Cursed (2020)

7.4 / 10
54 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.4 / 10
1seizoenen/10afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:54 min20202020 (Beëindigd)
Genres:Fantasy
Netwerk:Netflix
Cursed (2020) is een Amerikaanse fantasyserie te zien bij Netflix. De serie ging in première op 17 juli 2020.

Gewapend met mysterieuze krachten en een legendarisch zwaard begint de jonge rebel Nimue samen met de charismatische huurling Arthur aan een missie om haar volk te redden.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1

Populaire reacties (9)

avatar mokeshame
8
25 jul 2020
Heb de hele serie gezien. k vond de serie erg goed, een verademing! Vooral de acteur die Merlijn speelt is erg goed. Zijn houding hoe die half hangend aan zijn stok vasthoud en ondertussen wijs en dwaas overkomt is erg vermakelijk en uniek. Wat me ook erg aantrok en erg sterk is in de film is de scheidslijn tussen fictie(spiritualiteit) en werkelijkheid. Aan de ene kant zie je magie en fantasie en aan de andere kant zie je er het rieele historische verloop van Romeinen in Britannie terug. Op die manier kan je ervoor kiezen om de magie als iets echts te beschouwen of gewoon hoe de Iceni, wat de Fey volgens mij moeten voorstellen, het toen konnen ervaren. Ik ben al lang op zoek naar een serie die culturen die magisch denken in een rieeel perspectief kunnen verplaatsen. Dat er dan af ten toe echt iets gebeurt wat niet kan, dat geeft dan niet. Er zit ook een aardig tempo in het verhaal, er zijn bijna geen saaie momenten. Ik denk dat deze serie 1 van de hoogste tempo's in zijn verhaallijn heeft die ik ooit gezien heb, wat het erg sterk maakt.

Er zijn wel een paar verbeterpunten. Zo werden heel veel scenes niet afgemaakt lijkt het. Dat stoort soms omdat je meer weer weten en er dan via een hele andere scene achterkomt hoe het af is gelopen. Zo waren Nimue en nog een paar andere in een demonenberg aan het ronddwarrelen en toen sprong men ineens naar een scene met andere figuren, waar Nimue ineens opdook zonder te vertellen hoe ze nou uit de berg zijn gekomen? Je mist daar gewoon een heel stuk.

Ook vind ik Arthur en Nimue niet echt supergoed. Ik vind de actrice die Nimue speelt een bepaalde charisma hebben, ze lijkt op een ex dus. Maar er lijkt wel wat te ontbreken. Het zijn geen sterke karakters in de serie, vergeleken met anderen zoals Merlijn en the Weeping Monk. Wat wellicht ook met de onzekerheid van hun karakter te maken heeft. Het is duidelijk dat ze de persoon die ze volgens de legende zijn nog moeten worden.

Ook vraag ik mezelf af of bepaalde zaken wel goed zijn uitgewerkt. De Widow (van de schadowlords?) bijvoorbeeld, eerst Merlijns vriend(in) maar is ze dat aan het eind van het verhaal nog steeds? Kom ik dat nog te weten? Ik denk het niet, het einde was erg open en hoopte daar duidelijkheid in te krijgen. Inmiddels is ze dood ,omdat ze morgana wilde tegenhouden het zwaard naar Nimue te brengen. Dit nadat Morgana hoorde dat de Widow nimue stalkt en iets met overleden mensen doet. Ik weet niet of ik daaruit moet halen dat de Widow juist een groot spel speelde met Merlijn en ben er aan het einde van de serie nog niet achter. Aan de ene kant is de Widow een orakel voor Merlijn, aan de andere kant een antagonist. Het einde vond ik daarom erg teleurstellend en op basis daarvoor zou ik de serie in plaats van een 8 een 7 moeten geven.
avatar Tamino
8
15 Mei 2020
In deze nieuwe serie heb ik weer eens zin!
Cursed (2020)