Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Philo

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 24ste Onbekende Seriekijker is Philo (21)

Philo Tamis

Aantal serie-uren per week: Dat hangt er van af. Sinds ik stage ben gaan lopen bij MijnSerie een stuk minder door het gebrek aan tijd. Maar soms haal ik het ook wel weer in op een regenachtige zondag. Ik denk dat ik zo’n 8 tot 12 uur series kijk per week.
Allereerste serie ooit gezien: Veel series die ik kijk zie ik persoonlijk niet als een serie. Ik zie ze meer als tv-programma. Maar ik weet nog goed wanneer ik mijn eerste echte serie keek. Dat was Breaking Bad. Ik had er veel over gehoord en was erg benieuwd naar die serie. Tijdens het backpacken in Australië verbleef ik samen met een vriend in een caravan voor drie weken. Doordat toen het regenseizoen begon waren wij gedwongen in de caravan te blijven. Om de tijd te doden hebben wij toen maar de eerste twee seizoenen van Breaking Bad gekeken. Helaas was het niet mogelijk de andere seizoenen te kijken. Dit was dan ook het eerste wat ik deed toen ik terug was in Nederland.
Beste serie ooit: Die serie met die twee gozers in een camper, Breaking Bad. Die serie is nog steeds mijn nummer één. Ik ben sowieso een grote fan van series de enigszins ‘echt’ lijken. Game of Thrones staat zeker ook in mijn top 10 alleen voel ik meer een klik met series als Breaking Bad. Het idee dat het eventueel zou kunnen gebeuren spreekt mij gewoon enorm aan.
Beste serie op dit moment: Fargo, Fargo, Fargo. Seizoen 1 was prachtig. Het was zo pijnlijk, maar zo vermakelijk, om te zien hoe Lester Nygaard alles om zich heen in stront wist te veranderen. Op een of andere manier kreeg hij het voor elkaar alles nog net iets erger te verprutsen. Maar naast dat vond ik het filmwerk gewoon heel mooi. De lange shots en soms stille scenes maakt het ergens zo simpel maar zo goed. Ik ben erg benieuwd naar seizoen 3!
Serie die op de planning staat: The Last Kingdom, The Knick, Shameless (US), The Sopranos (laatste seizoenen) en The Wire. Deze series wil ik nog graag zien. Helaas komt er soms wat tussen door en kijk ik voor dat ik het weet That 70's Show voor de derde keer. Het beginnen aan een serie vind ik altijd een grote stap. Het gebeurt niet vaak dat ik na de eerste aflevering al verkocht ben.



Philo, zijn gebruikersnaam is Philo, is 6 maanden lid van MijnSerie.nl: “ Ik ben Philo Tamis en ik ben 21 jaar. Momenteel studeer ik Human Technology aan de Hanzehogeschool in Groningen. Van februari tot juli liep ik stage bij MijnSerie en onderzocht ik voormalige Fan account (nu Premium). Naast het Premium account heb ik ook de applicatie van MijnSerie onderzocht en hier heb ik samen met een collega een verbetervoorstel voor opgeleverd. In het begin van mijn stage kwam ik voor het eerst in aanraking met MijnSerie. Ik was wel al seriefan alleen wist ik niet van het bestaan van dit soort websites. Ik kijk iedere dag minsten één aflevering van een serie. Dit zal ik ook nog wel even blijven doen.”

De top vijf van Philo ziet er als volgt uit en hij vertelt ook meteen waarom: “Nummer uno is voor mij Breaking Bad. Op de twee plaats staat Californication, met mijn grote held Hank Moody. En op nummer drie staat Dexter met zijn rare fratsen. Nummer vier is Fargo. Een goed verhaal en prachtig gefilmd. De rust die het uitstraalt is verraderlijk, maar zo goed. Op de vijfde plek Vikings. Toch wil ik nog even zeggen dat Banshee, Game of Thrones en The Walking Dead eigenlijk ook in dit lijstje horen. Maar goed, men moet nu eenmaal keuzes maken.”



Naast al die goede series is er ook eentje waarvan je zegt, dit is het slechtste wat ik ooit heb gezien?: “Under the Dome. In het begin was het best tof. Ik heb de eerste twee seizoenen gezien volgens mij maar op een gegeven moment werd het mij te bizar. Wel jammer, want ik had hoge verwachtingen toen ik hoorde dan Hank (Dean Norris) van Breaking Bad er in speelde. O ja, ik kwam er laatst achter dat er een serie Red vs. Blue bestaat. Deze wordt overigens ook uitgezonden op Netflix. Ik heb drie minuten gekeken, puur uit nieuwsgierigheid. Helaas kan ik niet zeggen dat ik die serie heb gezien maar anders stond die op nummer één.” Je hebt goede en slechte series maar er zijn ook genres en landen waar die series uitkomen. Wat is je favoriete genre?: “Als ik naar mijn series kijk vallen mijn favoriete series binnen de categorie misdaad, drama en thriller. Ik weet niet zozeer welke serie waar meer in valt maar als ik moet kiezen kies ik voor misdaad. En je favoriete land, wat is dat?Mijn favoriete series komen uit Amerika. Waarschijnlijk omdat dit land gewoon de grootste hoeveelheid series produceert. Maar vaak vind ik de Engelse series wel beter. Ze zijn vaak minder voorspelbaar en hebben betere humor. Luther bijvoorbeeld. Deze Britse serie gaat alle kanten op behalve die kant waar je hem zou verwachten. Op een gegeven moment gaf ik het ook op. Ik liet het maar over mij heen komen want het ging toch niet zoals je zou verwachten.”



David Duchovny uit Californication
Naast het genre en land hebben seriekijkers soms ook voorkeuren voor bepaalde acteurs of actrices. Heb jij ook favorieten?: “David Duchovny, Bryan Cranston en Steven van Zandt. Deze drie heren zijn veruit mijn favoriete acteurs. David Duchovny die Hank Moody speelt in Californication leeft in mijn ogen de ‘American Dream’ (naast het feit dat hij altijd in de shit belandt). Waarom is hij mijn favoriet? Geen idee, ik vind hem gewoon tof! Bryan Cranston heeft veel indruk op mij gemaakt in Breaking Bad nadat ik hem langzaam zag veranderen van scheikundeleraar naar drugsbaron. Als laatste Steven van Zandt. Ik heb de eerste drie seizoenen van The Sopranos gezien. Ik zat vast en was toe aan iets vrolijks. Ik ben toen Lilyhammer gaan kijken. Die kop van die gozer is onbeschrijfelijk. Schouders opgehaald, hoofd gekanteld en die hand die altijd maar mee beweegt zoals een echte Italiaan. Alsof hij ieder moment ‘yahtzee’ kan zeggen.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie, misschien één van de bovenstaande of een compleet andere?: “Nou en of. Eigenlijk iedere serie waarmee ik direct een klik heb moet zo snel mogelijk worden uitgekeken. Californication heb ik uitgekeken in één week. Luther ook één week. Dexter duurde ongeveer twee weken. Al deze series waren al beëindigd toen ik er aan begon. Ergens vind ik dat wel fijn want er is niets zo frustrerend als het wachten op een seizoen.”



Series, wat betekenen ze voor je en hoe en waar of met wie kijk je ze?: “Series zijn voor mij een onderdeel van de dag. Iedere dag kijk ik wel een aflevering van een serie (als het regent een heel seizoen). Ik kijk bijna nooit meer naar de televisie. Films kijk al helemaal nooit meer. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten tv-series. Het is net als muziek. Je kan voor ieder moment wel een serie vinden die past in de situatie waarin je je op dat moment bevindt. Tijdens het kijken van een serie raak je gehecht aan de karakters. Er ontstaat een soort relatie tussen jou en de personages. Een film is daar te kort voor. Na 90-120 minuten is het voorbij en vaak is het einde al te voorspellen. Als ik droom ben ik de superheld van Hell’s Kitchen, vecht ik als Viking in Parijs of rij ik in een camper door New Mexico. De laatste tijd kijk ik vaak met mijn huisgenoot een serie. Vaak zit, hang, sta of lig ik dan op een bureaustoel. Als ik alleen kijk, kijk ik vaak op mijn laptop of via de chromecast. Als het even kan kijk ik het liefst series via Netflix want dat is lekker makkelijk. Als het niet anders kan, dan vind ik wel een manier.” Stream of download je?: “Ik kijk nooit een serie op de televisie en zal dat ook nooit doen. Reclame vind ik afschuwelijk en ik ben te ongeduldig om een week te wachten op de volgende aflevering. Ik gebruik Netflix of als het niet anders kan het ‘internet’.” Ik heb nog een één na laatste vraag, welke series volg je op dit moment?: “Momenteel kijk ik Game of Thrones. Helaas is dit seizoen ook alweer afgelopen. Verder heb ik net de eerste aflevering van Aquarius gezien en begin ik aan The Knick.”



Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Philo: “Ik denk dat ik mijzelf een 7,5 geef. Ik ben geen superfan maar wel geïnteresseerd genoeg voor een dikke vette voldoende.”

Philo (Philo) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 8 augustus komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Philo, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
,5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BingingBirgit
BingingBirgit 25 juli 2016, 10:04
Leuk Philo! En wat vind je eigenlijk van Breaking Bad?

Beheheheh grapje
Log in om een reactie achter te laten