Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Barry - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 30 Maart 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Barry - Eerste aflevering

Barry Berkman is een ex-marinier die nu aan de kost komt als huurmoordenaar. Zijn compagnon, Fuches, stuurt hem naar Los Angeles om daar een opdracht voor de Tsjetsjeense maffia te vervullen. Een van de kopstukken wil dat de minnaar van zijn vrouw een kopje kleiner gemaakt worden.

Wanneer Barry het slachtoffer volgt, komt hij terecht in een acteerles. Zonder dat hij de intentie heeft wordt hij gekoppeld aan zijn slachtoffer om een auditie te doen. Barry is echter zo onder de indruk van de acteerles dat hij begint te twijfelen aan zijn job.

Meer gaan we hier niet over vertellen zodat jullie als kijker nog een beetje plezier hebben aan deze eerste aflevering van deze nieuwe HBO-reeks. Bill Hader (Saturday Night Live), die zowel de maker van de serie is als het hoofdpersonage invult zorgt voor een vermakelijke invulling van de killer. Barry komt over als een simpele ziel die niet echt weet hoe hij zijn leven verder moet invullen na zijn terugkomst uit Afghanistan. De voor hem door Fuches gecreëerde job als huurmoordenaar zorgde er een tijdje voor dat hij de opgelopen trauma’s kan verwerken. Hader weet die rol perfect in te vullen.

Het plot van deze donkere komedie kan nog alle richtingen uitgaan.

Stephen Root (Boardwalk Empire) die gestalte geeft als de zakelijke kant van het beroep van Barry is uit ander hout gesneden. Hij regelt de jobs voor Barry en stuurt hem ook aan. Langs de andere kant is hij ook de man waar Barry terecht kan met zijn bekommernissen. Fuches tracht er echter wel voor te zorgen dat Berkman vooral oog heeft voor zijn werk, ook als hij merkt dat Barry een andere richting uit wil met zijn leven.

Een paar personages waarvan we nu al voelen dat zij zeer belangrijk gaan worden voor Barry zijn Gene Cousineau (Henry Winkler, Happy Days) die de acteerlessen geeft en de medestudente Sally Reed (Sarah Goldberg, Hindsight). Hoe die twee verder ingepast zullen worden in de volgende zeven afleveringen zullen we pas later te weten komen.

Barry
© HBO


Een ding is wel zeker, het plot van deze donkere komedie kan nog alle richtingen uitgaan maar wat ze ons het eerste half uurtje voorschotelden was alvast meer dan voldoende om uit te kijken naar het vervolg.
Volg Barry
Vorige aflevering
wow
wow
04x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Barry