Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Homeland

Showtime’s misdaad-thriller Homeland is al vernieuwd met een mogelijk laatste achtste seizoen, maar eerst krijgen we binnenkort het zevende seizoen te zien.

Op MijnSerie staan tien recensies over de serie Homeland. Het laagste cijfer is een zes en het hoogste is een tien. Een acht gemiddeld is een mooi cijfer voor een serie dat heel veel positieve en ook negatieve kritiek te verduren heeft gekregen. Met name na de gebeurtenissen uit het derde seizoen had Homeland het zwaar.

De eerste twee seizoenen werden kritisch toegejuicht en won Homeland ook diverse prijzen waaronder Golden Globes in 2011 en 2012 en in 2012 een Emmy. Ook waren de kijkcijfers in Amerika niet slecht, van een 1,25 miljoen gemiddeld in het eerste seizoen naar 1,28 miljoen kijkers gemiddeld in het zesde seizoen.

De serie heeft ook te maken gehad met een aantal controverses. Zoals van Libanon, dat de serie wilde aanklagen omdat ze een straat niet goed in beeld hadden gebracht. Ook waren er verschillende aanklachten in de media over het portretteren van moslims en dat de serie vergif zou zijn voor de bruggenbouwers die Iran en de VS samen wilden brengen.

Embed from Getty Images

Maar al die kritieken kwamen niet aan bij de kijkers, die bleven naar Homeland kijken en bleven goede kritieken geven op Rotten Tomatoes - een 88,5/100 gemiddeld voor alle zes de seizoenen. Op Metacritics waren ze iets kritischer, met een 80,5/100 gemiddeld. Op MijnSerie krijgt Homeland van 6,932 lezers gemiddeld een 8,3.

Binnenkort is het zover, dan zullen de kijkers zien hoe het verder gaat op Amerikaanse bodem met Carrie Mathison (Claire Danes, foto (L)) en Saul Berenson (Mandy Patinkin, foto (R)). In het zevende seizoen werkt Carrie niet langer voor het Witte Huis. Ze maakt zich hard voor de vrijlating van 200 medewerkers van de inlichtingendiensten die door President Keane (Elizabeth Marvel) zijn gearresteerd en vastgezet. Dit doet ze vanuit het huis van haar zus Maggie (Amy Hargreaves) in Washington DC.

Video on youtube

Voor de Nederlandse Homeland-fan is er goed en slecht nieuws. Homeland komt wel naar Nederland, alleen iets later dan normaal. Waar het de vorige jaren vlak na de uitzending in Amerika uitgezonden werd, komt de serie nu meer dan een maand later op de Nederlandse televisie. BNNVARA gaat vanaf zaterdag 24 maart 2018 Homeland om 20.25 uur uitzenden op NPO3.

Homeland seizoen 7 gaat op 11 februari 2018 in première bij Showtime

Vorige aflevering
Prisoners of War
Prisoners of War
08x12
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Homeland