Borgen

8.4 / 10
58 min
Drama, Politiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/30afleveringen/2010 - 2013 
NetwerkDR1
De serie is beëndigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:58 min20102013 (Beëindigd)
Genres:DramaPolitiek
Netwerk:DR1
Borgen is een Deense politieke dramaserie van de zender DR1. De serie ging in première op 26 september 2010.

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken, maar er al snel achter komt dat haar nieuw verworven rechten en plichten hun tol eisen van haar privéleven en haar dierbaren. Het blijkt balanceren tussen carrière, privéleven, machtswellust, concurrentie, politieke intriges en een hongerige pers.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 3
0 / 10

Recensies (3)

Borgen - Seizoen 3

7.5

Borgen - Seizoen 1

8.5

Nieuws (19)

The Guardian heeft een lijst gemaakt van de 100 beste series die van 1997 tot heden zijn of worden uitgezonden.
do 26 september
10
The Rain is een Deense thrillerserie van Netflix. Het tweede seizoen zal op 17 mei beschikbaar komen. Er is nu ook een trailer verschenen.
19 apr 2019
De Deense acteur Claes Bang speelt Dracula in de gelijknamige nieuwe serie die door de BBC en Netflix gemaakt zal worden. De serie wordt geproduceerd door de makers van de serie Sherlock, die veel prijzen in de wacht sleepte.
29 nov 2018

Populaire reacties (3)

9
01 jul 2013
Birgitte Nyborg wordt onverwachts verkozen tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Super reuze bere-interessant, want in Borgen krijg je een mooi kijkje in het politieke systeem en alles wat daar mee samenhangt: de media, de zakelijke lobby en de prive-levens van alle betrokkenen.
Maar laten we eerlijk zijn. Eigenlijk keken we allemaal vanwege de aanhoudende charme van Brigitte Nyborg. Als Brigitte drie seizoenen lang doodstil langs de oever van de Køge Bugt (ja, google dat maar) op brasems had zitten vissen, dan hadden we ook gekeken. Iedereen moet dit kijken. Maar volgens mij is dat reeds ook al het geval. Zo niet… Ga je schamen!
-
13 apr 2013
Eerste vier afleveringen nu gezien en ik vind dit toch wel een sterke serie.

Vergelijkbare series

The Killing
7 stemmen
Narcos
2 stemmen
Dexter
1 stem