Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2020 - Meest teleurstellende serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie meest teleurstellende serie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

In deze categorie even de mogelijkheid om je mening te ventileren over die ene serie. Die serie waar je zo veel van verwachtte, die waarvan je hoopte dat het alles zou zijn wat je jezelf ervan had voorgesteld. Die serie waar je wellicht maanden, of jaren, naar uit hebt gekeken. Die serie die het uiteindelijk allemaal net niet was.

Juist, deze categorie behandelt de meest teleurstellende series van 2020. In de afgelopen maanden hebben we weer enkele draken van series of seizoenen voorbij zien komen. Van spin-offs tot matige boekvertellingen en van Netflix-vehikels tot traditionele meningverdelers van de Amerikaanse zenders The CW en AMC. Zit jouw tegenvaller van het jaar hier niet bij? Niet getreurd. Met slechts tien genomineerden kan dat altijd gebeuren. Zet dan je wildcard in en stem op jouw meest teleurstellende serie.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van meest teleurstellende serie van 2020;

13 Reasons WhyHet laatste seizoen van 13 Reasons Why is er misschien net één te veel geweest. Hoewel er ook in dit vierde deel belangrijke thema's worden aangehaald, weet de serie nooit meer de kwaliteit van de eerdere seizoenen te behalen. Dit finaleseizoen vangt aan tijdens een begrafenis. En hoewel het nog altijd best interessant is te zien wie daar nu eigenlijk ligt - en hoe het zover is gekomen - is het allemaal een stuk minder noodzakelijk om echt gezien te hebben. 13 Reasons Why heeft belangrijke maatschappelijke thema's aan de kaak gesteld. Met de dalende kwaliteit is het goed dat deze serie niet eindigt als een slap aftreksel van wat het ooit was. Een prima beslissing van Netflix om deze serie af te ronden, maar wellicht één seizoen te laat.
Lees de recensies die geschreven zijn over 13 Reasons Why.

The 100Vanaf de start van The 100 is er al de nodige discussie tussen de verstokte fans en de kijker die het allemaal niet in deze fantasyserie ziet. Inmiddels zitten we in het zevende, laatste, seizoen. Serie-eindes zijn altijd voer voor discussie en bij The 100, waar de verdeeldheid al groot is, leeft dat alleen maar meer. De één vindt het een mooi afgerond verhaal voor zowel karakters als de algehele serie, dan ander ziet zoveel losse eindjes dat het geheel als een plumpudding in elkaar is gestort. Aan welke kant van dit spectrum sta jij?
Lees de recensies die geschreven zijn over The 100.

AresDe eerste Nederlandse Netflix-original heeft deze lijst ook gehaald. Ares werd vooraf aardig gepromoot, iets wat de verwachtingen bij de kijker wellicht wat heeft verhoogd. Uiteindelijk blijkt het achtdelige horrorepos over de vrienden Rosa en Jacob die toe kunnen treden tot een geheim genootschap voor velen een enorme teleurstelling. Met name de - soms goedkope - horrortrucs en overdreven geheimzinnigheid deden de serie weinig goed. Tevens is er veel kritiek op de acteerprestaties, hoewel dat een verwijt is dat een zeer groot deel van de Nederlandse series krijgt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ares.

Cursed (2020)Door veel seriefanaten werd uitgekeken naar de hervertelling die de serie Cursed (2020) beloofde te zijn. De Netflix-serie over de legende van het zwaard Excalibur liep voor velen uit op een bittere teleurstelling. Vele toevalligheden die de serie vooruit moesten helpen en de twist die aan het oorspronkelijke verhaal van Merlijn, Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel werd gegeven, deden het bij menig kijker niet goed. Cursed (2020) is op bijna alle aspecten een gevalletje net-niet. Een teleurstelling dus? Ja, zeker op basis van het verwachtingspatroon van het publiek.
Lees de recensies die geschreven zijn over Cursed (2020).

The Letter for the KingIn 1962 wordt De Brief voor de Koning van Tonke Dragt uitgegeven. Netflix, dat miljarden uitgeeft aan originals, komt in 2020 met een bewerking van dit verhaal. De Britse serie The Letter for the King trekt veel bekijks in Nederland - de link naar het boek is hier uiteraard snel gelegd. Hoewel ook het boek zich op een wat jonger publiek richt, is veel gegeven kritiek op de serie dat het allemaal wel wat minder kinderachtig had gemogen. Hier had meer ingezeten.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Letter for the King.

Penny Dreadful: City of AngelsSpin-offs kunnen succesvol zijn, kijk maar naar Better Call Saul. Dat het ook flink minder kan zijn, bewijst Penny Dreadful: City of Angels. Nergens komt de horrorserie ook maar in de buurt van zijn grote broer. De serie is tam, kent een tomeloos gebrek aan spanning en charme en je zit geen moment op het punt van je stoel. Voor een horrorserie is dat natuurlijk een doodzonde. Daar komt bij dat Daniel Zovatto, die hoofdpersoon detective Tiago Vega speelt, regelmatig lelijk de bocht mist. Een spin-off om snel te vergeten!
Lees de recensies die geschreven zijn over Penny Dreadful: City of Angels.

Raised by Wolves (2020)Het concept van Raised by Wolves (2020) is wat vreemd. Deze sciencefictionserie van HBO Max gaat over twee androïden die naar een planeet worden gezonden als de aarde wordt vernietigd tijdens een oorlog tussen ongeloven en de volgers (gelovigen) van de Muthraic Order. Deze androïden moeten de mensheid helpen overleven door op deze vreemde planeet menselijke kinderen groot te brengen. Als een schip met ongelovigen aankomt, zijn de poppen aan het dansen. Raised by Wolves (2020) gaat van vaag naar bizar. Iets nieuws is het zeker, maar of we het nu een succes mogen noemen...?
Lees de recensies die geschreven zijn over Raised by Wolves.

RatchedEnkele jaren geleden zagen we de teloorgang van Norman Bates tot de wereldberoemde verknipte schurk die hij in Hitchcock's Psycho is. Bates Motel was zeer geslaagd. Dat kunnen wij ook, moet Netflix hebben gedacht. Zo geschiedde. Dit jaar was daar ineens Ratched. Nurse Mildred Ratched is de iconische slechterik uit One flew over the cuckoo's nest, het wereldberoemde boek uit (toevallig ook) 1962 van Ken Kesey. Op het eerste gezicht lijkt er met Ratched niets mis. Kijken we echter goed naar het verhaal, dan blijft er achter alle pracht en praal wel heel erg weinig over.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ratched.

Space ForceSteve Carell, je haat 'm of je houdt van 'm. Dit jaar is hij te zien is Netflix's Space Force, over een groep mensen die een nieuwe tak van het Amerikaanse leger moeten oprichten. Waar Carell direct wordt verbonden met The Office, gaat dat wellicht ten koste van Space Force. Een vergelijking is onvermijdbaar. Ook John Malkovich kan de serie, die nooit boven de gemiddelde komedie uitkomt, redden. Als het leger op deze twee mastodonten vertrouwt, mag je toch wat meer verwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Space Force.

The Walking Dead: World BeyondHet universum van The Walking Dead wordt door AMC tot de laatste druppel zombiezweet uitgemolken. Dit jaar kregen we een derde serie: The Walking Dead: World Beyond. De serie gaat over een groep tieners, grotendeels opgegroeid in de apocalyptische wereld, die hun - relatief - veilige huis en haard verlaten. Meer van hetzelfde? Zeker. Weinig vernieuwd? Zeker. En dat terwijl het uitgangspunt - tien jaar in de Apocalyps - ontzettend veel nieuwe kansen bood. Een gemiste kans!
Lees de recensies die geschreven zijn over The Walking Dead: World Beyond.

Tien series, genomineerd door jullie lezers en de schrijvers van Mijnserie. De een omdat het een onbevredigend einde van een serie betekende, een ander omdat het de (hoge) verwachtingen geen moment waar heeft kunnen maken. Help jij jouw meest teleurstellende serie van dit jaar aan de dubieuze titel 'meest teleurstellende serie van 2020'? Mocht je een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_Arjensky
01 jan 2021 14:21 -
Mijn keuze is Penny Dreadful: City of Angels, en het is maar goed dat je bij de uiteindelijke verkiezing maar één titel mag opgeven, want anders zou het een moeilijke keuze zijn tussen zes andere series uit dit lijstje waarvan ik in ieder geval een paar afleveringen heb gezien.
Reageer
avatar_BlackBiker
01 jan 2021 14:30 -
Van dit rijtje is ongetwijfeld de Penny Dreadful spin off. Werkelijk Dreadful!
Daarnaast vond ik Avenue 5, Snowpiercer en het derde seizoen van ST Discovery ook nogal teleurstellen. Die heb ik ook niet uitgezeten.
Ares en Raised by Wolves zijn misschien geen serie van het jaar, maar zo teleurstellend vond ik die zeker niet. Zo zie je maar weer, smaken verschillen...
Reageer
avatar_TimGo10
01 jan 2021 18:41
Ik vond snowpiercer juist een van de beste series dit jaar! Maar iedereen heeft natuurlijk een andere smaak :)
Reageer
avatar_Faceman
01 jan 2021 15:40 - 22 sep 2021 04:49
Voor mij Ares, had er zoveel meer van verwacht. Letter of the King was ook vrij slecht. Van de andere series heb ik niks gezien of ben er al een tijdje geleden mee gestopt(The 100 en 13 Reasons). Ratched staat nog wel op mijn lijstje. Is dat zo slecht dan? Had hier ook wel hoge verwachtingen van.
Reageer
avatar_Arjensky
01 jan 2021 16:01
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Het is allemaal persoonlijke smaak hè, misschien vindt jij het een fantastische serie. Zelf ben ik nogal een fan van de film van het genoemde boek, en dat moet je eigenlijk een beetje proberen te vergeten. Dat lukte mij niet.
Reageer
avatar_DAVE2804
01 jan 2021 16:06 - 22 sep 2021 04:49
De enige serie die ik helemaal gezien heb is 13 Reasons Why. Hoewel ik eigenlijk alle seizoenen na het eerste seizoen overbodig vond kan ik zelfs seizoen 4 niet echt slecht of teleurstellend noemen. The 100 vond ik wel teleurstellend. Na vijf seizoenen vond ik dat de serie zich flink begon te herhalen en de personages steeds vreemdere en onlogischere beslissingen namen. Ik ben er toen ook mee gestopt. Dus eigenlijk was The 100 een paar jaar terug al flink teleurstellend.
Reageer
avatar_white
01 jan 2021 16:30 -
Raised by Wolves kan je bezwaarlijk slecht noemen. Voor een echt sci-fi fan is dit een visueel feest met elke aflevering meer vragen dan antwoorden.
Reageer
avatar_Tjuz
02 jan 2021 00:45 - 22 sep 2021 04:49
Dat wordt ook voor mij Penny Dreadful: City of Angels. Wat een verbastering van de geweldige originele serie. Ik heb het niet verder kunnen halen dan vier afleveringen, en dat was al een hele taak.
Reageer
avatar_Hangmat
02 jan 2021 15:49 - 22 sep 2021 04:49
Sowieso Penny Dreadful. Alleen maar ellende die serie. Overigens zeer onterecht dat Ratched genomineerd is in mijn ogen. Maar goed, ieder wil wat hè? :)
Reageer
avatar_Sproet2jes
03 jan 2021 15:44 -
Raised by wolves en Ratched had ik hoge verwachtingen van. Maar..jeetje wat viel dat tegen.
Reageer