Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Discovery krijgt premièredatum

Na verschillende keren te zijn uitgesteld, wisselingen in castleden en showrunners heeft CBS eindelijk een premièredatum aangekondigd voor de nieuwe Star Trek-franchise, Star Trek: Discovery.

Eindelijk is het dan zover. De Star Trek-fans kunnen de rode stift pakken en groot in hun agenda schrijven dat Star Trek: Discovery op 24 september in première gaat bij CBS. En op deze zondag 24 september wordt ook gelijk de tweede aflevering uitgezonden. Uiteraard zullen dezelfde avond beide afleveringen ook te zien zijn op CBS All Access. Na de premièreavond zal elke week een aflevering worden uitgezonden.



De vijftien afleveringen van het eerste seizoen zullen in twee delen worden uitgezonden. Het eerste deel van acht afleveringen vanaf 24 september tot en met 5 november. Het tweede deel met zeven aflevering zal dan vanaf januari 2018 te zien zijn bij CBS. Internationaal zal Star Trek: Discovery te zien zijn in 188 landen bij Netflix en in Canada zal de serie te zien zijn op Bell’s Media Space Channel en OTT service Crave TV.

Het ruimteschip USS Discovery draagt de identificatienummers NCC-1031. De serie Star Trek: Discovery zal zich tien jaar voor Star Trek: The Original Series afspelen, in de "normale" tijdlijn (dus niet in de alternatieve tijdlijn die voor de nieuwe films gebruikt worden). In tegenstelling tot de vorige series in de reeks zal de hoofdrolspeler niet de kapitein, maar een vrouwelijke lieutenant-commander Michael Burnham zijn, gespeeld door Sonnequa Martin-Green (The Walking Dead). Andere castleden zijn onder andere Rainn Wilson, Jason Isaacs, Michelle Yeoh, Shazad Latif, Kennet Mitchell, Rekha Sharma en Damon Runyan.

Heb jij Star Trek: Discovery al op je te-kijken-lijst gezet?


Vorige aflevering
Coming Home
Coming Home
04x13
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Javelin
20 jun 2017 11:38 -
Na het afschaffen van de hele Stargate franchise, en het opnieuw leven inblazen van de Star Wars franchise, was Star Trek ook wel toe aan een update. Ik heb zelf helemaal niets met Star Trek maar het wordt wel weer tijd een voor een echt goede Sci-Fi serie. Laten we voor de fans hopen dat ze het niet gaan verpesten.
Reageer
avatar_anonymous
20 jun 2017 14:02 -
Vanaf 25 september in Nederland te zien via Netflix.
Reageer
avatar_Mandy1966
20 jun 2017 15:22
Bedankt Hendrie voor deze info, kon niet zo snel de juiste datum vinden ;-)
Reageer
avatar_relietje
21 jun 2017 00:14 -
Zit er halsrijkend naar uit te kijken. Eindelijk wordt het wachten beloond. Helemaal top.
Reageer
Star Trek: Discovery