Once Upon a Time

8.2 / 10
43 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Once Upon a Time - Complete serie" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 10 december 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Once Upon a Time - Complete serie

Er was eens een duo televisiemakers die op de proppen kwamen met een schitterend idee. Waarom geen serie maken waarin alle beroemde sprookjesfiguren gedropt worden in de hedendaagse wereld. Zo gezegd, zo gedaan en Once Upon A Time was geboren.

© ABC


Vanaf de aanvang ondervonden de scheppers dat er heel wat interesse was in het verhaal van de stadse Emma Swan die in Storybrook verschijnt, een afgesloten stadje dat bewoond wordt door sprookjesfiguren allerhande. Zowel de goede als de slechte creaties van de sprookjesschrijvers woonden in het stadje, waar buiten de burgemeester nog één persoon op de hoogte is van de vloek die op hen rust.

De komst van Emma, die in feite de dochter is van een van de bekendste sprookjesfiguren aller tijden, zorgt er echter voor dat langzaam maar zeker de mensen die Storybrook bewonen, hun echte identiteit achterhalen en zo ook te weten komen dat er een vloek op hun stadje rust.

Die vloek willen de meesten dan ook ongedaan maken. De kijker krijgt te zien hoe alles in het verleden tot stand gekomen is en wordt ook geregeld ondergedompeld in de echte sprookjessfeer. De makers hebben er ook voor gekozen om een groot aantal sprookjes in de serie te integreren en beperkten zich dan ook niet tot de sprookjes van Grimm en Andersen maar brengen ons ook naar het land van Oz of naar Peter Pan en Tinkerbel of wat dachten jullie van Cruella de liefhebster van die gespikkelde honden.

Alleen had de serie meer verdiend dan een einde in mineur.

Al die verhalen samen zorgden er voor dat de makers heel veel diverse verhaallijnen konden lanceren in hun serie. Het siert hen dan ook dat ze er al die tijd in geslaagd zijn om met al die verschillende verhaaltjes geen chaos te veroorzaken bij de kijker. Het geheel blijft steeds makkelijk te volgen en ondanks de soms rare kronkels in de verhalen, die ver van de oorspronkelijke sprookjes staan, is het telkens amusant om elke aflevering te verorberen.

Succesvolle reeksen probeert men heden ten dage zo lang mogelijk te rekken. Jammer genoeg gebeurde dat ook bij Once Upon A Time. Wanneer enkele belangrijke hoofdrolspelers besluiten om het voor bekeken te houden, besluiten de makers een prachtig einde te breien aan het zesde seizoen.

Maar om daarmee dan in schoonheid te eindigen, besloten ze om er toch nog een zevende seizoen aan te breien. Dat zevende seizoen staat ook totaal los van de voorafgaande gebeurtenissen en zal voor vele kijkers een dikke tegenvaller geweest zijn. Hoewel er nog enkele belangrijke figuren opdraven uit de eerste zes seizoenen, is de magie uit die eerste zes seizoenen verdwenen. In principe hadden de makers dit zelf wel kunnen voorspellen want de spin-off Once Upon A Time in Wonderland was ook niet bepaald succes.

© ABC


Toch moeten we besluiten dat Once Upon A Time een van de meest begeerlijke fantasyreeksen was van de laatste jaren, die zowel jong als oud kon bekoren. Alleen had de serie meer verdiend dan een einde in mineur.
Volg Once Upon a Time
Vorige aflevering
Leaving Storybrooke
Leaving Storybrooke
07x22
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5