhits van de voorbije jaren die, nadat enkele belangrijke personages lieten weten een zevende seizoen niet te zien zitten, toch in schoonheid beëindigd werd. Dat was echter buiten de makers van de show gerekend die absoluut een zevende seizoen wilden maken. Een aantal van de overgebleven personages werden in een moderne setting gezet en de magie van zes seizoenen verdween als sneeuw voor de zon. Geen seizoen acht dus maar we hadden liever een jaar geleden geschreven dat er geen zevende seizoen kwam.
Lees de recensies die geschreven zijn over Once Upon a Time.

Station 19Grey’s Anatomy mag dan al vijftien seizoenen ver zijn, het wil niet zeggen dat afgeleide producten dezelfde weg op zullen gaan. Een veelbelovend begin van Station 19 werd al vlug een routineuze klus voor een brandweerkorps dat met haken en ogen aan elkaar blijkt te hangen. De intriges die in Grey’s Anatomy voor vuurwerk zorgen doen dat bij Station 19 absoluut niet.
Lees de recensies die geschreven zijn over Station 19.

SuccessionVerhaal over een succesrijke familie waarvan de vader een beroerte krijgt en de kinderen de zaak willen overnemen. Cliché tot en met en toch blijven seriemakers dit gegeven veelvuldig te gebruiken als insteek van een serie. Hoogdravende conversaties kunnen dan aanvankelijk de serie nog wel naar een hoger niveau tillen maar uiteindelijk wordt de brave seriekijker al dat intelligent gebazel kotsbeu.
Lees de recensies die geschreven zijn over Succession.

The Walking DeadHet epos over de wandelende doden is inmiddels halverwege het negende seizoen. Seizoen acht mocht dan heel wat controverse oproepen bij de fans door zijn opbouw, toch kwam er eindelijk een eind aan de strijd tussen Rick en Negan. Als dan in het negende seizoen Rick al dan niet tijdelijk verdwijnt uit het verhaal blijkt de spanning plots terug te zijn. Gelukkig moeten wij niet oordelen of dit nu als subliem bestempeld mag worden of als een teleurstelling
Lees de recensies die geschreven zijn over The Walking Dead.

The X FilesHet terughalen van een van de kaskrakers uit de jaren negentig leek aanvankelijk een schot in de roos te worden. Toch was het in seizoen tien al duidelijk geworden dat de mayonaise tussen Scully en Mulder na al die jaren niet echt meer plakte. Daar komt in het elfde seizoen niet echt verandering in en het lijkt ons dus beter om het duo gewoon voor eens en altijd te begraven.
Lees de recensies die geschreven zijn over The X-Files.

ZuidasNederlandse advocatenserie die op geen enkel moment een degelijk niveau haalt. De acteurs kunnen niet overtuigen. De plots schreeuwen amper om aandacht en de conversaties zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Zuidas lijkt wel geschreven te zijn tussen de soep en de patatten (aardappelen). Hopelijk is er niemand die er over denkt dit gedrocht een tweede seizoen te geven.
Lees de recensies die geschreven zijn over Zuidas.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_tweemaalh
04 jan 2019 14:40 -
Ik ga denk ik voor een wildcard voor Hard Sun. Ik verwachtte een explosieve psychologische thriller in de trant van Luther, maar het was een vrij oppervlakkige standaardpolitieserie in een apocalyptisch jasje. The Walking Dead viel me dit jaar eigenlijk best wel mee. Met het negende seizoen gaat alles weer een beetje de goede kant op.
Reageer
avatar_Oelypessy
08 jan 2019 10:48
Helemaal mee eens, alleen vindt ik dat ze na dit seizoen moeten stoppen of na dit seizoen een seizoen in elkaar fratsen met een spectaculair eind/slot. The Walking Dead kan gewoon niet meer.... Teveel uitgemolken zeg maar...
Reageer
avatar_anonymous
04 jan 2019 14:58 -
Wildcard voor mij. Doctor Who met afstand.
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
04 jan 2019 15:48 -
Ik vind zelf 13 reasons why en Once Upon A Time niet in dit rijtje passen. Bij beiden snap ik dat er een teleurstelling was bij het laatste seizoen, maar om ze direct om te roepen tot meest teleurstellende series vind ik een beetje te ver gaan, vooral omdat de andere seizoenen van once upon a time wel gewoon goed zijn
Reageer
avatar_Sproet2jes
04 jan 2019 15:58
Bijgewerkt op: 04 jan 2019 23:56
Ja Once Upon A Time had beter kunnen stoppen na het 6de seizoen, nu blijf je met vervelende nasmaak zitten, terwijl dat absoluut niet had gehoeven . Vond t voor de rest namelijk een superr serie. ;0)
Reageer
avatar_DAVE2804
04 jan 2019 18:35 - 04 jan 2019 18:36
Once Upon a Time had na vier seizoenen wel mogen stoppen. De eerste paar seizoenen waren leuk, vooral in het begin toen je nog kon raden wie nu precies welk sprookjesfiguur was in Storybrooke. Op een gegeven moment hadden ze zo'n beetje elk Disney-sprookjesfiguur wel gehad en zelfs figuren als Dr. Jeckyll & Mr. Hyde en weet ik wat nog meer. Toen werd het steeds minder en minder. Ben blij dat ikzelf na het zesde seizoen de handdoek in de ring heb gegooid en het zevende seizoen aan me voorbij heb laten gaan. Omdat de eerste paar seizoenen wel leuk waren stem ik niet op Once Upon a Time, maar kies ik voor Exportbaby. Een mini-serie die op zich een heel interessant, en ook best schokkend verhaal te vertellen had, maar waarin met name de oudere, professionelere acteurs mij nergens overtuigenden.
Reageer
avatar_sarlottje
04 jan 2019 18:38 -
Omdat ik MacGyver alleen maar ken als de remake, vind ik het geen teleurstellende serie! Ik vind Supergirl aan de andere kant dan weer wel tegenvallen!
Reageer
avatar_Lyannah
04 jan 2019 19:00 -
een wild card voor Charmed!
Reageer
avatar_xlucasverbunt
04 jan 2019 19:19 -
Voor mij was seizoen 5 van The Originals erg teleurstellend!
Reageer
avatar_renzoroy
04 jan 2019 20:01 -
Haha, die omschrijving bij 13 reasons why.... De schrijver daarvan heeft het niet helemaal goed begrepen geloof ik. Het zijn 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd. Zoals het hier geschreven staat is het net of ze 13 voorbeeld redenen noemen voor de kijker om er een einde aan te maken. Barry was trouwens ook totaal niet teleurstellend, dit artikel daarentegen.... ;)
Reageer

Laatste nieuws

Het vijfde seizoen van This Is Us krijgt twee afleveringen minder dan verwacht. Naar verluidt is het een corona gerelateerd besluit. Eind mei vindt de seizoensfinale plaats.
Vandaag, 13:00
Apple TV+ heeft de premièredatum van het tweede seizoen van Ted Lasso bekend gemaakt, daarnaast is er een teaser uitgebracht van het nieuwe seizoen.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De productie van de tweede Downton Abbey film is al van start. De film, waarin de originele cast zal terugkeren, wordt eind dit jaar verwacht.
Gisteren, 16:00
2
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Huss. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
Gisteren, 14:00
3