Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 30

Inhoud

  Weekoverzicht van 25 juli tot en met 31 juli

  * Weetjes:
  -The Get Down is de duurste Netflix serie tot nu toe. De nieuwe muzikale serie is Marco Polo voorbij gestreefd als duurste serie, die had een budget van 90 miljoen dollar. The Get Down gaat daar met dertig miljoen overheen, naar 120 miljoen dollar. Dit budget is ongekend hoog. Iedere aflevering kost 7,5 miljoen dollar. De lange productieduur en het bemachtigen van de rechten voor klassieke disco- en dansnummers zorgen ervoor dat de kosten hoger lijken uit te vallen dan gepland. Op 12 augustus start The Get Down bij Netflix.


  Algemeen Serienieuws
  Empire
  - Empire is onschuldig. De makers van de hitserie Empire hebben zich niet schuldig gemaakt aan plagiaat, volgens de rechtbank in Californië. Ron Newt, een zelfbenoemde gangster, maakte een documentaire over zijn eigen leven ‘Bigger Than Big’. En volgens Newt is Empire een kopie van die documentaire. Hij eiste 10 miljoen dollar van hoofdrolspeler Terrence Howard, regisseur en scriptschrijver Lee Daniels en FOX. De rechtbank oordeelde: “Er is geen substantiële gelijkenis tussen Empire en het ‘levensverhaal’ van Newt. Daarnaast zijn de thema's van de serie te algemeen om te beschermen.”

  The Affair
  - Op 20 november gaat het derde seizoen van The Affair van start bij Showtime. De opnames voor dat derde seizoen zijn inmiddels begonnen.

  Datums Series
  Black Mirror
  - Netflix heeft aangekondigd dat het derde seizoen van de donkere sciencefictionserie Black Mirror op 21 oktober zal terugkeren.

  Flikken Maastricht
  - Flikken Maastricht is verzet van 26 augustus naar december, de hoofdrolspelers leggen het zelf uit.

  Madam Secretary
  - Op 2 oktober aanstaande zal het derde seizoen van de dramaserie Madam Secretary van start gaan bij CBS. In Amerika werd de serie goed ontvangen en nu is er goed nieuws voor de Nederlandse televisiekijker. Madam Secretary komt vanaf dinsdag 20 september om 22.30 uur naar Net 5.

  Mercy Street
  - Het tweede seizoen van de dramaserie Mercy Street gaat op 22 januari 2017 van start bij PBS.

  The Larry Sanders Show
  - HBO gaat een half jaar na de dood van, bedenker, uitvoerend producent en hoofdrolspeler, Garry Shandling, zijn kritisch toegejuichte komedieserie The Larry Sanders Show in zijn geheel beschikbaar maken op HBO Now, HBO Go en HBO on Demand vanaf vrijdag 23 september. De gehele serie, zes seizoenen, zal ook op HBO Comedy beschikbaar worden vanaf 26 september.

  Westworld
  - Eindelijk is er een datum bekend gemaakt voor de première van de nieuwe sciencefictionserie Westworld bij HBO, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. Westworld zal op 2 oktober om 21.00 uur in première gaan.

  Gecancelde Series
  Agent Carter
  - Fans hadden gehoopt dat Netflix de gecancelde Marvel/ABC serie Agent Carter zou redden uit de klauwen van de Magere Hein van gecancelde series. Helaas heeft Netflix dat niet gedaan en Ted Sarandos vertelt nu waarom niet: “We zoeken echt originele merken om eigenaar van te worden. Als het aankomt op Marvel, hebben we al een reeks merken en dat is eigenlijk de grote reden waarom. Daarnaast is het soms wat ingewikkeld om bij Marvel een show op te pikken en dan wereldwijd te vertonen, ook nadat die geannuleerd is. Sommige van die partners zenden het nog altijd uit, dus zij zouden dan stellen onder de deal te vallen. Helaas kwam het dus meer neer op een zakelijke keuze dan een creatieve.” Met andere woorden: Netflix wilde de wereldwijde rechten en die kregen ze niet.

  Game of Thrones
  - Het achtste seizoen van Game of Thrones is definitief het laatste. Er is nog niets gezegd over de hoeveelheid afleveringen, er wordt wel gesproken over een spin-off. Casey Bloys programmamanager bij HBO zei: “De schrijvers zijn er wel uit hoeveel seizoenen ze willen. HBO wil graag dat er minimaal tien seizoenen van Game of Thrones worden gemaakt. Die beslissing laten we toch echt aan de schrijvers over. Zij weten wat het beste is voor het verhaal.” Over een mogelijke spin-off zei Bloys: “We hebben erover gesproken. Het is niet iets waar ik tegen ben, maar het moet creatief wel logisch zijn. Ik ben er niet zeker van of Benioff en Weiss er nu mee bezig kunnen zijn. Ze starten namelijk met de productie van seizoen 7. Ze zijn er niet tegen, maar er zijn geen concrete plannen."  Project Greenlight
  - Matt Damon heeft in een interview bevestigd dat Project Greenlight voor een tweede keer is gecanceld, dit keer door HBO, er komt geen vijfde seizoen.

  The Leftovers
  - Het was al bekend dat het derde seizoen het laatste zou worden. Nu is er bekend dat het laatste seizoen in het voorjaar (op de plek van Game of Thrones) zal worden uitgezonden en dat het derde seizoen acht afleveringen zal krijgen.

  Turn
  - Dit nieuws zou ook zomaar bij vernieuwde series kunnen staan, want de AMC serie Turn is vernieuwd met een vierde seizoen die tevens het allerlaatste zal zijn.

  Nieuwe Series
  Interworld
  - Universal Cable Productions heeft de smaak te pakken. Ze gaan een nieuwe serie maken gebaseerd op het boek Interworld van Neil Gaiman en Michael Reeves.

  Les Misérables
  - Er komt een zesdelige miniserie bij de BBC gebaseerd op het beroemde boek Les Misérable van Victor Hugo.

  Star Trek Discovery
  -Een titel, een nieuw schip en een nieuw logo voor de nieuwe Start Trek serie bij CBS en Netflix. NOTE: Het ontwerp van de Star Trek Discovery staat niet vast. Na de onthulling kreeg het ontwerp van het nieuwe Star Trek ruimteschip nogal wat gemengde ontvangsten en niet per se positief. Heather Kadin vertelde: “We hebben de beelden in drie weken bij elkaar gegooid. We zijn super enthousiast met de muziek van Phil Eisner, die hij maakte als auditie. En het schip is gewoon nog een concept, en zal bijgewerkt worden tot de dag dat het geheel in première gaat.”

  Vernieuwde Series
  Ballers
  - HBO heeft de sportkomedie Ballers met Dwayne Johnson vernieuwd met een derde seizoen.

  Bar Rescue
  - Spike TV heeft de realityserie Bar Rescue vernieuwd met een vijfde seizoen van 30 afleveringen. Vanaf 7 augustus zal het vijfde seizoen te zien zin bij Spike TV.

  Little People, Big World
  - TLC heeft de realityserie Little People, Big World vernieuwd met een twaalfde seizoen.

  Real Time with Bill Maher
  - Het komische praatprogramma van HBO Real Time with Bill Maher is vernieuwd met nog twee seizoenen. Het huidige seizoen, seizoen 14, is het best bekeken seizoen van het programma sinds 2003. Seizoen 15 zal in 2017 worden uitgezonden, het 16e seizoen in 2018.

  Still the King
  - CMT heeft besloten om de komedieserie Still the King te vernieuwen met een tweede seizoen. Op 14 augustus wordt de laatste (dubbele) aflevering van het eerste seizoen uitgezonden en met 4,5 miljoen kijkers gemiddeld doet de serie Still the King geen slechte zaken voor CMT. Het tweede seizoen krijgt dertien afleveringen, de productie start deze herfst en in 2017 zal het tweede seizoen worden uitgezonden.

  Casting Nieuws
  Supergirl
  - We hadden al eerder aangekondigd dat Tyler Hoechlin in Supergirl de rol van Superman op zich zou nemen. Hieronder zie je hoe zij er samen uitzien.

  Supernatural
  - Singer-songwriter en acteur Rick Springfield (foto) gaat in het twaalfde seizoen van Supernatural de rol van Lucifer op zich nemen. Al sinds het vijfde seizoen speelt Lucifer een rol in de bovennatuurlijke serie van The CW. Tot en met het elfde seizoen werd de rol van de gevallen engel gespeeld door Mark Pellegrino. Springfield (True Detective) zal die rol nu overnemen als een aan lager wal geraakte rockster genaamd Vince Vicente, wiens lichaam uiteindelijk overgenomen wordt door Lucifer. Op 13 oktober zal het twaalfde seizoen van Supernatural van start gaan bij The CW.


  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Philo Tamis gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 16
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om de column te lezen en te luisteren wat Peter en ik nog meer hebben besproken.


  Uit het leven van een bingewatcher: #the glamourlife
  - Een nieuwe column van een nieuw columnist, hopelijk de eerste van vele. Klik hier om de nieuwe column te lezen.


  Kijkcijfers
  Week 29
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 18 juli tot en met 24 juli.

  MijnSerie
  Amsterdam Comic Con
  - Comic Con komt naar Amsterdam en MijnSerie gaat daar naar toe, jij toch ook? Klik hier om er alles over te lezen.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Netflix heeft de exclusieve streamingrechten binnengehaald van Emmy genomineerde American Crime Story. Klik hier om er alles over te lezen. En er is meer Netflix nieuws. Netflix heeft vier eerstejaar series vernieuwd en nog meer nieuws, lees er hier alles over.

  Overzichten
  Augustus
  - Welke (nieuwe) series starten wanneer in augustus en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvragen week 29
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Elementary
  Vraag: Wat voor beroep had Sherlock Holmes (in de serie Elementary) voordat hij de benen nam naar New York?
  Antwoord: Adviseur bij de politie

  * The Good Wife
  Vraag: The Good Wife is gecreëerd door het echtpaar Robert en Michelle King. Welke serie hebben zij nog meer samen gemaakt?
  Antwoord: BrainDead

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Video’s
  - Omdat er verleden week en deze week een heleboel video’s zijn binnengekomen, onder andere vanwege Comic Con San Diego 2016, hier deze week geen video’s. Je kunt alle binnengekomen video’s, ook zes nieuwe teaservideo’s van American Horror Story, hier bekijken.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van augustus.

  -1 augustus:
  Voetbal Inside – Seizoen 2 (RTL 7)

  -3 augustus:
  Suspects – Seizoen 5 (Channel 5)

  -7 augustus:
  Bar Rescue – Seizoen 5 (Spike TV)

  * Wist je Dat?:
  -Na het vijfde seizoen de flashbacks van Oliver Queen (Stephen Amell) misschien voorbij zullen zijn, maar die van andere personages nog zeker niet. Dit nieuws kun je nu nog niet al te serieus nemen omdat het nog niet bekend is of er überhaupt een zesde seizoen gaat komen van Arrow. Maar Wendy Mericle, producent vertelde: “De flashbacks zijn klaar aan het einde van dit seizoen, ja. We zullen ze wel altijd kunnen blijven gebruiken als een potentieel middel. We hebben de visuele taal van de serie al vastgelegd, dus we kunnen altijd iets doen vanuit het perspectief van een ander personage. Maar Olivers flashbacks, als het daarop aankomt om het verhaal te vertellen, die houden hier op.”

  Met overzichtelijke groet

  Mandy


  John Barrowman, Willa Holland, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Paul Blackthorne of Echo Kellum, wie gaat het flashback stokje overnemen van Stephen Amell (midden)?
  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Lyckoviken. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Vandaag, 14:00
  Het dertiendelige derde seizoen van Colony verschijnt begin mei op Netflix. De eerste twee seizoenen van de USA Network zijn al te bekijken bij Netflix.
  Gisteren, 16:00
  4
  Het vijfde seizoen van Line of Duty zal vanaf mei uitgezonden worden bij BBC First. Er zal wekelijks een aflevering worden uitgezonden.
  Gisteren, 15:00
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een festivalpas voor het Sneak Peek festival van MyLum. We geven twee passen weg. Doe mee en maak kans op een pas!
  Gisteren, 14:00
  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
  Gisteren, 13:00
  De vierde Netflix serie die gebaseerd is op een verhaal van Harlan Coben verschijnt binnenkort. Netflix deelt vast de eerste beelden.
  Gisteren, 12:00
  2