Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Last Kingdom – Interview Alexander Dreymon

Al enige tijd geleden mocht ik de knappe hoofdrolspeler uit The Last Kingdom, Alexander Dreymon, interviewen. Hieronder een verslag van dat interview.

In American Horror Story: Coven speelde je Luke Ramsey en in The Last Kingdom speel je de rol van Uhtred. Ik heb het gevoel dat de rol van Uhtred beter bij je past. Denk jij daar ook zo over?: “Ja, dat gevoel heb ik ook. Maar ik hoop niet dat ik alleen beoordeeld wordt op dat. Dat het alleen deze rol zal zijn waar ik op beoordeeld zal worden.”

In The Last Kingdom gaan we terug naar de negende eeuw. Hoe voelt het om in die tijd te spelen, ook qua taal? Hoe bereid je je voor op zo’n rol? “Als een script goed geschreven is komt de rol vanzelf. Ook toen we eenmaal het dialect te pakken hadden die paste bij Uhtred, was het heel makkelijk te spelen. Het wordt een soort tweede natuur voor je. Het verhaallijn willen we zo herkenbaar en modern mogelijk houden, en het karakter van Uhtred is het beste voorbeeld daarvan. Hij is in vele opzichten de modernste van de karakters.”

Lijk jij, Alexander, op Uhtred qua karakter? Of zijn de twee mannen totaal verschillend van elkaar? Ook omdat Uhtred een gewone man is die in bijzondere omstandigheden terecht is gekomen.: “Nou, zo heel verschillend zijn ze niet. Ik heb niet veel mensen vermoord in mijn persoonlijke leven en Uhtred heeft dat wel gedaan. Maar hij heeft humor en is toegewijd. Hij is koppig… Ik denk niet dat hij veel verschilt van mij.”

Jullie hebben gefilmd in Engeland en Hongarije. Waren de omstandigheden van het filmen daardoor verschillend?: “Onze basis is in Hongarije en we hebben daar een geweldige crew die ik wel beschouw als familie. In Engeland hebben we alleen de strandscènes in Wales opgenomen en dat was vrij hectisch.”

Heb je de boeken gelezen van Cornwell, waarop de serie is gebaseerd?: “Ja, die heb ik gelezen. Als acteur, tenminste voor mij, probeer je je altijd op een rol voor te bereiden en onderzoek te doen, en de boeken helpen daarbij. Maar dat is niet de enige reden waarom ik de boeken lees. Je probeert ook bij te blijven met het verhaal en daar helpen de boeken ook bij. Het helpt mij bij het opbouwen van het karakter Uhtred. Omdat de boeken en de serie twee verschillende media zijn, probeer ik wel uit de boeken te halen wat ik nodig heb, want sommige verhaallijnen worden niet gebruikt.”

Video on youtube


Wat kunnen we verwachten in het tweede seizoen?: “Het wordt zeker groter. We hebben een grotere cast. En het merendeel van de serie zal groter en beter aanvoelen.”

Misschien een vreemde vraag, maar ik heb hem altijd al willen vragen aan iemand die zoveel tijd op een paard doorbrengt als Uhtred. Althans, zo lijkt het. Kon je al paardrijden? Heb je het moeten leren en hoe bereidde je daar op voor, en hoeveel tijd breng je door op een paard?: “Op de set hebben we een soort paardenfluisteraar à la Robert Redford en hij heeft me geweldige dingen geleerd over paarden. Ik heb vroeger weleens gereden, maar voor The Last Kingdom moest ik nog meer leren. Door met hem te werken heb ik heel veel geleerd over paarden en omgang met paarden. Het is als het leren van een nieuwe taal en het is een geweldige ervaring. En ik geniet van elk moment.”

Hoe heb je het ervaren om met Rutger Hauer te werken?: “Hij is de Vliegende Hollander… Het is fantastisch om met Rutger te werken, echt kwalitatief. Hij heeft een geweldig gevoel voor humor.”

In een episch verhaal als The Last Kingdom is er altijd een kans om gewond te raken. Ben je bang om gewond te raken? En ben je ooit gewond geweest?: “De kans bestaat altijd, maar het hoort erbij. Want als je met angst speelt zie je dat terug in de scènes. En ze zijn heel voorzichtig, door veel te werken met stunt-doubles. We werken nauw samen met de stunt- en vechtteams en overleggen en oefenen veel.”

Er is in The Last Kingdom nog een onderliggend verhaal, die van Uhtred. Welke kant zal hij opgaan, zal hij meer of minder koninklijk worden?: “Ik moet oppassen met wat ik zeg anders spoiler ik te veel. Maar Uhtred is meer een leider dan een koning. Hij wil dingen voor elkaar krijgen en mensen leiden in de strijd. Ik denk dat Uhtred meer een leider gaat worden in het aankomende tweede seizoen dan dat hij een koning zal zijn.”

Komt er een derde seizoen, of weet je dat nog niet?: “Ik weet het nog niet, we zijn er wel klaar voor om nog meer te vertellen.”

Inmiddels is het tweede seizoen uitgezonden op BBC America. Helaas is er nog niet bekendgemaakt of er een derde seizoen gaat komen. Vanaf 16 augustus is het tweede seizoen te koop op blu-ray en dvd.
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
05x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
26 jun 2017 19:56 -
Stoer! Ik wist niet dat hij AHS speelde :-/
Is een leuk interview geworden, hij heeft wel humor :)
Reageer
avatar_Mandy1966
26 jun 2017 23:58
Het was ook een leuk ontspannen interview ;-)
Reageer
The Last Kingdom