Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Jeremy Allen White

Spotlight On: Jeremy Allen White

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Jeremy Allen White ook op zijn cv heeft staan.
Jeremy Allen White is een Amerikaanse acteur die bij het grote publiek eigenlijk pas net komt kijken. Dat komt mede doordat zijn grootste rol tot nu toe er een in een serie is die je of fantastisch, of helemaal niets vindt. The Bear is comedy die niet voor iedereen is weggelegd. Voor White is het echter een tweede dikke doorbraak.

White is echter niet alleen bekend van deze comedyserie. De in New York geboren acteur speelt voor het eerst in 2006 in een televisieserie. Dat was Conviction, een Amerikaans drama van de makers van Law & Order. In die laatste serie speelt White overigens een jaar later ook, om zijn gastrol een jaar daarna nogmaals op te pakken.

De tijd tussen deze rollen vulde White met enkele films, te weten Beautiful Ohio en The Speed of Life. Ook de korte film Aquarium mocht hem tijdens de opnames op set verwelkomen. In de jaren na zijn Law & Order gastrol keert hij terug naar het maken van (korte) films. De meesten echter niet al te bekend. Ook zijn ze niet allemaal even goed gewaardeerd.

In 2010 keert White dan kort terug in het Law & Order-universum. Ditmaal speelt hij een gastrol in Law & Order: Special Victims Unit. Na een verder rustig jaar zet White vervolgens voor het eerst echt een stap op de ladder van succes. Dat doet hij met de serie Shameless (US), waar hij de rol van Lip Gallagher speelt. Shameless (US) vertelt het verhaal over de verpauperde familie Gallagher, die geen blad voor de mond nemen en direct zeggen waar het op staat. Ze zijn enorm loyaal aan elkaar, maar dat levert hen ook de nodige problemen op.

Shameless (US) is een groot succes en draait uiteindelijk tien jaar, waarna de rek voor de comedy er aardig uit is. In de terugblikkende serie Shameless Hall of Shame keert White opnieuw terug naar zijn karakter Lip, al duurt dat schaamteloze verhaal uiteindelijk slechts zes afleveringen.

White heeft in de tussentijd ook in de serie Homecoming gespeeld. Deze mysterieuze thriller van Amazon gaat over de mysterieuze Geist Group, een nogal bijzondere wellnessgroep met een behoorlijk onorthodox programma - het Homecoming initiatief.

Na enkele matige films - met name The Birthday Cake - volgt dan opnieuw een flinke stap omhoog op de ladder van seriesucces. White neemt de rol van titelheld Carmen 'Carmy' Berzatto op zich. Deze jonge man heeft al enkele jaren ervaring als chef-kok in de wereld van het fine dining op het moment dat hij terugkeert naar Chicago. Daar moet hij de zaak van de familie overnemen: een broodjeszaak. Een recept dat natuurlijk vraagt om allerlei verrassende misstanden.

Eind juni keer The Bear weer terug op televisie voor een derde seizoen bij FX. Zet je smaakpapillen maar vast op scherp.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Jeremy Allen White heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
do 4 juli, 19:23
Ik heb hem dit jaar nog gezien in de film "The Iron Claw" (uit 2023) waarin hij één van de worstelende Von Erich broers speelt. Deze A24 film is zeker niet matig als je de scores op Rotten Tomatoes en IMDB ziet. Ik vond het een prima film en hij speelde daar ook goed in.

En inderdaad The Bear, love it or hate it. Ik love het niet...

BTW, tof artikel weer :-)
3
Log in om een reactie achter te laten