Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het Jaar 2023 - Beste mini/anthologieserie

Serie van het Jaar 2023 - Beste mini/anthologieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2023 en behandelt de categorie mini/anthologie. Van dinsdag 2 januari tot en met zondag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Miniseries zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Vroeger bestond een miniserie uit x aantal afleveringen en dan was de kous af. Heden ten dage breit men aan succesvolle miniseries nieuwe seizoenen die hetzelfde onderwerp aansnijden maar een volledig nieuw verhaal vertellen met veelal ook een andere cast. Ook dit jaar zitten er in deze lijst met nominaties een aantal series die ook in het verleden een gooi deden naar een nominatie voor de beste mini/anthologieserie van het jaar.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste mini/anthologieserie uit 2023;

All the Light We Cannot See


All the Light We Cannot See
All the Light We Cannot See is het verhaal van Marie-Laure, een blinde tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wiens paden elkaar kruisen in bezet Frankrijk terwijl ze beiden proberen de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog te overleven.
Lees de recensies die geschreven zijn over All the Light we Cannot See.

American Horror Stories


American Horror Stories
De nieuwe anthologie-serie van Ryan Murphy is American Horror Stories. Deze spin-off van American Horror Story heeft de bijzonderheid om voor elke aflevering een ander verhaal voor te stellen in plaats van elk seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over American Horror Stories.

Beef


Beef
Een incident van verkeersagressie blijft in Beef rondspoken in de hoofden van enkele betrokkenen en zorgt voor een intens beleving van de hoofdpersonages.
Lees de recensies die geschreven zijn over Beef.

Black Mirror


Black Mirror
Black Mirror is een anthologieserie die ondertussen al toe is aan het zesde seizoen. Dat de makers hiervoor meer dan tien jaar nodig hadden, doet niet af aan de sterkte van deze serie die de mosterd haalt uit de moderne wereld en de ontdekkingen van de voorbije jaren. In Black Mirror worden ze op sublieme wijze op de korrel genomen en in vraag gesteld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Black Mirror.

Bodies (2023)


Bodies (2023)
Vier rechercheurs, die in vier verschillende tijdperken leven, vinden in Bodies (2023) het lichaam van hetzelfde moordslachtoffer in het Londense Whitechapel. Ze komen er al snel achter dat hun onderzoeken hen centraal stellen in een mysterieuze samenzwering die meer dan 150 jaar bestrijkt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bodies (2023).

Hijack


Hijack
Hijack is een spannende thriller die in realtime wordt verteld over de reis van een gekaapt vliegtuig terwijl het in een zeven uur durende vlucht naar Londen reist en de autoriteiten op de grond naar antwoorden zoeken.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hijack.

Painkiller


Painkiller
Gebaseerd op het New Yorker-artikel 'The Family That Built an Empire of Pain' van Patrick Radden Kefo en Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America's Opioid Epidemic door Barry Meier, zal Painkiller een eye-opening ervaring zijn die de oorsprong van de voortdurende opioïde crisis in de VS in detail beschrijft.
Lees de recensies die geschreven zijn over Painkiller.

The Crowded Room


The Crowded Room
The Crowded Room is een aangrijpende anthologieserie die ware en inspirerende verhalen onderzoekt van personages die worstelen met een psychische aandoening en hoe ze daar mee omgaan.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Crowded Room.

The Fall of the House of Usher


The Fall of the House of Usher
De meedogenloze broers en zussen Roderick en Madeline Usher hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium van rijkdom, privileges en macht. Maar geheimen uit het verleden komen in The Fall of the House of Usher aan het licht wanneer de erfgenamen van de Usher-dynastie beginnen te sterven door toedoen van een mysterieuze vrouw uit hun jeugd.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Fall of the House of Usher.

Time


Time
Time verkent het leven in het moderne Britse strafsysteem door de ogen van verschillende personages. In tegenstelling tot het eerste seizoen, speelt Time zich deze keer af in een vrouwengevangenis. De nadruk ligt dan ook bij de problemen die vrouwen in gevangenschap hebben en die zijn totaal anders dan de problemen die mannen ondervinden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Time.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (8)

tweemaalh
tweemaalh 29 december 2023, 16:03
Bodies is een hele gave serie, maar Time springt er in dit lijstje echt bovenuit
Frodootje
Frodootje 29 december 2023, 23:13
Helemaal mee eens!
Travelgirl
Travelgirl 29 december 2023, 16:28
Heb maar 2 gezien en de anderen staan nog op mijn lijstje. Dus in januari maar een paar kijken om meer keuze te hebben.
DAVE2804
DAVE2804 29 december 2023, 17:54
Ik heb vele goede miniseries gekeken het afgelopen jaar ... maar die waren voornamelijk van vóór 2023 (Black Bird, I Know This Much Is True, The Staircase, Five Days at Memorial en Escape at Dannenora). Van bovenstaande genomineerden vond ik niet alles even interessant of goed uitgewerkt. Painkiller heb ik overgeslagen, dat deed me teveel denken aan het uitstekende Dopesick, Beef was te langdradig en met Black Mirror ben ik na dit seizoen ook wel klaar. Het wordt dus Hijack of The Crowded Room. En dan moet ik bekennen dat Hijack heerlijk op-het-puntje-van-je-stoel spannend en bingewatcherig (is dat een woord?) was, dus mijn stem gaat naar Hijack.
BlackBiker
BlackBiker 29 december 2023, 18:55
Dit wordt nog een lastige keuze tussen Bodies en The Fall of the House of Usher. Bodies vond ik een heel origineel en goed uitgewerkt verhaal. Usher was een interessante nieuwe moderne take op een oud verhaal van Edgar Allan Poe.
De andere series heb ik niet gezien. Die trokken me niet echt of ik ben er domweg nog niet aan toegekomen.
.
Overigens past Fargo dan ook wel in dit rijtje. Het lopende seizoen 5 is wat mij betreft een goede revanche op het redelijk mislukte seizoen 4. Maar misschien staat het volgend jaar wel in deze lijst. Moet kunnen, hij wordt nu nog uitgezonden ;-)
JanWillemK
JanWillemK 29 december 2023, 19:45
Ik heb alleen Beef en Hijack gezien van dit lijstje maar beide waren niet goed genoeg om deze prijs te winnen. Class of '09 daarentegen vond ik veel beter. Daar gaat mijn stem dan ook naartoe.
JanWillemK
JanWillemK 29 december 2023, 19:47
* wildcard stem
Futsudo
Futsudo 29 december 2023, 20:10
Ik heb genoten van Bodies maar voor mij net niet de winnaar in deze categorie. Mijn stem gaat naar The Fall of the House of Usher.
Log in om een reactie achter te laten