Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Succession - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 14 juni 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Succession - Eerste aflevering

Nog voordat de eerste aflevering in première ging, werd deze nieuwe serie al verlengd met een tweede seizoen. HBO houdt blijkbaar wel van risico’s want de pilot van Succession, een serie over het leven van een machtige mediafamilie, barst van de clichés.

Logan Roy (Brian Cox, Deadwood) staat aan het hoofd van het vijfde grootste mediabedrijf ter wereld. De pilot speelt zich af op de dag dat de man zijn tachtigste verjaardag viert.

Traditioneel komen dan zijn vier kinderen meevieren en dat is ook nu het geval. Toch heeft het wat voeten in de aarde want zoon Kendall (Jeremy Strong, Masters of Sex) zit volop met de overname van een ander mediabedrijf en de onderhandelingen lopen niet van een leien dakje.

Het zal vooral de voortzetting van het verhaal zijn die zal beslissen of Succession echt een succes in wording is.

Kendall is de gedoodverfde opvolger van Logan en de tachtigste verjaardag van zijn vader lijkt voor hem het moment te zijn dat hij de volledige controle over het bedrijf krijgt. Zijn broers, de flamboyante Roman (Kieran Culkin, Fargo) en de ingetogen Connor (Alan Ruck, The Exorcist) wensen hem dan ook bij aankomst op het familiefeestje succes. Dat doet ook zijn zus Shiv (Sarah Snook, The Beautiful Lie).

Voor de familie aan tafel gaat heeft vader Logan nog een verrassing voor zijn kinderen waarin zijn vrouw Marcia (Hiam Abbass, The State) een belangrijke rol speelt. Logan neemt nog enkele andere beslissingen en daar zijn niet alle kinderen tevreden mee. Aan het eind van de eerste aflevering slaat het noodlot echter toe en weet niemand nog hoe het verder moet met het media-imperium van de familie Roy.

Het verhaal op zich hebben we al meerdere keren zien voorbijkomen op ons televisiescherm en dat zorgt altijd voor heel wat gekibbel tussen familieleden. Dat zal bij Succession ook in de komende afleveringen zo zijn, daar kunnen we ons hoofd op verwedden. De vraag is natuurlijk hoe de makers dit aanpakken want je mag dan wel starten met een cliché zo groot als een villa in Hollywood, de verdere uitwerking wordt dan heel belangrijk.

Succession
© HBO


In die optiek kunnen we weinig voorspellingen doen maar toch zijn we er redelijk gerust over dat Succession net ietsje meer wordt dan het geserveerde dagdagelijkse verhaaltje dat we eerder voorbij zagen komen. In die pilot zit dat ietsje meer alvast in de conversaties tussen de personages maar ook in enkele gebeurtenissen die plaatsvinden. We ontdekken al enkele karaktertrekken van de hoofdpersonages die vuurwerk zullen garanderen in de negen afleveringen die nog zullen volgen. En ook de beslissingen die Logan genomen heeft op zijn verjaardagsfeest zullen nog heel lang blijven nazinderen bij zijn kinderen.

De eerste aflevering van Succession weet, ondanks het openingsverhaal, toch voldoende visjes uit te gooien om de aandacht te houden, hoewel je aan het eind voelt aankomen wat er gaat gebeuren. Het zal vooral de voortzetting van het verhaal zijn die zal beslissen of Succession echt een succes in wording is.
Volg Succession
Vorige aflevering
With Open Eyes
With Open Eyes
04x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_renzoroy
14 jun 2018 10:08 -
1e aflevering werd op 3 juni uitgezonden en de 2e op 10 juni. De serie werd daarna pas door HBO verlengd voor een 2e seizoen op 11 juni. Een risico is het ook niet echt aangezien de serie zeer goed ontvangen wordt door de meeste critici en op Rotten Tomatoes heeft het al een score van 80% gescoord.
Reageer
Succession