Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Showtime, aflevering 16

"It's Showtime everybody. Showtime"

Sherlock

Heiligschennis, dat was het voor mij, toen ik in 2010 las dat de BBC een nieuwe Sherlock zou gaan maken. Er was toch immers niemand die beter Sherlock Holmes kon spelen dan Jeremy Brett. Nu drie seizoenen later, zelfs na 1 aflevering al, had ik mijn mening volledig bijgesteld. Benedict Cumberbatch is net zo goed als Brett, nee niet beter, net zo goed.

Cumberbatch heeft iets gedaan wat ik niet voor mogelijk had gehouden, hij heeft Sherlock naar de 21ste eeuw gehaald met een enorme overtuiging en het daarbij behorende succes. Al sms’end/whappend vliegt Sherlock door het hedendaagse Londen alsof hij nooit iets anders heeft gedaan.

De energieke, geniale en ietwat antisociale detective past als gegoten in deze eeuw. Hoewel ik de boeken van Sir Arthur Conan Doyle van binnen en van buiten ken, en ik de serie met Brett meerdere malen heb gekeken, is deze nieuwe Sherlock een schot in de roos.

Net als zijn trouwe compagnon Watson, gespeeld door een uitstekende Martin Freeman die, door naast Sherlock te staan, het nodige tegengewicht levert. Dat is nodig want Sherlock raast door de straten van Londen en zelfs Engeland met een tempo die passend is bij deze tijd. En dan is het prettig als je een heerlijk vleugje rust naast je hebt staan.

Het was een gouden zet om de geniale detective en zijn hele entourage naar het hedendaagse Londen te verhuizen. Ik hoop op nog vele seizoenen met de perfecte Cumberbatch, die perfect aanvoelt wie Sherlock precies is en wat hem doet tikken.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer aan serienieuws hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.De plaat van de week is Joan Jett & the Blackhearts - Love is All Around

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
30 jul 2016 14:25 - 30 jul 2016 14:25
Je kan je jezelf afvragen wat Sir Conan Doyle er zelf van zou vinden om Sherlock Holmes te zien herrijzen in de 21ste eeuw.
De man schrikt zich, voor zover dat nog mogelijk is, waarschijnlijk dood.
Als hij daarnaast nog moest vernemen dat Watson elders eigenlijk een Chinees-Amerikaanse vrouw van 1,60 meter is, draait hij zich nog een paar keer om ook :-)
Het neemt allemaal niet weg dat, zelfs na een 200-tal films en tientallen series en miniseries, de figuur van Sherlock Holmes na meer dan 100 jaar nog steeds hele generaties van lezers en kijkers weet te boeien.
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst