Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! The Mist

The Mist is niet de eerste serie die gebaseerd is op een verhaal van de King of Horror, Stephen King, maar wel de nieuwste.

Spike TV komt deze maand met de nieuwe horrorserie The Mist. Deze tiendelige serie heeft al een trailer die niet voor de weekhartigen onder ons is. De horrorserie belooft dus veel horror, enge creaturen en veel schrikmomenten, eigenlijk precies wat de fan wil van een boekadaptatie van de koning van de horror.

Video on youtube


In Nederland kennen we het verhaal van The Mist, dat oorspronkelijk is gepubliceerd in 1980 in de verhalenbundel Duisteren Krachten (Skeleton Crew), als Dichte Mist. In 2007 werd het verhaal als paperback uitgegeven vanwege de première van de film The Mist. In het boek en de film staan schrijver David Drayton, zijn zoontje Billy en vrouw Stephanie die in een huisje nabij Bridgton wonen centraal. Op een avond wordt de regio getroffen door een zware onweersbui, waarna de volgende ochtend een mysterieuze mistbank zich over de regio begint te verspreiden. David en Billy komen samen met een grote groep anderen vast te zitten in de lokale supermarkt wanneer de mist hen insluit en het zicht overal tot een paar meter beperkt.

Uiteraard is er meer aan de hand met de mist, King zou King niet zijn als hij er niet vreemde wezens en de vreemde reacties van mensen op die wezens en gebeurtenissen in centraal zou stellen. Kings inspiratie voor The Mist kwam van een echte onweersbui die hij ooit meemaakte, gevolgd door een bezoek aan de supermarkt samen met zijn zoon. In de supermarkt kreeg hij het idee van een groep overlevenden die opgesloten raken in een supermarkt, omgeven door onbekende wezens.

Video on youtube


Deze acteurs spelen een rol in The Mist van Spike TV; Alyssa Sutherland (Vikings), Isiah Whitlock Jr. (The Wire), Bill Carr (Haven), Holly Deveaux (Hemlock Grove) en vele andere. Christian Thorpe (Rita) is bedenker en schrijver, Amanda Segel (Person of Interest) is uitvoerend producent en Guy J. Louthan (Tut) en Michael Mahoney (Bag of Bones) produceren.

Al vele boeken en korte verhalen van King (of zijn alias Richard Bachman) zijn verfilmd of tot serie gemaakt. Onder andere Haven, The Dead Zone, 11.22.63, Under the Dome zijn series gebaseerd op een boek of verhaal van King. Na The Mist komen er in 2017 ook nog de series Castle Rock van Hulu (gebaseerd op korte verhalen en karakters en plaatsen die King gebruikt in zijn verhalen), Mr. Mercedes (gebaseerd op een boek uit 2014) op 9 augustus bij AUDIENCE Network en in 2018 zal misschien een serie over de boekenreeks The Dark Tower in première gaan.

The Mist is vanaf donderdag 22 juni 2017 bij Spike TV, tien jaar na de film The Mist uit 2007.


Stephen King
Alyssa Sutherland
Vorige aflevering
The Tenth Meal
The Tenth Meal
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_anonymous
22 jun 2017 11:51 -
Is deze serie ook te zien in Nederland via SpikeTV?
Reageer
avatar_Mandy1966
22 jun 2017 13:09
Nee.helaas niet.
Reageer
avatar_Olga2000
22 jun 2017 21:39 -
Dus die kan je in Ned niet op legale manier volgen? Alleen torrents?
Reageer
avatar_Mandy1966
22 jun 2017 22:34
Nee helaas niet legaal. Of Spike NL moet het binnenkort nog gaan uitzenden.
Reageer
avatar_renzoroy
23 jun 2017 12:24 - 23 jun 2017 12:26
1e ep valt een beetje tegen door het drama verhaaltje over de verkrachting van Alex en haar over beschermende moeder. Dan is de mist er eindelijk en begint het met een agentje die er in blijft staan om lompe selfies te maken, want ja, foto's in een mist wolk maken is altijd een goed idee :P. Eng of spannend vind ik het i.i.g. nergens worden. Hopelijk wordt het de volgende eps wat beter.
Reageer
avatar_renzoroy
23 jun 2017 17:23
Bijgewerkt op: 23 jun 2017 17:24
er staan spoilers in mijn bericht, maar als ik 'bevat spoiler' aanklik en daarna de pagina refresh, is die spoiler alert weer weg... :/
Reageer
avatar_Isa1001
23 jun 2017 13:57 -
Ik vind het soms ook verwarrend als het over een TV zender gaat die in Nederland is te ontvangen maar de serie komt alleen op die zender in Amerika. Mooi zou zijn als dat bij de serie ook wordt vermeld.
Reageer
avatar_Mandy1966
23 jun 2017 14:06
Bijgewerkt op: 23 jun 2017 14:07
Als het Nederland bij FOX of bv in dit geval Spike TV wordt uitgezonden staat er in 99,9% van de gevallen NL achter. Dus FOXNL of Spike TVNL. In dit geval wordt het niet in Nederland uitgezonden dus het staat er ook niet bij vermeld.

Bij Netflix is het alleen anders. In de maandoverzichten staat er ** achter Netflix. Wat inhoud dat het in Amerika wordt uitgezonden, maar het kan ook wereldwijd zijn. En als er iets wereldwijd wordt uitgezonden staat dat er ook in 99,9% van de gevallen bij.
Reageer
avatar_anonymous
23 jun 2017 16:03
Ik vond het niet verwarrend hoor, vroeg me alleen af of hij ook bij SpikeTVNL zou worden uitgezonden. Kon er zelf niks over vinden namelijk.

Gemiste kans voor SpikeTV Nederland. De serie zal ongetwijfeld nog wel komen, maar dan heeft een deel van de potentiële kijkers hem waarschijnlijk al illegaal bekeken en zoveel kijkers zal Spike in Nederland (nog) niet hebben.

Doe het dan zoals FOX Nederland, de andere dag uitzenden of anders in ieder geval binnen een week.
Reageer
The Mist