Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2022 - De meest teleurstellende serie

Serie van het jaar 2022 - De meest teleurstellende serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2022 en behandelt de categorie teleurstellende serie. Van maandag 2 januari tot en met zondag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Het aanbod aan series is elk jaar zo groot dat het steeds weer moeilijk kiezen is om de juiste tien genomineerden er uit te halen. Gelukkig kunnen de lezers deels mee bepalen welke series zij zouden nomineren zodat we bij MijnSerie toch een mooi divers lijstje kunnen voorschotelen.

In het geval van de meest teleurstellende series van het bijna afgelopen jaar, kom ik tot de vaststelling dat ik ontsnapt ben aan enkele miskleunen. Van de tien genomineerden heb ik er, gelukkig misschien, maar twee gezien. Eentje (FOMO) omdat ik die ging bespreken en eentje (House of the Dragon) omdat ik grote fan ben van de schrijfsels van George Martin.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2022;

A Discovery of Witches


A Discovery of Witches
A Discovery of Witches is gebaseerd op de boeken Deborah Harkness: Diana Bishop, historica en heks, verkrijgt toegang tot het boek 'Ashmole 782'. Hierin staan bijzondere mysteries die ze op moet lossen. Ze krijgt hulp van de enigmatische en charismatische Matthew Clairmont. Hij blijkt een vampier te zijn en Diana weet; heksen mogen vampiers niet vertrouwen. Met seizoen drie was men toe aan ook het laatste boek van Harkness en werd de serie ook afgesloten. Wie de serie volgde merkte in seizoen twee al dat A Discovery of Witches het niveau van de eerste jaargang niet kon aanhouden. Seizoen drie blijkt die neerwaartse trend verder te zetten zodat deze serie één van de genomineerden werd voor de meest teleurstellende serie van 2022.
Lees de recensies die geschreven zijn over A Discovery of Witches.

The Book of Boba Fett


The Book of Boba Fett
Boba Fett is een personage uit het Star Wars universum dat een eigen serie kreeg. Sinds de komst van Disney+ worden we overstelpt met series uit de Star Wars wereld. Goed voor de die-hardfans die daardoor verleidt worden om toch maar een abonnement te nemen op de streamingdienst. Boba Fett mag dan misschien wel zijn fans hebben bij de Star wars adepten als randfiguur. Eenmaal hij zelf op de voorgrond mag treden in The Book of Boba Fett, blijkt hij toch minder interessant te zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Book of Boba Fett.

Five Live


Five Live
Raar maar waar, Linda de Mol mag bijna zichzelf spelen in deze Nederlandstalige comedyserie en dan komt ze terecht in deze lijst. Jarenlang was zij toch een van de coryfeeën op het Nederlands scherm met fantastische series en shows. Blijkbaar is een goede serie maken over iets wat je je hele leven al doet niet echt makkelijk getuige deze Five Live nominatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Five Live.

FOMO


FOMO
De horrorserie FOMO, voorafgegaan door de gelijknamige film, brengt een aantal influencers samen in een realityserie. Daar worden ze geterroriseerd door een sadistische moordenaar. Hollywood-achtige splatter horror die doet denken aan de Saw filmreeks en die eerder op de lachspieren werkt dan angst opwekt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Fomo.

House of the Dragon


House of the Dragon
Ik begrijp volledig dat deze serie in deze rubriek terecht is gekomen. House of the Dragon komt uit de wereld van Game of Thrones en moet voor HBO het succes van de hoofdreeks verder zetten. Dat dit maar deels gelukt is, is vooral te wijten aan het boek waarop deze serie gebaseerd is. Wie de geschiedenis van de Targyns niet echt kent uit het boek wordt geconfronteerd met een hele reeks tijdsprongen waarbij je je als kijker afvraagt van wat er in de tussentijd gebeurd is. De makers hebben er voor gekozen om het boek te volgen waardoor je het noorden geregeld kwijtraakt als je het boek niet gelezen hebt.
Lees de recensies die geschreven zijn over House of the Dragon.

Inventing Anna


Inventing Anna
Inventing Anna is een waargebeurd verhaal over Anna Delvey, een Duits/Russische influencer op instagram die veel succes had in de New Yorkse society. Anna blijkt echter een oplichtster te zijn. In deze miniserie onderzoekt een journaliste wie Anna in werkelijkheid is.
Lees de recensies die geschreven zijn over Inventing Anna.

Obi-Wan Kenobi


Obi-Wan Kenobi
De tweede serie uit het Star Wars universum dat in deze lijst is terecht gekomen. Het lijkt mij dan ook dat de verantwoordelijke streamingdienst Star Wars wil uitmelken in een zo kort mogelijke tijd. Zelfs de acteurs aantrekken die de gelijknamige rollen speelden in de recente filmafleveringen van Star Wars, heeft niet belet om dit solo verhaal rond Obi-Wan Kenobi te redden van deze bedenkelijke nominatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Obi wan kenobi.

Resident Evil (2022)


Resident Evil (2022)
Het begon allemaal als een game in Japan. Resident Evil veroverde eerst de harten van de gamers en daarna waren de filmliefhebbers aan de beurt. Milla Jovovich werd zowat onsterfelijk met haar rol van Alice in zes van de zeven films in de apocalyptische wereld van Resident Evil waar het T-virus huishoudt en mens en dier langzaam maar zeker uitroeit. Voor Resident Evil (2022) werden nieuwe personages gecreëerd maar de fans gingen duidelijk niet overstag, getuige het beëindigen van de serie na amper één seizoen. Overduidelijk een dik verdiende nominatie voor de meest teleurstellende serie van 2022.
Lees de recensies die geschreven zijn over Resident Evil (2022).

The Lord of the Rings: The Rings of Power


The Lord of the Rings: The Rings of Power
Hoge bomen vangen veel wind. Dat wordt wel duidelijk als je naar dit lijstje kijkt. Heel wat series zijn afgeleid van klassiekers en ook deze negende nominatie is gebaseerd op een klassieker uit de literatuur- en film wereld. The Lord of the Rings: The Rings of Power is een epische fantasyserie die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings afspeelt. De verwachtingen voor deze serie waren hoog gespannen en er werd op geen dollar gekeken om dit epische verhaal tot leven te brengen. Blijkbaar blijkt dat niet voldoende te zijn om Rings of Power deze nominatie te besparen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Lord of the Rings: The Rings of Power.

She-Hulk: Attorney at Law


She-Hulk: Attorney at Law
Nog zo'n universum dat tot treurens aan toe uitgemelkt wordt is de wereld van de Marvel-helden. Soms werkt dat maar veelal krijgt de kijker goedkope actie op zijn boterham die voorspelbaar is en weinig om het lijf heeft. Bij She-Hulk: Attorney at Law trachten de makers het geheel van uit een andere hoek te bekijken met minder actie en meer humor maar dat past dan ook weer niet bij een echte superheld, of in dit geval een superheldin. De makers zullen in elk geval groen lachen als ze deze nominatie vernemen .
Lees de recensies die geschreven zijn over She-Hulk: Attorney at Law.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

JanWillemK
JanWillemK 29 december 2022, 10:34
Ik vind dat House of the Dragon hoort hier absoluut niet tussen hoort te staan, alleen al vanwege het uitmuntende acteerwerk van Paddy Considine en Matt Smith. Aflevering 7 en 8 waren uitstekend.

Resident Evil is voor mij de absolute winnaar, in negatieve zin :P
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 29 december 2022, 12:57
De afbeelding bij a Discovery of witches is niet van die serie maar van een andere en laat die andere serie nu net wél een geweldige zijn ;-)
Mandy1966
Mandy1966 29 december 2022, 13:06
Ik heb de afbeelding gewijzigd, dank je wel voor het doorgeven.
Travelgirl
Travelgirl 29 december 2022, 13:47
Zonder 1 hele aflevering gezien te hebben, Five Live. Alleen al op basis van de teaser zat ik me te ergeren. Wat een bagger!
Hangmat
Hangmat 29 december 2022, 16:36
Ongelofelijk verbaasd dat House of the Dragon hier tussen staat. Wát kunnen smaken verschillen!
BlackBiker
BlackBiker 29 december 2022, 18:59
Veel hiervan ben al niet gaan kijken. Maar de nominatie is wat mij betreft volledig terecht voor de draken en de ringen. Ik heb ze allebei geprobeerd en ben al binnen een paar afleveringen afgehaakt. Saai, niet te volgen en compleet woke met "mensen van kleur" waar je ze echt niet zou verwachten.
Verder heb ik alleen She Hulk gezien. De eerste aflevering, met Bruce Banner, vond ik erg leuk, maar daarna ging het snel bergafwaarts.
Ik beraad me nog, maar neig naar de draak van een serie ;-)

En Hangmat en JanWillem, zo zie je inderdaad hoe smaken kunnen verschillen.
Paddy Considine en Matt Smith waren zeker niet slecht, maar het verhaal kon mij totaal niet boeien. Daarom ben ik niet tot aflevering 7 en 8 gekomen en ik heb eigenlijk ook geen behoefte om dat alsnog te proberen.
JanWillemK
JanWillemK 29 december 2022, 20:56
Het is je vergeven Rob, hahaha.
Als je er maar niet op stemt! (;
Tamino
Tamino 29 december 2022, 22:13
FOMO is in het algemeen slecht maar de film is dan wel net beter als de serie.
anonymous
anonymous 30 december 2022, 02:04
Smaken zullen wel verschillen maar voor mij horen The House of Dragon en The Rings of Power in deze lijst niet thuis.
Futsudo
Futsudo 30 december 2022, 11:32
Voor mij is Obi-Wan Kenobi het meest teleurstellende omdat ik daar veel meer van verwacht had.
TimGo10
TimGo10 30 december 2022, 12:16
De enige plek waar ik ooit iets negatiefs over House of the Dragon heb gehoord is op deze app. Op ALLE andere plekken is iedereen er lovend over. Ik vind het dan ook echt raar dat deze serie hierbij staat, maar smaken zullen wel verschillen. The Rings of Power snap ik daarentegen volledig, dat is de winnaar voor mij
Log in om een reactie achter te laten