Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 38

Showtime, seizoen 2 - aflevering 38

"It's Showtime everybody. Showtime"

Penoza

Vijf seizoenen die er eigenlijk twee hadden moeten zijn. Is dat een goede beschrijving van Penoza? Het eerste seizoen is aardig maar bereikt niet echt grote hoogtes, het tweede seizoen doet het met recht veel beter en maakt dat Penoza zich een hele goede Nederlandse serie mag noemen, maar dan?

Halverwege het derde seizoen gaat het volledig mis en slaat de serie Penoza de plank met zeer grote regelmaat volledig mis. De fouten zijn soms niet meer op één hand te tellen en ook het verhaal zwabbert alle kanten op behalve de goede. En dat had in mijn ogen niet gehoeven. Want in het tweede seizoen hebben ze bewezen een zeer goede en solide serie neer te kunnen zetten.

Het vierde seizoen is redelijk en dat komt mede door de zeer goede acteerprestaties van Monic Hendrickx, Raymond Thiry en Olga Zuiderhoek. Waar ik van genoten heb is de acteur Loek Peters (Berry), deze acteur heeft mij in alle seizoenen uitstekend vermaakt met zijn uitstekende en geloofwaardige spel.

Het vijfde seizoen slaat de plank volledig mis en dat is jammer, waarom zo’n plot, waarom zo’n einde? Misschien komt er nog een afsluitende film, maar in mijn ogen is het vijfde seizoen volledig overbodig. Wat wel opviel dat de soundtrack in het vijfde seizoen vele malen beter was dan in de eerste paar seizoenen.

Vooral in de eerste twee seizoenen leek het wel of iemand achter de schermen besloten had om een cd van André Hazes op te zetten en dan te denken dat het wel goed zou zijn. Helaas soundtrack-persoon, het was bij vlaggen zelfs tenenkrommend slecht. En daarbij bedoel ik niet Hazes zelf, maar de nummers die gekozen waren achter de scènes. Nee, soms kun je maar beter stilte hebben in een serie dan een slechte soundtrack.

Al met al, en mede door de eerder genoemde acteurs, is Penoza zeker niet slecht. Maar ik kan de gedachten niet van mij afschudden dat er veel meer in had gezeten, als de makers in het laatste seizoen niet naar Fargo hadden gekeken, of de zoveelste herhaling van James Bonds Diamonds Are Forever. Penoza een aardige Nederlandse serie die zoveel meer in zich had dan wat we nu voorgeschoteld hebben gekregen.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Leonard Cohen - You Want It Darker

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

E71
E71 3 februari 2018, 12:42
Gelukkig is er Hollands Hoop. 2 seizoenen. So far, so good.
anonymous
anonymous 3 februari 2018, 17:50
Helemaal mee eens. Vooral tweede seizoen was fantastisch (ook met fantastische rollen van o.a. Fedja van Huêt, Willem Nijholt en Tom Jansen), daarna werd het minder en minder. Het vijfde seizoen was wel echt het dieptepunt, uitgekauwde verhaallijn en weinig interessante karakters.

Film moeten ze ook echt niet gaan doen imo.
Log in om een reactie achter te laten