Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Sanne_

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 70ste Onbekende Seriekijker is Sanne Cheret (27).

Sanne Cheret


Aantal serie-uren per week: Dat ligt een beetje aan de week en aan het weekend, vooral het weer. Als het slecht weer is kan ik zomaar vijf afleveringen achter elkaar kijken, maar als het mooi weer is kijk ik niets. Gemiddeld denk ik dat ik op tien à twaalf uur series kijken per week zit.
Allereerste serie ooit gezien: Dat is al een tijdje geleden, The Wire. Ik moet bekennen dat als ik het nu weer zou kijken ik het plot niet meer weet. Misschien moet ik dat weer eens doen…
Beste serie ooit: Game of Thrones, de moeder der series. Deze heeft op mijn profiel als enige een 10 en staat al vanaf het begin op mijn favorietenlijst. Ik heb die lijst nu wel iets uitgebreid, je kan natuurlijk niet voor altijd maar één favoriet hebben.
Beste serie op dit moment: Op dit moment ben ik een aantal series aan het kijken, zoals The Crown seizoen twee, dit vind ik een erg goede serie. Vooral het verhaal blijft mij intrigeren en de acteurs zijn uitstekend. Verder heb ik net La Casa de Papel gekeken ((zie mijn recensie), deze vond ik erg goed.
Serie die op de planning staat: The Handmaid's Tale wil ik nog graag kijken, verder Band of Brothers (nooit gezien, sorry) en nog twee Scandinavische series staan op mijn lijstje: Borgen en Those Who Kill.Sanne, haar gebruikersnaam is Sanne_, 5 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Sanne, 27 jaar. Ik ben al langere tijd een fan van series en heb er al een aantal gezien. Mijn MijnSerie accountnaam is Sanne_ , deze heb ik nog niet zo gek lang maar toen ik de oproep zag om recensies te schrijven voor de site heb ik hier direct op gereageerd.”Heb je een persoonlijke Top 5? Zo ja, hoe ziet hij er dan uit?: “Stip op nummer één: Game of Thrones. Daarna in willekeurige volgorde: Breaking Bad, Homeland, The Walking Dead, Forbrydelsen en eigenlijk ook wel Peaky Blinders wat eigenlijk dan nummer zes is. Maar er zijn zoveel goede series!” Wat is de slechtste serie(s) die je ooit hebt gezien?: “Er zijn toch wel een aantal series die in het begin zeer mager tot slecht zijn, denk aan: The 100, Black Sails, Reign (2013) en bijvoorbeeld Spartacus: Blood and Sand/Spartacus: Gods of the Arena. Toch hebben deze series mij aangenaam verrast naarmate de serie zich ontwikkelde. De meeste heb ik dan ook tot de laatste (beschikbare) aflevering gekeken. Ik kan dus niet echt een ‘slechte’ serie aanwijzen.”Welke series volg je op dit moment*?: “Op dit moment ben ik een aantal series aan het kijken, zoals The Crown seizoen 2, het laatste seizoen van Homeland en The Walking Dead. Verder net seizoen twee van La Casa de Papel afgekeken. Daarnaast kijk ik ook nog Fargo en ben ik begonnen aan Top of the Lake. Verder zijn er nog een aantal series waar ik op het nieuwe seizoen wacht zoals: Outlander, Game of Thrones, Prison Break, is al op FOX geweest, maar ik moet wachten tot het op Netflix komt, The 100, Luther, The Bridge (2011) en The Last Kingdom, deze is volgens mij ook al beschikbaar in Amerika, maar ook hiervoor moet ik wachten op Netflix.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?:Game of Thrones en Outlander was ik behoorlijk verslaafd aan. Erg goede en leuke series met een aanstekelijk verhaal. Hier kan ik uren van kijken en vind ik het niet erg om de serie opnieuw te kijken.”In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Je kunt mij paaien voor verschillende genres, ik vind een spannende serie met wat actie of een psychologisch plot vaak erg leuk. Van misdaadseries zoals deze uit Scandinavië komen word ik ook erg blij. En verder wat sciencefiction à la The 100 op zijn tijd vind ik ook wel vermakelijk. Verder vind ik historische series zie zich afspelen in de Romeinse tijd, Middeleeuwen of juist tijdens de Renaissance en in de 20e eeuw erg leuk.”
Emilia Clarke uit Game of Thrones
Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series enzovoort?: “Scandinavische series vind ik erg goed, verder liggen de Amerikaanse of Engelse series voor de hand. Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald land. De Italiaanse Gomorra (2014) en de Spaanse La Casa de Papel vond ik bijvoorbeeld ook erg goed.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Ja, waar zal ik beginnen? Aangezien Game of Thrones de enige serie is met een 10 denk ik dat ik er hier maar eentje (of twee) van moet kiezen, terwijl ik dat niet graag doe. Er zijn zoveel goede acteurs. Wat dacht je van Kit Harington en Emilia Clarke (Jon Snow en Daenerys Targaryen), zij zijn toch wel de uitblinkers.”


Hoe en waar en eventueel met wie kijk je naar series?: ”Series kijk ik altijd thuis, vaak op de televisie. Soms alleen en soms met mijn vriend, hij volgt niet alles wat ik volg.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb een abonnement op Netflix en op HBO, verder kijk ik series ook via de televisie. Bijvoorbeeld Homeland wordt elke week uitgezonden op BNNVARA en The Walking Dead op FOX. Deze neem ik dan op en kijk ik later terug. Ik wacht niet tot een serie alle seizoenen heeft, dit betekent dat ik soms moet wachten op nieuwe afleveringen maar dat vind ik niet erg.”De laatste vraag alweer. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik ben wel een fanatieke seriekijker, maar ik haal bij lange na niet de twintig kijkuren per week wat bijvoorbeeld Esther wel haalt (zie vorige De Onbekende seriekijker). Daarom zou ik mezelf een 7 geven, door MijnSerie kan ik een beetje bijhouden wat ik allemaal kijk en nog moet (af)kijken. Verder vind ik het grappig om te zien hoeveel uur ik dan kijk. Nu ik recensies schrijf voel ik mij wel meer betrokken, ik heb schrijven altijd leuk gevonden (het is ook een deel van mijn werk) dus nu kan ik van mijn hobby mijn werk maken. Professioneel seriekijker, dat klinkt wel leuk.”

Sanne (Sanne_) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 21 juni 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Sanne, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 13 april 2018.

Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_eentje
27 mei 2018 12:42 -
Mooie serie collectie die je kijkt heb er al aantal van gezien en meteeb paar extra op mijn lijsjte
Reageer

Laatste nieuws

Amazon Prime Video werkt aan een spin-off van de Amerikaanse superheldenserie The Boys. De spin-off zal draaien om een school, speciaal voor jonge superhelden.
Gisteren, 16:00
In een nieuwe Marvel-serie van Disney+ zal Samuel L. Jackson weer te zien zijn in de rol van Nick Fury, de rol die hij eerder ook al in de Marvel-films vervulde.
Gisteren, 15:00
Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
Gisteren, 14:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
In oktober 2020 staan er veel nieuwe series op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.
Gisteren, 10:00
Oktober 2020 ziet er nog steeds niet uit al gebruikelijk. Maar aan (nieuwe) series gelukkig nog geen gebrek.
dinsdag, 11:00
3