Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 5

Weekoverzicht 5

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 29 januari tot en met 4 februari voor je op een rijtje gezet.


Algemeen Serienieuws


De Luizenmoeder


Het programma De Luizenmoeder heeft zondag 2.435.000 kijkers getrokken op NPO 3. Het staat daarmee op de eerste plaats in de Top 25 van zondag, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. De kans is groot dat de serie De Luizenmoeder, die momenteel een ongekend succes is op NPO 3, een tweede seizoen krijgt. Ook krijgt de immens populaire serie een Belgische variant. UPDATE: Het AVROTROS-programma De Luizenmoeder op NPO 3 is een ongekend succes. In de serie stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah, een gescheiden moeder die te maken krijgt met pijnlijk herkenbare situaties.

Zomer in Zeeland


De Zeeland Film Commission gaat de makers van de televisieserie Zomer in Zeeland vragen om een eventueel vervolg op te nemen in de provincie Zeeland. Het eerste seizoen, momenteel te zien op SBS6, is voornamelijk opgenomen in Noord-Holland.

Datums Series


Altered Carbon


Altered Carbon is een Amerikaanse actieserie van de zender Netflix. De serie gaat in première op 2 februari. De serie is action-packed met flink wat James Bond-achtige elementen.

Bull (2016)


Seizoen 1 van Bull (2016), een advocatenserie van CBS, is vanaf 9 februari 2018 te zien bij Videoland. Deze televisieserie is in 2016 in première gegaan met Michael Weatherly in de hoofdrol.

Cold Feet


De Engelse hitserie Cold Feet uit de jaren ’90 is terug van weggeweest en het voelt weer als vanouds. Het zevende seizoen is vanaf 15 februari te zien op NPO 3.

Februari 2018


Welke series starten wanneer in februari 2018 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Here and Now (2018)


Here and Now (2018) is een nieuwe Amerikaanse dark comedy-dramaserie van Alan Ball over een multiraciale familie. De serie bestaat uit tien afleveringen. Here and Now (2018) gaat op 11 februari in première bij HBO.

Sherlock


In februari neemt BBC First de kijker terug naar het eerste seizoen van Sherlock, gemaakt in 2010. De serie start op donderdag 8 februari om 21.00 uur. UPDATE: De BBC-serie Sherlock krijgt in de nabije toekomst geen geen vijfde seizoen. Sherlock is een Engelse detectiveserie die te zien was op BBC One.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Strike Back


Strike Back is een Britse actie-/dramaserie van de zenders Sky1 en Cinemax. De serie ging van start in mei 2010. Nu gaat Ziggo de serie vertonen.

Gecancelde Series


A Series of Unfortunate Events


A Series of Unfortunate Events is een Amerikaanse dramaserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 13 januari 2017. En het derde seizoen zal het laatste worden.

Shut Eye


Hulu heeft besloten om de dramaserie Shut Eye na twee seizoenen te cancelen. Acteur Jeffrey Donovan (Charlie Haverford) kondigde het nieuws zelf aan via Twitter: “Heb genoten van Shut Eye. Maar alle goede dingen komt een einde. Ik ben Hulu en Sony dankbaar. Zij waren geweldige plekken om te werken. Voorwaarts en opwaarts.”

Nieuwe Series


Jullie Huis, Onze Regels


In het nieuwe SBS 6-programma Jullie Huis, Onze Regels ruilen twee ouderparen, die een extreem andere manier van opvoeden hebben, van huis, kinderen en huisregels. Alle ouders zijn ervan overtuigd dat hun opvoedmethode de beste is. Maar is dat wel zo?

Metropolis


Warner Bros. en DC Entertainment hebben de productie aangekondigd van de de live-action dramaserie Metropolis. Danny Cannon en John Stephens, bekend van Gotham, zijn de producers.

Naamloze Apple-serie


Apple doet er alles aan om zijn nieuwe content voor de volle honderd procent goed te krijgen. De nieuwe concurrent van Netflix heeft weer een nieuwe dramaserie besteld.

Overzicht nieuwe series februari 2018


In februari 2018 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van februari 2018

Secrets


Elise Roels die in de dagelijkse Eén-soap Thuis de rol van Emma Van Damme speelt, mag binnenkort diezelfde rol spelen in de nieuwe fictiereeks Secrets. Secrets speelt zich af in het Stedelijk Middelbaar Instituut te Mechelen.

Star Wars animatie


Lucasfilm is op zoek naar een regisseur voor een nieuwe animatieserie over Star Wars. Er wordt gezocht naar een briljante regisseur, die naar het schijnt een complete serie mag helpen vormgeven.

The Chemist


Het boek The Chemist van auteur Stephenie Meyer is de basis van een nieuwe televisieserie. Dat heeft Tomorrow Studios, die samenwerkt met ITV Studios, bekend gemaakt.

Vernieuwde Series


Death In Paradise


BBC One heeft bevestigd dat de award-winnaar Death In Paradise een achtste seizoen gaat krijgen. De detectiveserie zal in 2019 weer verder gaan.

Fuller House


Netflix heeft aangekondigd dat de spin-off van Full House, Fuller House een vierde seizoen gaat krijgen.

Happy!


Happy! gaat nog even door met blij te zijn. Syfy heeft de serie met het blauwe gevleugelde paard vernieuwd met een tweede seizoen.

MacGyver (2016)


Het lijkt erop dat de actieserie MacGyver (2016) een derde seizoen gaat krijgen. CBS heeft stilletjes de serie vernieuwd maar moet het nieuws nog wel bevestigen. Maar bronnen weten zeker dat de MacGyver reboot een derde seizoen gaat krijgen dat in het najaar van 2018 te zien zal zijn.

Roswell


The CW heeft een pilot besteld van de gecancelde serie Roswell. Roswell was een dramaserie bij The WB die drie seizoenen heeft gehad van 1999 tot en met 2002. De reboot van de gecancelde dramaserie zal in het seizoen 2018-2019 te zien zijn. In de pilot van The CW Roswell zal de dochter van niet geregistreerde immigranten de waarheid leren over haar kalverliefde; de nieuwe politieofficier, hij is een buitenaards wezens. De serie is gebaseerd op de Roswell High boekenreeks van Melinda Metz.

Suits


De hitserie Suits, over het wel en wee op een advocatenkantoor in New York, gaat door. Er wordt een achtste seizoen gemaakt een achtste seizoen gemaakt, ondanks het feit dat twee van de hoofdrolspelers vertrekken, zo heeft Variety gemeld. UPDATE: Katherine Heigl gaat naar Suits. In het achtste seizoen krijgt Heigl (Grey’s Anatomy) een vaste rol van Samantha Wheeler, een nieuwe partner bij Specter Litt, daar zal ze de aartsrivaal zijn van Harvey (Gabriel Macht).

Casting Nieuws


House of Cards (2013)


Robin Wright als Claire Underwood speelt uiteraard mee in het laatste seizoen van House of Cards (2013), waarvan de opnames inmiddels zijn hervat.

How to Get Away with Murder


De tweede helft van het vierde seizoen van How to Get Away with Murder krijgt er een een castlid bij. Lolita Davidovich (foto) zal een terugkerende rol krijgen. Er zijn verder geen details onthuld over de rol van Davidovich (Law & Order: True Crime), maar ze zal te zien zijn in meerdere afleveringen.
Embed from Getty Images

Sofia Carson


Sofia Carson gaat voor Freeform werken, de Descendants: Wicked World actrice gaat een rol spelen in de spin-off pilot van Pretty Little Liars: The Perfectionist. In september 2017 heeft MijnSerie al een artikel geschreven over deze nieuwe pilot. Carson zal in de pilot Ava gaan spelen, een mooie trendsetting blogger. Naast de rol in The Perfectionists zal Carson ook in het tweede seizoen van Famous in Love een rol gaan spelen. In het tweede seizoen van Famous in Love, dat op 4 april 2018 van start zal gaan, krijgt Carson een gastrol als Sloane de dochter van een filmmogul.

The Little Drummer Girl


Al in november 2017 berichtte MijnSerie al over een nieuwe serie gebaseerd op het boek The Little Drummer Girl van John Le Carré. Toen waren de details schaars rond verder castleden, nu weten we iets meer. Michael Shannon (Waco) is toegevoegd aan de cast van deze nieuwe AMC/BBC-serie. Hij zal naast Florence Pugh en Alexander Skarsgård in de Park Chan-wook serie een rol gaan spelen als de Israëlische spionnenmeester Kurtz.

Pilots


Cagney & Lacey en Magnum, P.I.


Voorlopig komt er nog geen eind aan de lange lijst met reboots van diverse series bij netwerken en zenders. Ook CBS doet aan de nieuwe trend mee, met Cagney & Lacey en Magnum, P.I.

Watchmen


De ontwikkeling is echt, maar of de pilot er ook echt gaan komen van de serie Watchmen is niet zeker. HBO heeft een pilot besteld van de gelijknamige graphic novel van Alan Moore en Dave Gibbson. De serie zal niet hetzelfde gaan worden als de gelijknamige film uit 2009. Nicole Kassell (The Leftovers) zal de pilot gaan regisseren. De pilot zal in maart 2018 worden opgenomen, maar wanneer en of er een serie besteld gaat worden is nog onduidelijk. Kijk hier voor het eerdere bericht in september 2017.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


In 2019 komt Disney met een eigen streamingdienst. En dat heeft gevolgen voor nieuwe Marvel-series bij Netflix. UPDATE: Netflix heeft drie series vernieuwd en cast de moeder van Matt Murdock in Dardevil.

NPO Start


De Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt hoe de app NPO Start omgaat met persoonsgegevens van gebruikers. Dat heeft minister Slob gezegd in antwoord op Kamervragen van de SP.

Showtime


De dramedy Dice keert niet terug voor een derde seizoen maar de dramaserie The Chi keert wel terug bij Showtime met een tweede seizoen.

Overlijdensberichten


Mark Salling


Glee-acteur Mark Salling is dinsdag 30 januari 2018 overleden. Volgens de lijkschouwer is Salling door verstikking als gevolg van ophanging om het leven gekomen. Hierdoor wordt zijn dood officieel als zelfmoord aangemerkt. Sallinger is niet de eerste Glee acteur die is overleden. In 2013 overleed Corey Monteith aan een drugsoverdosis. Mark Salling is 35 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Castle Rock


Castle Rock is een Amerikaanse horrorserie van de zender Hulu. De serie gaat in première in de zomer van 2018.

MijnSerie nieuws


Column


Showtime, seizoen 2 aflevering 38
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Penoza.



Kijkcijfers: Week 4


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 22 tot en met 28 januari in Amerika.

Kijktip: Homeland


Kijktip van de week is Homeland. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.



Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvragen


- Maak tot 5 februari kans op het eerste seizoen van Shooter (2016)

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Norskov; Welk beroep heeft de zwager van Tom Noack?, was Burgemeester.

- Het antwoord op de prijsvraag van Orange Is the New Black; Wie overleeft in het eind van seizoen 3 ternauwernood een overdosis?, was Soso.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari 2018 die in week 6 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 5 februari


14.15 – Moving On – Seizoen 9 (BBC One)

-

Donderdag 8 februari


20.00 – The Mask Singer – seizoen 4 (YouTube)

-

Zaterdag 10 februari


22.00 – A Crime to Remember – Seizoen 5 (Investigation Discovery)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten